Attēls: lakuga.lv
 
Aktualitātes
06.04.2022

Aicina tiešsaistē bez maksas apgūt latgaliešu rakstu valodu

Komentē
1

Astoņās tiešsaistes nodarbībās bezmaksas varēs apgūt latgaliešu rakstu valodas pamatus. Piedalīties šajās nodarbībās var ikviens, arī tie, kuriem nav latgaliešu rakstu valodas priekšzināšanu. Savukārt noskaidrot savu latgaliešu rakstu valodas priekšzināšanu līmeni var aizpildot testu

Latgaliešu rakstu valodas nodarbības vadīs viena no zinošākajām latgaliešu rakstu valodas speciālistēm Māra Mortuzāne-Muravska. Valodas nodarbības būs divos periodos – pavasara un rudens. Pavasara periodā latgaliešu rakstu valodas mācīšanās paredzēta katru otrdienu, sākot no 26. aprīļa pulksten 19.00. Nodarbības plānotas arī 10. maijā, 24. maijā un 7. jūnijā, bet rudens periodā 6. septembrī, 20. septembrī, 4. oktobrī un 18. oktobrī.

Latgaliešu rakstu valodas nodarbībās varēs piedalīties feisbuka tiešraidē biedrības "LgSC" profilā, kā arī latgaliešu kultūras ziņu portālā lakuga.lv un biedrības "LgSC" mājaslapā lgsc.lv. To, kā pareizi rakstīt latgaliski, kādas ir latgaliešu rakstu valodas un latviešu literārās valodas atšķirības varēs iemācīties nodarbību laikā. Lai piedalītos, iepriekšēja pieteikšanās nav vajadzīga.

Latgaliešu rakstu valoda skolu vispārīgajās programmās kā sistemātisks mācību priekšmets netiek mācīts jau gandrīz simts gadus, kopējais rakstu valodas zināšanu līmenis un izpratne par to Latvijas sabiedrībā ir ļoti zems. Nodarbību mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par latgaliešu rakstu valodu un izglītot par latgaliešu rakstu valodas pamatprincipiem.

Biedrība "LgSC" jau vairāk nekā 15 gadus aktīvi cenšas izglītot sabiedrību par latgaliešu rakstu valodu, pievērst uzmanību tās pastāvēšanai un attīstībai. Biedrība uztur vienīgo ikdienā latgaliski rakstošo mediju – latgaliešu kultūras ziņu portālu lakuga.lv, rīko valodas kursus un seminārus, izdod literāra un izzinoša satura izdevumus latgaliski un īsteno citas aktivitātes latgaliešu rakstu valodas būšanai arī turpmāk.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!