Autores foto
 
Sleja
04.01.2021

21 novēlējums 2021. gadā

Komentē
2
  1. Īstenot savas Jaungada apņemšanās. Iemācīties turēt sev dotos solījumus.
  2. Atcerēties, kāda izskatās pasaule, ja uz to nelūkojas caur melnbaltām brillēm. Atsākt sarunāties.
  3. Ļaut vaļu dusmām, kad tas nepieciešams. Bet tāpat arī citos brīžos ļaut vaļu līdzvērtīgi jaudīgam priekam, cieņai, apbrīnai, sajūsmai.
  4. Paņemt no patversmes suni. Vai otru, ja viens jau ir. Vai trešo.
  5. Biežāk no rītiem spogulī ieskatīties sev acīs un nevis meklēt izlabojamas nepilnības, bet sev teikt: "Bļāviens, nu kā var būt tik foršs un skaists cilvēks!"
  6. Izlasīt šī gada laikā vismaz vienu Daces Meieres, Maimas Grīnbergas, Māras Poļakovas vai Silvijas Brices tulkotu grāmatu.
  7. Noskatīties pēc iespējas vairāk jaunu latviešu filmu, kad durvis atkal vērs kinoteātri. Ja jūs zinātu, kā kinoveidotāji pēc jums noilgojušies…
  8. Biežāk teikt "nē" piedāvājumiem un cilvēkiem, ja sirds dziļumos nejūties gatavs par tiem izsaukties: "O, jā, un kā vēl!"
  9. Regulāri dzert D vitamīnu.
  10. Uzskatīt par savu pienākumu likt sev biežāk smieties. Skatīties komēdijas, apmeklēt "Sieviešu stendapu", pavadīt laiku jautru un nešpetnu bērnu sabiedrībā u.tml.
  11. Pamēģināt iemācīties kaut ko jaunu, piemēram, pagatavot kādu jaunu ēdienu vai apgūt kādu jaunu prasmi un izjust pēkšņo, dzidro bērna prieku: "Es saprotu! Man sanāk!"
  12. Biežāk darīt lielas un jaukas muļķības, kā savulaik vēlēja Ipolits no "Likteņa ironijas".
  13. Atpūsties.
  14. Pieņemtu Dzīvesbiedru likumu un ratificētu Stambulas konvenciju.
  15. Apgūt veselīgu līdzsvaru starp mīlestības došanu un ņemšanu.
  16. Iemācīties pamanīt, kad pasaule tev dod mīlestību: caur draugu, kurš atsūta feisbukā gifu, caur mammu, kas uztraucas, vai esi paēdis, caur priekšnieku, kurš uztic tev atbildīgu uzdevumu, caur sauli, kas uzspīd starp janvāra mākoņiem, caur nejaušu laipnu vārdu internetā, caur visiem tiem suņiem, ko esi paguvis paņemt no patversmes saskaņā ar 4. novēlējumu.
  17. Pamēģināt kādu no tiem mūsdienīgajiem veselīgā izaicinājuma mēnešiem, piemēram, "sauso janvāri", kurā atturēties no alkohola lietošanas, vai "Neapēd Zemeslodi" – 30 dienu akciju, kurā ēst videi draudzīgāk, vai Rūdīšanās skolas izaicinājumu ķermeņa norūdīšanai. Iespējams, šāda tipa "izaicinājumi" tev šķiet muļķības, bet tādā gadījumā varbūt tieši šīs ir tās lielās un jaukās muļķības, par kurām runāja Ipolits?
  18. Biežāk sev atgādināt, ka pasaule tev neko nav parādā un nekas, itin nekas tev nepienākas. Atskārst, ka tātad viss, kas tev ir, ir dāvana. Tavs ķermenis, maņas, iespēja dzīvot valstī, kurā nekaro, jumts virs galvas. Un, protams, visi tie suņi.
  19. Vinnēt glītu summiņu čeku loterijā.
  20. Lai beidzas šī fakinā pandēmija.
  21. Gaismu.
Tēmas

Liene Linde

Liene Linde ir kino režisore un publiciste.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!