Kadrs no filmas "The Distance Between Us and the Sky"
 
Aktualitātes
07.01.2020

"2Annas" izziņo konkursa programmu ar 65 filmām no visas pasaules

Komentē
0

24. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas", kas šogad no 10. līdz 16. februārim notiks Kaņepes Kultūras centrā un kino "K. Suns", izziņo konkursa programmu – 65 jaunas filmas no visas pasaules.

Festivāla programma skatītājiem piedāvās 28 filmas "Starptautiskajā īsfilmu konkursā", 18 filmas "Baltijas īsfilmu konkursā", piecas filmas "Starptautiskajā vidēja garuma filmu konkursā" un 14 īsfilmas "Starptautiskajā bērnu un jauniešu īsfilmu konkursā". Vilinoša balva šogad tiks pasniegta "Baltijas īsfilmu konkursa" uzvarētājam – filmēšanas ekipējuma noma un iespēja veikt filmu pēcapstrādi 2000 EUR vērtībā (dāvana no kompānijām "BBRental" un "BBPostHouse").

Īpaši atlasītā konkursa programmā "2Annas" piedāvā pašas jaunākās, kā arī festivālos jau atzinīgi novērtētās filmas no Eiropas, Amerikas un Āzijas, iepazīstinot skatītājus ar aktualitātēm pasaules un pašmāju kino. Kopumā festivālam šogad tika iesniegtas 2654 filmas no visas pasaules.

Festivāla programmas direktore Laima Graždanoviča stāsta: "Šogad starptautiskā konkursa programmā būs iespējams redzēt gan pasaulē jau atzītas un godalgotas īsfilmas, kā, piemēram, Kannās Zelta palmas zaru ieguvušo "The Distance Between Us and the Sky", režisors Vasilis Kekatos, un Berlinālē sudraba lāci ieguvušo dokumentālo filmu "Blue Boy", režisors Manuels Abramovičs,  gan tiešām jaunatradumus un nekur vēl nebijušas īsfilmas un vidējā garuma filmas. Programma ir veidota tā, lai skatītājs var redzēt pasaules īsfilmu tendences un atrast ko unikālu un nekur neredzētu. Piemēram, pateicoties #metoo kustībai un starptautiskajā sabiedrībā aktuālajai diskusijai par dzimumlīdztiesību, šogad saņēmām un uz ekrāniem vērosim  vairākas filmas, kuras runā par šīm svarīgajām tēmām savas kultūras ietvaros."

"2Annas" ir vadošais īsfilmu festivāls Latvijā un viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Festivāls piedāvā filmas, kas paplašina kino tehniskās un mākslinieciskās robežas, stāsta par aktuālām tēmām, piedāvā jaunu kino pieredzi gan satura, gan formas ziņā, uzsverot kino eksperimentālo dabu un veicinot jaunus meklējumus. Festivāls popularizē īsfilmas žanru, skatot Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Īsfilmu festivālu organizē filmu studija "Urga".

Pilna festivāla konkursa programma pieejama festivāla mājaslapā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!