Ilustrāciju autore: Elīna Brasliņa
 
Aktualitātes
29.01.2020

48 stundās saziedo vairāk nekā 4000 eiro grāmatas "Mūsējās" izdošanai

Komentē
0

Tikai 48 stundu laikā izdevies savākt 4302 eiro publicistes Santas Remeres un mākslinieces Elīnas Brasliņas grāmatas "Mūsējās" nonākšanai pie lasītājiem pavasarī. Grāmatas izdevēji, biedrība "Ascendum", izsaka pateicību visiem grāmatas draugiem un aicina turpināt ziedot, jo savāktā summa ir  tikai neliela daļa no grāmatas izdošanai vajadzīgajiem līdzekļiem.

Kopā "Projektu bankā" grāmatas "Mūsējās" izdošanu atbalstījuši jau 134 cilvēki, ļaujot sasniegt un pa pārsniegt kampaņas mērķis – 4200 eiro, taču līdzekļu vākšana turpinās. Kā uzsver grāmatas izdevēji, biedrība "Ascendum", sākotnējā summa bija paredzēta tikai daļējai tipogrāfijas izmaksu segšanai, tāpēc ikviens ziedotais eiro noderēs, lai grāmata sasniegtu lasītājus.

Grāmatas atbalstītāji saņems vērtīgas dāvanas – pastkaršu komplektu ar Elīnas Brasliņas zīmētajiem sieviešu portretiem, parakstītus grāmatas eksemplārus, ielūgumus uz grāmatas atklāšanu un Santas Remeres lekciju par grāmatas varonēm, kā arī personalizētu Elīnas Brasliņas gleznotu portretu.

Daži no atbalstītājiem izmanto šo iespēju, lai palielinātu sieviešu redzamību publiskajā telpā un veicinātu sieviešu tiesības. Latvijas sieviešu vārdi un sasniegumiem izskanēs arī citviet pasaulē, liela interese tiek izrādīta no ārvalstīs dzīvojošajiem latviešiem - grāmatas atbalstītāji ir meklējami ne tikai Latvijā, bet arī Lielbritānijā, Austrālijā, Luksemburgā un citviet.

Par "Mūsējām"

Šī būs pirmā grāmata Latvijā, kurā vienuviet apkopoti dažādu Latvijas sieviešu dzīvesstāsti un to ceļš uz sasniegumiem, nešķirojot sievietes pēc tautības, vecuma vai darbības sfēras. Katra no grāmatas varonēm par spīti laikmeta šķēršļiem vai sabiedrības aizspriedumiem ir atstājusi dziļas pēdas sabiedrības audumā un ietekmējusi tā rakstu – ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Stāstu galvenās varones ir guvušas panākumus dažādās sfērās: mākslā, mūzikā, rakstniecībā, sportā, zinātnē, politikā un citur – gan mūsdienās, gan 19. gadsimtā. Starp grāmatas varonēm atrodamas tādas sievietes kā Aspazija, Aleksandra Beļcova, Džemma Skulme, Valentīna Freimane, Uļjana Semjonova, Elīna Garanča, Lotte Tisenhopfa-Iltnere un citas. Viņas vienmēr bija, ir un būs starp mums – tās ir mūsējās.

Grāmata "Mūsējās" ir paredzēta ikvienam cilvēkam, to var lasīt gan kā uzziņu literatūru, gan kā apliecinājumu Latvijas iedzīvotāju varēšanai, gan kā iedrošinājumu jaunām meitenēm un puišiem nebaidīties sasniegt savus kvēlākos mērķus, gan kā izglītojošu un līdztiesību veicinošu pasaku grāmatu, kas ļauj attīstīt empātiju un iztēli.

Pirmo reizi Santas Remeres stāsti par Latvijas sievietēm līdz plašākai publikai nonāca 2018. gadā "Satori" izdotajā žurnālā "Simtgade" un pēc tam tika publicēti arī tiešsaistē. Grāmata ir šo stāstu ilgi gaidītais turpinājums un pēc vēstījuma būs līdzīga pasaules slavenajai bērnu pasaku grāmatai "Good Night Stories for Rebel Girls", kas popularitāti un atzinību guva 2016. gadā, un ir tulkota arī latviešu valodā.

Par grāmatas autorēm

Santa Remere ir publiciste un kultūras žurnāliste, kas bieži raksta par bērnu grāmatām, izrādēm un kultūras notikumiem, vairākkārt bijusi Jāņa Baltvilka starptautiskās bērnu literatūras balvas žūrijas locekle. Domājot par bērnu kā lasītāju vai skatītāju, Santa vienmēr ir uzsvērusi, ka ar bērniem var runāt par visām tēmām, tikai jāprot atrast tieša un godīga valoda. Santa ir studējusi kino un audiovizuālo mākslu Japānā, strādājusi par iespieddarbu redaktori, tulkotāju no un uz franču valodas, tulko arī daiļliteratūras, dramaturģijas darbus.

Elīna Brasliņa ir Latvijā iemīļota māksliniece un bērnu grāmatu ilustratore, kura pamazām gūst arī starptautisku atzinību un kuras rokrakstu viegli atpazīst gan pieaugušie, gan bērni. Elīna ir studējusi grafiku Latvijas Mākslas akadēmijā, lielākoties darbojas kā bērnu grāmatu māksliniece – līdz šim ilustrējusi vairāk nekā divdesmit grāmatu, tostarp Luīzes Pastores "Mākslas detektīvu" sēriju. Sadarbojas arī ar cittautu izdevējiem – viņas ilustrētās grāmatas iznākušas angļu, franču, flāmu, horvātu, spāņu, katalāņu, čehu un ķīniešu valodā. Elīna ir arī Edmunda Jansona režisētās animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" (2019) māksliniece. Piedalījusies vairākās izstādēs kā Latvijā, tā ārzemēs, pēdējā laikā vairāk fokusējoties uz feminisma mākslu.

Atbalsti grāmatas izdošanu šeit un palīdzi izcilo Latvijas sieviešu stāstiem nonākt pie lasītājiem!

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!