Armisande Lase
pirms 3 gadiem
"...iespēja veikt abortu gan medicīnisku, gan ar medicīniskām problēmām nesaistītu iemeslu dēļ ir fundamentālas katras sievietes tiesības." Sauksim nu lietas īstajos vārdos. "Aborts", "grūniecības pārtraukšana" – šie ērtie termini patiesībā nozīmē kaut ko ļoti konkrētu. Tā ir bērna dzīvības izbeigšana, vienā vārdā, nonāvēšana, nogalināšana. Tagad paklausīsimies, kā augstāk citētā autores pārliecība skan eifēmismus aizstājot ar reālajiem terminiem. "...iespēja nonāvēt savu bērnu, arī ar medicīniskām problēmām nesaistītu iemeslu dēļ, ir fundamentālas katras sievietes tiesības." Atļaujiet nepiekrist. Dzīvības vērtība nav atkarīga no tā, vai bērns ir kļuvis dzīvs gribēts vai negribēts. Par kognitīvo disonansi skaudri liecina arī tas, ka cien. autore šo raksta pati esam gaidībās. Mīļie cilvēki, vai jums tiešām nav sirds krūtīs?

Gunnars Brauers
pirms 3 gadiem
Asprātīgi, tomēr aborta veikšanas analoģija ar atteikumu piespiedu kārtā ziedot orgānus šķiet "aiz matiem pievilkta". Kad cilvēks nesaņem viņa dzīvībai nepieciešamu orgānu, viņu nonāvē slimība. Savukārt, kad ar embriju vai augli tiek veikts aborts, viņu nonāvē šī ar nolūku veiktā darbība. Protams, ir vēl arī citas atšķirības.

Edmunds Sniķeris
pirms 3 gadiem
Paldies par rakstu! Vien gribēju piebilst, ka Kačinska lēmums bija samaksa konservatīvo/baznīcas 'ekstrēmajam' spārnam par atbalstu vēlēšanās. Līdzīgu soli viņš jau gribēja izspēlēt 2016.gadā (ar Sejma lēmumu, ja pareizi atceros), bet visā valstī notika protesti, kas, varbūt nedaudz mazāk masveidīgi, bet bija līdzīgi šiem. Šoreiz viņš to gribēja izspēlēt to gudrāk (izmantojot Konstitucionālo Tiesu, kuras vadītāja ir viņa personīgi izvēlēta). Jācer, ka beidzot tas viņam atspēlēsies, jo šis ir ļoti, ļoti nepopulārs lēmums Polijas sabiedrībā. Un cīnīties ar neatkarīgajām Polijas sievietēm vispār nav prāta darbs :)

(Kā Gdaņskas / Polijas iedzīvotājam) salīdzinājumi ar Baltkrieviju gan likās nedaudz nevietā, bet visādi citādi - novēlu, lai dzīve Gdaņskā izdodas, lieliska pilsēta!
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!