Aktualitātes
02.03.2023

8. martā Rīgā notiks "Sieviešu solidaritātes gājiens pret vardarbību"

Komentē
0

Šī gada 8. martā, Sieviešu dienā, Centrs "Marta" rīko jau piekto "Sieviešu solidaritātes gājienu pret vardarbību", kura mērķis ir pievērst uzmanību vardarbībai pret sievieti un vardarbībai ģimenē, kā arī izcelt Latvijas skumjo statistiku šajā ziņā. 

Kā norāda rīkotāji, Latvijā no vardarbības ģimenē savas dzīves laikā cietusi katra trešā sieviete, katru piekto vajājis bijušais partneris, bet vairāk nekā puse piedzīvojušas seksuālu uzmākšanos. Vienlaikus Latvija joprojām ir starp sešām ES valstīm, kas nav ratificējušas Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas Konvenciju.

"Vardarbībai ir daudz un dažādas sejas. Tā noris tepat, mums blakus, dažreiz pat mūsu mājās, taču mēs to izvēlamies nepazīt. Šogad, ejot gājienā, mēs vēlamies aicināt ikvienu izvēlēties neklusēt, bet iesaistīties un rīkoties. Gadījumos, kad ir aizdomas par vardarbību, mēs aicinām runāt ar cietušo, pavaicāt, vai viss ir kārtībā un vai nav nepieciešama palīdzība. Dzirdot kliedzienus no blakus dzīvokļa aicinām piezvanīt pie durvīm, izteikt raizes par dzirdamo kliegšanu. Situācijās, kur ir acīmredzama vardarbība, aicinām zvanīt policijai un atgādinām, – lai vērstos pret varmāku iesniegumu policijai varat rakstīt arī jūs bez cietušā piekrišanas," rakstīts aicinājumā uz gājienu.

Gājiens sāksies 11:30 Doma laukumā, un no Doma laukuma virzīsies pa Jēkaba ielu gar Saeimu un noslēgsies Jēkaba laukumā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!