Aktualitātes
09.02.2021

185 Vācijas aktieri un aktrises kolektīvi "iznāk no skapja"

Komentē
0

Ar mērķi vairot LGBT+ kopienas redzamību teātrī, kino un televīzijā 185 vācu aktieri un aktrises kolektīvi "iznākuši no skapja", paziņojot, ka starp viņiem ir lesbietes, geji, biseksuāļi, transpersonas, kvīri, interseksuāļi un nebinārās personas.

Par to pavēstīja Vācijas izdevums "Süddeutsche Zeitung", publicējot 185 dalībnieku portetus un intervijas ar sešiem aktieriem.

Daži no viņiem jau bija publiski atzinuši, ka ir netradicionālas seksuālas orientācijas, tomēr daudzi no saraksta par to runāja pirmo reizi. Starp akcijas dalībniekiem ir arī aktieris Ulrihs Matess, kurš atveidoja galveno lomu Dāvja Sīmaņa filmā "Pelnu sanatorija".

"185 lesbietes, geji, biseksuāļi un transpersonas no aktieru vidus iznāk uz skatuves un prasa lielāku atzinību teātrī, kino un televīzijā. Viņi grib sākt diskusiju ar iniciatīvu #actout un kopīgu manifestu," teikts izdevumā.

Akcijas dalībnieki publicējuši arī manifestu 16 valodās, paužot, ka iepriekš nav varējuši atklāti runāt par savu privāto dzīvi, nebaidoties no sekām karjerā, bet tagad tas esot beidzies un viņi cer uzsākt diskusiju ar plašāku sabiedrību.

"Daudzveidība jau sen ir kļuvusi par realitāti mūsdienu Vācijas sabiedrībā, bet šis fakts joprojām tiek maz atspoguļots mūsu kultūras naratīvos," teikts publikācijā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!