Aktualitātes
15.06.2020

Aicina pieteikties sešu nedēļu radošās rakstniecības programmai

Komentē
0

Interesenti aicināti pieteikties sešu nedēļu ilgā radošās rakstniecības programmā, kas Latvijā tiks īstenota tiešsaistes režīmā Aiovas Universitātes Starptautiskās rakstniecības programmas ietvaros sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā.

Programmas pamatā būs radošs darbs tekstu un koncepciju veidošanā, gūstot iedvesmu no dažādu mūsdienu autoru laikmetīgās dejas darbiem.

Programmas saturu veidojis amerikāņu horeogrāfs un multimākslinieks Džordžs de la Pena, kurš izvēlējies ne vien tēmas, bet arī veicis interviju sesijas ar pazīstamiem mūsdienu horeogrāfiem. Šīs intervijas programmas kontekstā kalpo kā izziņas un iedvesmas avoti radošu tekstu un koncepciju izstrādē.

Sešu nodarbību ietvaros tiks aplūkoti ievērojamu amerikāņu horeogrāfu skatuviskās dejas uzvedumi un to tēmas, radošā procesā mēģinot tās attīstīt tekstuālos darbos. Nodarbības vadīs dzejniece Madara Gruntmane.

Aplūkojamo dejas mākslu piemērs būs plašs – no japāņu buto dejām līdz hiphopam, laikmetīgajai dejai un klasiskiem piemēriem.

Dalībai programmā var pieteikties katrs interesents vecumā no 18 līdz 25 gadiem, sūtot pieteikumu uz adresi [email protected] līdz 17. jūnijam. Dalībai programmā tiks izraudzīti 10 interesenti. Pirmā nodarbība notiks 19. jūnijā.

Programmas mērķis ir attīstīt radošumu, rast iedvesmu, papildināt zināšanas un gūt pieredzi starpžanru koncepciju izveidē un tekstu izstrādē.

Programmas nodarbības ir pieejamas interesentiem ne vien Latvijā, bet arī Kazahstānā, kur radošās sesijas vadīs literāts Jurijs Serebrjanskis un Krievijā dramaturģes Polinas Borodinas vadībā.

Madara Gruntmane ir latviešu dzejniece. Viņas darbu klāstā ir divi apgāda "Neputns" paspārnē izdoti dzejas krājumi – "Narkozes" (2015) un "Dzērājmeitiņa" (2018). Pēdējo gadu laikā Gruntmane ir piedalījusies starptautiskos dzejas lasījumos un pasākumos Lielbritānijā, Beļģijā, Zviedrijā, Igaunijā un citviet. 2019. gada rudenī Gruntmane trīs mēnešus pavadīja starptautiskā dzejas rezidencē Aiovā (ASV).

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!