Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
Bet kas tad īsti šī recenzija ir? Suflē?

Vietām bija smieklīgi, vietām nebija. Nobeigums uz augstas nots.

jenuufa
pirms 6 gadiem
kas recenzijai vainas? laikmeta konteksts ir, darba analīze ir, tēlu sistēma izanalizēta, viss štokos

Ihtiandrs
pirms 6 gadiem
Baigi sacerējos; ir labi, bet varēji vēl labāk. Es par tiem aforismu piemēriem. Vai tad gluži ar pašpārliecinātību viņš tos aforismus bārsta vai arī vienkārši ir kā Ziemsvētku eglīte bez galotnītes, lai arī šādas tādas mantiņas zaros sakārtas ( lasi: garīgo vērtību spekulants)? Šī vieta: "Nu, piemēram: "Ir brīži, kad dzīve mūs aiznes nezināmā virzienā, bet mēs nejūtamies apmaldījušies." Kas tas ir? Ja šie spārnotie teikumi, kuri tik labi iederas uz apsveikumu kartītēm un pašmotivācijas plakātiem, ir tas, kā dēļ cilvēki pērk Koelju grāmatas, tad šis izskatās pēc gaužām nekaunīgas haltūras." prasās pēc pārliecinošāka un izvērstāka skaidrojuma, citādi, gribas jautāt: "Why not?"Varētu teikt, ka tieši Koelju daiļrade mani kā viņa darbu nelasītāju (vairākkārt mēģināju!) dziļi sāpina, taču ne tādā veidā, kā viņš varbūt pats to būtu (ja būtu) gribējis.

Skolnieks
pirms 6 gadiem
Jau kārtējo reizi Svens savas recenzijas ievadā uzraksta, ka šī nav recenzija. Lai taču mēs to neuztveram tik nopietni. Šīs ir tikai vēl vienas pārdomas par grāmatu, par kuru jau sākumā bija skaidrs, ka tā nepatiks. Es domāju, ka vidējais "Satori" lasītājs ļoti labi to visu zina pats, un kārtējo reizi pieminēt Koelju frāzi par sadošanos rokā ir pilnīgi lieki, nav pat svarīgi, kādā kontekstā tā tiek lietota. Norādīt uz Koelju kā pretstatu kaut kam nopietnam - tas viss t.s nopietnās literatūras pazinēju "tusiņos" ir sen zināms, sen izrunāts (tam visam tikpat labi var pievienot arī šādas "jaunatklājošas" frāzes: "Smalko Eiropas kino smacē Holivudas blokbāsteri", "Mūsdienu popmūzika ir sekla un komerciāla" u.tml.). Jā, labi, varbūt Svena vienīgā cerība bija, ka kāds no Koelju grāmatu regulārajiem pircējiem ar šīs nejauši atrastās ne-recenzijas palīdzību tiks izārstēts.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!