Foto: Latvijas Nacionālā teātra arhīvs.
 
Aktualitātes
22.04.2021

Aicina palīdzēt aktierim Rūdolfam Plēpim atgūt redzi

Komentē
0

Latvijas Teātra darbinieku savienība (LTDS) izplatījusi lūgumu ziedot aktierim Rūdolfam Plēpim, kuram nepieciešama ilga un dārga redzes rehabilitācijas programma.

Redzi aktieris zaudējis pēkšņi, 2020. gada vidū. Kopš tā laika veikta operācija un daļēji redzi izdevies atgūt, taču priekšā ilgs un dārgs atveseļošanās posms. Šobrīd aktieris dzīvo pie meitas Viktorijas. Kā paziņojumā raksta LTDS, pastāv cerība, ka redzi varētu izdoties atjaunot un tiek darīts viss iespējamais, lai tā notiktu, taču rehabilitācijas turpināšanai nepieciešami ievērojami līdzekļi.

Lai palīdzētu Rūdolfam Plēpim segt ārstniecības izdevumus, iespējams ziedot Teātra senioru atbalsta fondam "Rampa":

Fonds "RAMPA A",
Reģ.Nr. 40008124224
Konta nr. LV65UNLA0050012432365

Aktieris un režisors Rūdolfs Plēpis (1950) strādājis Jaunatnes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Nacionālajā teātrī un Daugavpils teātrī. 2000. gada Spēlmaņu nakts ceremonijā saņēma labākā aktiera titulu un balvu par Dzejnieka lomu izrādē "Sapņu spēles jeb dvēseles kumēdiņi", 2005. gadā ieguva Lielā Kristapa balvu "Labākais aktieris" par lomu filmā "Baltais zvērs". Filmējies vairāk nekā 20 kinofilmās, tajā skaitā "Spēle" (1981), "Emīla nedarbi" (1985), "Viktorija" (1988).

"Rūdolfs Plēpis ir neordināra skatuves mākslas personība Latvijas teātrī. Viņa teatrālās izpausmes iezīmē spilgtu laikmeta ainu, kas veido konsekventu un paliekošu zīmi Latvijas profesionālajā teātrī," raksta LTDS.
 
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!