Aktualitātes
04.07.2018

"2ANNAS" uzņem pasaulē ietekmīgākajā īsfilmu organizācijā

Komentē
0

Baltijā vadošais īsfilmu festivāls "2ANNAS" uzņemts starptautiskajā īsfilmu organizācijā "Short Film Conference", tādējādi oficiāli iekļaujoties pasaulē labāko īsfilmu festivālu apritē. Dalība organizācijā nozīmē, ka turpmāk "2ANNAS" varēs piesaistīt vēl prominentāku režisoru darbus, kā arī Latvijā notikušā festivāla laureātu vārdi izskanēs tālāk pasaulē.

1970.gadā dibinātā "Short Film Conference" ir lielākā starptautiskā organizācija, kas apvieno īsfilmu veidotājus. Tās biedri satiekas reizi gadā "Clermont-Ferrand Short Film" festivālā, kur pārrunā nozares jaunumus un dalās pieredzē. Ikviens biedrs var organizēt papildu tikšanos sava festivāla norises laikā, kā arī slēgtā saziņas kanālā pastāvīgi notiek informācijas apmaiņa par filmu izplatīšanas iespējām, daudzsološiem jauniem režisoriem, lieliskiem darbiem un citiem jaunumiem. Dalībnieku rīkotie festivāli tiek iekļauti kopīgā starptautiskā kalendārā, ko redz visi partneri un producenti. "Short Film Conference" palīdz izplatīt pasaulē informāciju par jaunām īsfilmām dažādās valstīs, veicinot to atpazīstamību un tādējādi palīdzot filmu veidotājiem.

«Uzņemšana "Short Film Conference" organizācijā vērtējama kā festivāla kvalitātes apliecinājums. Ar to faktiski esam saņēmuši apstiprinājumu, ka "2ANNAS" atbilst augstākajiem starptautiskajiem standartiem. Līdzdalība organizācijā paaugstina mūsu prestižu īsfilmu veidotāju kopienā un palīdzēs piesaistīt festivālam vēl labākus ārvalstu režisoru darbus. Skatītājiem tas nozīmē plašāku izvēli un mākslinieciski augstvērtīgāku saturu,» skaidro, īsfilmu festivāla 2ANNAS direktors Viesturs Graždanovičs.

Šā gada festivālam "2ANNAS" jau iesniegtas 1000 filmas un to pieņemšana turpinās līdz 16. jūlijam. Gan pieredzējuši kino veidotāji, gan jauni režisori var pieteikt savus līdz 30 minūtēm garos darbus trīs īsfilmu konkursa programmām: Baltijas īsfilmu konkursam, starptautiskajam īsfilmu konkursam, starptautiskajam bērnu un pusaudžu īsfilmu konkursam, kā arī pasaules festivālu kontekstā neparastajam vidēja garuma filmu konkursam (30-60min). Informāciju par filmu pieteikšanu var iegūt šeit.

"2ANNAS" programmas labākās filmas būs redzamas īpašos kinoseansos 9 vasaras festivālos, kas ilgs līdz 9.septembrim.

Playground

13. jūlijs - 15.jūlijs

Diskusiju rosinošu īsfilmu programma "Because we can"

Bārtas Burgeru Balle

14.jūlijs

Latviešu komēdijīsfilmu programma

Lūznavas muiža

22.jūlijs

Bērnu īsfilmu programma un īsfilmu programmas pieaugušajiem "My body, your body" un "Like a dream"

POSITIVUS

20.jūlijs- 22.jūlijs

Bērnu filmu un Baltijas īsfilmu programma

Baldones Waterfest

27.jūlijs - 29.jūlijs

Latviešu komēdijīsfilmu programma

Laba Daba

4.augusts

Īsfilmu programmas bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem “Kino zālītē”

Vegānfestivāls botāniskajā dārzā

12. augusts, plkst. 18.00-21.00

Īsfilmu seanss “Origins of Trouble” Palmu mājā

Rīgas Svētki

17. Augusts - 19. augusts

Filmu un pasākumu programma "Ceļotāji laikā"

Baltā nakts

8.-9. septembris

Baltijas īsfilmas un muzikāla performance "Fresku improvizācija"

Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2ANNAS" šogad noritēs no 26. novembra līdz 2. decembrim, un tā žūrijā darbosies pazīstami kinoindustrijas profesionāļi. Dalību žūrijā apstiprinājuši: kinopasaulē ietekmīgā Tamperes filmu festivāla direktors Juka-Peka Lākso (Jukka-Pekka Laakso), Parīzē dibinātā starptautiskā kinofestivāla "Signes de Nuit" direktors Dīters Vīczoreks (Dieter Wieczorek) un daudzu kinofestivālu godalgotās īsfilmas "Pussy" režisore Renāta Gasiorovska (Renata Gasiorowska) no Polijas. Viņas veidotā filma “Pussy” 2016. gadā piedalījās arī "2ANNAS" konkursā. 

Starptautiskā Īsfilmu festivāla "2ANNAS" atbalstītāji ir Latvijas Kultūrkapitāla fonds un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.  

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!