Aktualitātes
08.07.2020

Aicina pieteikties pirmajai "Cēsu Universitātes vasaras skolai"

Komentē
0

No 10. līdz 16. augustam Cēsīs, koprades mājā "Skola6", rezidenču centrā "Rucka" un mākslas telpā "Mala", norisināsies izglītības pētniecības un dizaina projekta "Cēsu Universitāte" pirmā vasaras skola ar nosaukumu: "Ģeogrāfija, dizains, filozofija". Pieteikšanās ir atvērta līdz 27. jūlijam.

Kā norāda projekta autori, "Cēsu Universitāte" ir eksperimentāls izglītības dizaina pētniecības projekts, kas, par pamatu ņemot 2050. gadu, analizē tuvojošos nākotni un definēt tai noderīgas zināšanas un prasmes. Kā pirmā norisināsies vasaras skola, kur sešu dienu laikā trīs dažādos mērogos (globāls, reģionāls, lokāls) un trīs fakultāšu (ģeogrāfija, dizains, filozofija) ietvaros tiks izaicināta dalībnieku domāšana un stereotipi par pašlaik pasaulē notiekošo.

"Vasaras skolas laikā meklēsim, analizēsim un iztēlosimies kopsakarības starp to, kā mācāmies, studējam, un to, kas mūs sagaida tuvākā vai tālākā nākotnē. Mēs centrā novietosim savienotu pasauli, uz kuru raudzīsimies caur trīs lēcām trīs dažādos mērogos. Mēs ieklausīsimies, ko par to visu domā un saka ģeogrāfi, dizaineri, filozofi, rakstnieki, arhitekti un pedagogi ne tikai no Latvijas, bet arī Peru, ASV un Austrālijas. Mēs lūkosimies uz un no Ziemeļiem, Rietumiem, Dienvidiem un Austrumiem," teikts vasaras skolas uzsaukumā.

Izvērstāka informācija par projektu un pieteikšanās anketa vasaras skolai rodama "Cēsu Universitātes" mājaslapā, kā arī projekta sociālo mediju lapās.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!