Publicitātes attēls
 
Aktualitātes
01.07.2021

Aicina bez maksas apgūt mākslas kritiku un radošo rakstību

Komentē
0

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs un žurnāls "Punctum" aicina pieteikties "Mākslas kritikas un radošās rakstīšanas skolai", kas klātienes un tiešsaistes lekciju, diskusiju un radošo darbnīcu veidā notiks no 2021. gada 26. augusta līdz 2022. gada janvārim.

Mākslas kritikas un radošās rakstīšanas skola paredzēta jaunajiem mākslas un kultūras jomas profesionāļiem, kurus interesē kultūras publicistika un kuri vēlas attīstīt spēju kritiski analizēt laikmetīgo mākslu. Lektori, darbnīcu un nodarbību vadītāji, kā arī individuālie konsultanti sniegs iespēju dalībniekiem uzlabot savas rakstības, kritiskās domāšanas un komunikācijas prasmes radoši starpdisciplināros veidos, palīdzot apgūt jaunas pieejas un metodes mākslas izpratnē.

Lekcijas un radošās darbnīcas vadīs mākslas zinātniece un kuratore Ieva Astahovska, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, rakstniece Ieva Melgalve, kuratore Maija Rudovska, kurators, mākslas teorētiķis Kaspars Vanags, kultūras kritiķis Aivars Madris, mākslinieks Kaspars Groševs, kuratore Inga Lāce, mākslinieks Ēriks Apaļais, filozofs Igors Gubenko, mākslas kritiķe un pētniece Jana Kukaine, kuratore un mākslas teorētiķe Iliana Fokinaki, mākslas kritiķis Endrjū Berardini, kā arī Punctum Magazine redaktori Laura Brokāne, Artis Ostups, Vilis Kasims. Mākslas kritikas un radošās rakstīšanas skolas vadītāja ir mākslas kritiķe un zinātniece Santa Hirša.

Pieteikties iespējams, sūtot savu CV un īsu motivācijas vēstuli uz e-pastu [email protected] līdz 1. augustam.

Tiks atlasīti 10-15 dalībnieki, kuriem piecu mēnešu garumā bez maksas tiks piedāvātas Latvijas un ārvalstu kultūras, filozofijas un mediju speciālistu lekcijas. Aicināti pieteikties dažādas sagatavotības pakāpes interesanti, taču lielas intereses gadījumā priekšroka tiks dota pretendentiem ar iepriekšēju pieredzi laikmetīgās kultūras nozarē. Nodarbības paredzētas vidēji reizi nedēļā, tām paralēli notiks arī individuālas konsultācijas, palīdzot sagatavot rakstus, recenzijas un esejas, kas tiks publicētas literatūras un filozofijas žurnālā "Punctum Magazine".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!