Aktualitātes
11.04.2019

Āgenskalna tirgū notiks pirmais beziepakojuma tirgus

Komentē
0

Āgenskalna tirgū 13. un 14. aprīlī notiks pirmais beziepakojuma tirgus "Zaļi dzīvot Āgenskalnā", kura programmā paredzēta tirgošanās, izmantojot atkārtoti lietojamu iepakojumu vai iztiekot bez tā, "zero waste" uzņēmēju lekcijas un diskusijas, maisiņu šūšanas un kafijas skrubju darbnīcas un citas videi draudzīgas aktivitātes.

Lekcijās "Zero Waste Latvija" vides aktīvisti palīdzēs padziļināti izprast vides piesārņojuma nozīmi, savukārt kopienas iedzīvotāji un zaļāka dzīvesveida piekritēji dalīsies ar ieteikumiem, kā atvieglot ikdienu no atkritumiem, kā arī abas pasākuma dienas papildinās dažādu Latvijas "zero waste" uzņēmēju uzstāšanās – beziepakojuma veikali "Zemes draugs", "Turza" un kafejnīca "M Cafe", "Niedriņi", "Precious Plastic Latvia" u.c. Pasākuma apmeklētājiem būs iespējams iepirkties kā ikvienā tirgus dienā, gan arī iepazīties ar dažādiem produktiem, kas ļauj tuvoties ikdienai bez atkritumiem.

Tāpat tiks izveidots brīvā iepakojuma skapis. Tā būs vieta, kur ikvienam atstāt sev nevajadzīgo iepakojumu (burkas, pudeles, maisiņus) brīvai tirgus apmeklētāju izmantošanai. Skapi, izmantojot pasākuma atbalstītāju "Tikkurila" "Green Line" krāsas, apgleznos NMV J. Rozentāla mākslas skolas audzēkņi. Abu dienu garumā notiks auduma maisiņu šūšanas darbnīca, kurā lietderīgi izmantot vecos audumus un iegūt iepirkumiem noderīgu iepakojumu, kā arī "zero waste" kafijas skrubja darbnīca.

Tirgus būs atvērts 13. un 14. aprīlī no plkst. 9.00 līdz 17.00. Dalība visos pasākumos bezmaksas. Rīko: Āgenskalna tirgus sadarbībā ar Pārdaugavas radošo centru.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!