Aktualitātes
24.07.2017

6 notikumi, ko iesakām nepalaist garām festivālā "Liepājas mākslas forums"

Komentē
0

No 3. līdz 6. augustam Liepājā norisināsies mūsdienu mākslas festivāls "Liepājas mākslas forums", aicinot pieredzēt vizuālo mākslu un starpžanru performances, teātri, audiovizuālo un multimediju mākslu, deju un mūsdienu mūziku. Ja plāno apmeklēt festivālu, šeit ir seši notikumi, ko vērts nepalaist garām.

1. Robotu orķestra performance un saruna (ceturtdien, 3. augustā, plkst. 20:00 koncertzāles "Lielais dzintars" Lielajā zālē).

Beļģu profesors Gotfrīds Villems Rāss (1952) ir gan komponists, izpildītājmākslinieks un mūzikas instrumentu veidotājs, gan pazīstams eksperts robotikā, elektronikā un datortehnoloģijās. Liepājas Mākslas forumā Rāss uzstāsies kopā ar paša izveidoto robotu orķestri, kā arī lasīs lekciju, aicinot klausītājus domāt par jautājumu: "Kādēļ 21. gadsimtā komponēta mūzika vēlaizvien tiek atskaņota uz 18. gadsimtā radītiem instrumentiem?"

2. Laikmetīgās mākslas izstādes "Melnais caurums" atklāšana (pirmdien, 3. augustā, plkst. 17:00, "Lielā dzintara" pirmā stāva galerijā "Civita Nova")

Mākslas foruma pirmajā dienā sadarbībā ar "Totaldobže" tiks atklāta starpdisciplināra laikmetīgās mākslas izstāde "Melnais caurums", kurā būs skatāma skaņu mākslinieka Voldemāra Johansona jaunizveidotā instalācija "Aptuvenais skaitļotājs", kas balstās neparedzamības, nenoteiktības un nejaušības priekšstatos, jaunās gleznotājas Māras Straumes darbu sērija "Es gribu. Man vajag", kuras galvenais vadmotīvs ir cilvēka radītu objektu iejaukšanās citu cilvēku radītajos objektos, fotogrāfes Ilzes Vanagas instalācija "Paradīzes apskāviens", topošās mākslinieces Gitas Strazdiņas koku tekstūras dažādās grafikas tehnikās, kā arī mākslinieka Kaspara Lielgalvja un komponistes Lindas Leimanes kopdarbs "Eksperiments Nr. 8", kura pamatā ir koks.

3. Austriešu horeogrāfa Tobiasa M. Drēgera izrāde "Ikdienas trakums" ("Daily Madness") (piektdien, 4. augustā, plkst. 21:00 koncertzāles "Lielais dzintars" lielajā zālē).

Tobiasa M. Drēgera (Tobias M. Draeger) darbībā apvienojas skatuves mākslas, dizaina, jaunā cirka un filmu mākslas žanri, savukārt viņa izrāde "Ikdienas trakums", kas būs skatāma Liepājas Mākslas forumā un ko kāds anonīms skatītājs salīdzinājis ar Deivida Linča filmu uz skatuves, apbalvota ar Minhenes kultūras balvu.

4. Roberto Oliveira: perkusijas un elektronika (sestdien, 5. augustā, plkst. 18:00 koncertzāles "Lielais dzintars" Lielajā zālē)

Spāņu perkusionists Roberto Oliveira pievērsies perkusiju, elektroniskās mūzikas un vizuālās mākslas kopējai multisensorajai pieredzei mūzikā, atsvešinoties no novecojušā laikmetīgās mūzikas koncertu tipa.

5. Laikmetīgās mākslas izstādes "#KarostaWaterTowerProject" atklāšana (svētdien, 6. augustā, plkst. 16:00 Karostas ūdenstornī, Ģenerāļa Baloža ielā 29, Liepājā)

Pielietojot dažādas mākslinieciskās struktūras un stratēģijas, mijiedarbojoties gan savstarpēji, gan ar apkārtējiem iedzīvotājiem, vidi un pašu ēku, holandiešu mākslinieka un horeogrāfa Eda Shautena (Edd Schouten) atlasītā komanda ar mākslu piepildīs Liepājā unikālu celtni – Karostas ūdens torni, kas savu sākotnējo funkciju nepilda jau vairāk nekā 15 gadus. Projektā iesaistīsies 10 dažādu disciplīnu mākslinieki: fotogrāfi, dejas un skaņas mākslinieki, kā arī vizuālās mākslas pārstāvji.

6. Liepājas Mākslas foruma noslēgums un Frančesko Tristano klavierkoncerts (svētdien, 6. augustā, plkst. 20:00 koncertzāles "Lielais dzintars" Lielajā zālē)

"Liepājas Mākslas forumu" noslēgs Frančesko Tristano (Francesco Tristano, Luksemburga) – pianists, komponists, tehno un džeza mūziķis, kurš, pats būdams baroka un laikmetīgās mūzikas speciālists, savā daiļradē spēlējas ar dažādiem laikmetiem, žanriem un stiliem, mēģinot norobežoties no aizspriedumiem mūzikas laukā.

 

Ar pilnu festivāla programmu var iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!