Kristiana Lapina
pirms 4 gadiem
Man īsti nav skaidrs, kur es to izjūtu esmu dabūjusi, bet man liekas, ka zeķes vīrieša garderobē ir iesviestas tādā kā apakšveļas kategorijā, vai...sandales un zeķes...man liekas, ka tas ir sviests, par to tā cepties...tas ir tas pats, kas nebeidzami apspriest, ka sievietēm būtu jāvalkā krūšturis. Nav jāvalkā. Tā ir mana izvēle vilkt vai nevilkt, atkarībā no situācijas; vietas, uz kurieni dodos un pašizjūtas. Un ja nu čalis grib par varītēm zeķes vilkt, lai taču velk. Ja viņam būs vizīte diplomātiskā korpusa vakariņās, uzvilks visu pēc grāmatas.

Liene Miesniece Miesniece
pirms 6 gadiem
moška nevajag vākt ziedojumus, lai runātu/rakstītu par vīriešiem sandalēs un sieviešu krūšturiem? par to, kam nav slinkums, tas var palasīt dievietēs, egoistēs un mr puaro. satori - un par sandalēm

Wolfs
pirms 6 gadiem
"... Nevaru nepieminēt amīšu dīvaino ģērbšanos. Biznesa cilvēki ģērbjas tik unificēti, ka salīdzināt to var tikai ar Ķīnu 70-tajos, kur visi pārvietojās vienādos frenčos. Savukārt uz ielas daudzas sievietes tā aizrujas ar vēlmi ģērbties ērti, ka bezmaz gribējās lūgt atļauju viņas nofotografēt – dažreiz paskats bija visai eksotisks. Vienmēr atcerēšos krietni būdīgu dāmu rozā baikas treniņtērpā, kurai kājās bija kovboja zābaki izdekorēti ar neskaitāmām sudraba važiņām. Ja temperatūra pieturas tā virs 40, tad kā gan var tā tērpties? Vispār zābaki ir īpaša tēma, vismaz Teksasā. Ja ignorējam kovboju zābakus ar krāsotām ādām, rakstiem un citiem „kovbojisma” atribūtiem, tad mani pārsteidza, cik liels skaits cilvēku valkā smagus zābakus vasarā. Pie kam labais tonis prasa, lai tavas zeķes neviens neredz, un izskatās, ka zābaki ir apauti plikās kājās. Ko dara teksasietis, kad vakarā novelk tos klučus? Vai viņam mājās ir speciāls trauks, kur atliet zābakā sakrājušos sviedrus?

Pēc darba es valkāju sandales – man bija tādas smalkas, ražotas Grieķijā. No sākuma vilku plikas kājas, bet, staigājot nesamērīgi lielus gabalus (Degija man noskauda auto), uzrīvēju baisās tulznas. Nu, tad man nekas cita neatlika kā uzvilkt zeķes. Melnas likās nepiemērotas, vilku baltas, jo citu man nebija. Jums vajadzēja redzēt, kā cilvēki uz ielas uz mani noskatījās! Vien nespēju saprast, vai mani turēja par geju, nerdu vai vienkārši austrumeiropieti, kas, protams, nekas labs nevar būt."

Espresso
pirms 6 gadiem
:) Tikpat ļoti, cik autors neizprot, kāpēc zeķes nevar vilkt, es neizprotu, kāpēc zeķes sandalēs būtu jāvelk:) zeķes sandalēs nevelk tā paša iemesla dēļ, kāpēc sandeles nevelk pie uzvalka. Un šāds stila noteikums ir arī sieviešu siksniņkurpītēm un kurpītēm ar vaļēju purngaliņu. Protams, bet ne par to... interesantākais ir tieši tas, kāpēc tieši šī noteikuma neievērošana vairumam sieviešu liekas briesmīga, bet vairumu vīriešu - dziļi aizskar :) Tīri personīgi - vīriešu zeķes (ar retiem izņēmumiem, piemēram, sportistu zeķes, kas ir līdz celim) vispār izraisa nepatīkamas asociācijas. ...un tā tas vienkārši ir:)

dadzz
pirms 6 gadiem
Ņu, nez, nez.
man tās kājas sandalēs ne sitamas nevēdinās. Un asfalta džungļos ātri vien paliek tādas..ķepīgas, ja ir virs +25.
Un man berž kājas visas smukās sieviešu kurpes, - nezinu, kāpēc, bet berž. bet riktīgi karstos grādos vēl arī svīst un slīd - jo pēda šaura. Ar zeķbiksēm tak karsti.
tā ka jau gadiem ilgi regulāri meklēju skaistas (jā, skaistas!) īszeķītes un šad tad arī nēsāju līdz somā rezerves, ja sasmērējas pirmās.

Jāsaka gan, nav pārāk viegli atrast, bet iespējams ir.

Un pirmais komentētājs, kas ielika šo saiti: paldies, ne viss patīk, bet ir prieks redzēt.
http://pinterest.com/pin/218565388136612051/

Elvis Friks
pirms 6 gadiem
Nē, zeķes sandalēs izskatās bezgaumīgi un briesmīgi, uzvilktas līdz potītēm, es neredzu šī cilvēka intelektu, bet zeķēs un sandales, kā zīmi bezgaumībai. Un nevajag teikt, ka katrs staigā kā vēlas, tā ir tipiska latvieša problēma, man vienalga, katrs dara kā grib. Mans viedoklis ir ciets un nelokams attiecībā uz sandalēm ar zeķēm, tas manī izraisa smieklus un līdzjūtību. Pieliec roku priekšā, kad šķaudi un nenēsā zeķes ar sandalēm.

Krikums
pirms 6 gadiem
Apskaužu autora drosmi tik atklāti runāt par savu ģērbšanās stilu publiski. Cepuri nost!
Provokācija ir izdevusies un pat šķietami korektais (ar atsaucēm, kā jau zinātniekam pienākas) stils šķiet vietā. bet..... zeķes zandalēs (sieviešu vai vīriešu) nav gan vietā.
Apakšveļas parāde pilsētas centrā, ne kūrortā, pludmales zonā ar nav vietā.
Bija interesanti lasīt par argumentu - putekļiem, netīrumiem pilna diena - netīru kāju pirkstu demonstrācija nav pieklājīga... iedomājos, ka šis cilvēks ir pārliecināts, ka netīru zeķu (pieļauju, ka ar piesvīdušu) demonstrācija ir pieļaujama. Ergo - zeķes sandalēs ir nepieciešamas:) Man tas atgādina laiku, kad smaržas bija nepieciešamas, lai nepamanītu smirdoņu, kas nāk no konkrētā cilvēka. Esmu novērojusi, ka vīriešu kārtas zandaļzeķi parasti valkā frotē zeķes vai zeķes, kuras sniedzas praktiski līdz viņu stilbu celim. Katrā ziņā, ja jau cilvēks jutas ērti un grib būt atšķirīgs, kāpēc ne. Tikai, lūdzu, nebrīnies, ka liela daļa uz tevi skatās ar leilām acīm un plati smaida. Katram savs. Arī par meiteni, kas pludmales tērpā staigā vasaras dienas vidū pa Doma laukumu, smaida.
Nu ko zandaļzeķi - lai veicas nestilu pārvērst par stilu!
P.s. skudriņai (ne Tipai) tas ir izdevies un visnotaļ labi:)

Prestige Power Comfort
pirms 6 gadiem
Kādā jēgā vilkt sandales, ja velk zeķes? Sandales velk tad, kad ir karsts un daudz jāiet ( ja tādas kā bildē). Atvērtie apavi lieliski vēdina pēdas.


Es salidzinātu sandales+zeķes ar Madonnas krūšturi virspusē vai arī plikām pēdām vadīt auto ( vai arī snovborda zābakos) vai arī ādas vestīti uz plika vēdera (wtf) vai arī saules brilles iespraustas matos ( kur tās sataukojas).


mynameis
pirms 6 gadiem
šī tēma man vienmēr ir likusies interesanta, un kam gan nepatīk palasīt (un pie sevis nedaudz pasmīnēt) gluži vai saniknoto un neapmierināto ļaužu viedokļus par to, kas īsti katram būtu vai nebūtu jāvelk mugurā.
tomēr palasot zemāk redzamo diskusiju nedaudz vairāk, sāk kļūt tīri vai neērti jūsu vietā. sabiedrība mūsdienās ir pilnīgi sačakarēta, ja tā var teikt, un katra centieni ieskaidrot "kas īsti ir gaume" ir vienkārši smieklīgi. cilvēku aprobežotība ir neiedomājama, ja mūsdienās visi viens otru atļaujas iedalīt kaut kādās konkrētās grupās "tie, kuri velk sandales", "tās, kuras velk legingus", u.c. kā arī cilvēku nosodīšana, pamatojoties tikai uz tā, kas katram mugurā, ir pilnīgi absurda.

Maris Kalna
pirms 6 gadiem
Kūmiņa kungam ir problēmas ar terminu seksisms, neskatoties uz to, ka viņa nostāja ir ar to cieši saistīta.

Kuuminsh
pirms 6 gadiem
Sievietes par stilu zina visu :>
Viņas vienmēr ir oriģinālas, gaumīgas.. aha.
Banālie sūda tetovējumi uz pakaļkājas vai pleca, caurspīdīgi krekliņi kuriem cauri spīd krūšturi, resnas dirsas kurām tiek uzstīvētas šauras apenes, sūda legingi, bikšeles ar tiem saīsinātajiem stariem.. tādas pa vidu normālām un šortiem. Parasti viņas vēl ir kārtīgi apspīlētas, kas nēsātājai piešķir īpaši komisku paskatu.
Sieviešu pārliecība ka lai izskatītos un justos labi vajag vismaz 100 apavu pārus katrai sezona un katru gadu jaunus.
Neona krāsas kleitas (parasti zilas) kopā ar tādām pašām tupelēm un zeķēm.
Kronis visam ir peldkostīmi. Tas ir vienkārši vakars uz ezera.
Man pat ir tāda klusa teorija ka visi vīrieši piedzimst heteroseksuāli, bet pēc pludmales apmeklējuma redzot TAS TUR "sievietes" daļa kļūst pa gejiem nu a tie kuri kaut kā pārdzīvoja to traumu arī turpmāk paliek heteroseksuāli.
Nu a ja runājam par gados jaunākām sievietēm tad topā ir brutāls seksisms.
Sievietes ejot uz darbu ģērbjas kā maukas kuras dodas uz paneli.
Īsi svārciņi, augsti papēži, raibas zeķes, dziļš dekoltē... un to vēl sauc pa LIETIŠĶO stilu.. lol.
Mātītes, neskatoties, uz simtiem tūkstošiem gadu evolūciju joprojām spiež uz to ka vajag visādi izrādīt savu seksuālismu, jo citādāk neviens neapaugļos un dzīve zemē nomesta.
Un šitās te seksisma pārņemtās stulbās kazas mācīs tēviņus kā uzvesties un ko vilkt?
Dirst!

S. Irbe
pirms 6 gadiem
OK. Noliki visas sievietes, it kā vīrieši būtu stila guru. Ir cilvēki, kas māk, un ir, kas nemāk ģērbties; tas nemaz nav tik vienkārši, un ne katrs saprot, kas kad ir pieņemami, citiem varbūt nav pa kabatai. Bet pateikt, ka visas sievietes ir resnas, notetovējušās maukas, parāda, kur tas intelekta līmenītis. Tad priecājies, ka pats esi tik gudrs un ar perfektu stila izjūtu un varbūt padomā, kāpēc tev dzīvē patrāpījušās tikai ''seksisma pārņemtās stulbās kazas''.

Buks Artis
pirms 6 gadiem
Gan jau tā būs lokāla Austrumeiropas problēma. Augstās modes adepti, gluži otrādi, tieši rekomendē zeķes un zandales, bet pret to iestājas kur postpadomju nomales perifērijā ļautiņi, kas vēl pagājušā gadsimtā dzīvo. :)
- http://www.chusski.com/2012/08/louis-vuitton.html
- http://pinterest.com/astimegoesbuy/socks-with-sandals/
- http://www.news.com.au/entertainment/celebrity/bless-your-cotton-socks-sandals-back-in-fashion/story-fn9076o9-1226253643960
- http://louisvuittonlover.blogspot.com/2011/06/louis-vuitton-mens-spring-summer-2012.html

Ieva Skrebele
pirms 6 gadiem
Atbildot uz: “Cilvēki savu izskatu neizvēlās. Tas tiesa, bet cilvēki ir atbildīgi par to, lai no tā,kas ir uztaisītu - iztaisītos uz to labāko.. Es gaidu vecumdienas, jo tad es ēdīšu putukrējumu vismaz divreiz dienā. Uzšūšu skaistas kuplas kleitas, lai auguma aprises neizspiežās un dzīvošu laimīga. Bet šobrīd,lai būtu apmierināta ar sevi - es neļauju sev ēst putukrējumu, es no tā ciešu. Es neatļaujos piedzerties, es no tā ciešu un tā līdz bezgalībai. Bet - tām ciešanām ir gandarījums - kad nāku uz darbu un vīrieši cenšas ieskatīties manās acīs, tad es to uztveru kā “zīmogu sava seksuālā derīguma sertifikātam.”

Kāpēc Jums nešķiet pieņemami, ka citiem cilvēkiem ēdot putukrējuma torti gūtais baudījums šķiet svarīgāks nekā “zīmogs sava seksuālā derīguma sertifikātam”?

Starp citu, es ēdu saldumus cik vien vēlos. Un tie man vienalga “neiet labumā”. Gan es, gan arī visi mani pensijas vecumu sasniegušie radinieki esam slaidi un ar perfektu figūru. Tādi gēni. Līdz ar to man nav jāizdara izvēle starp putukrējuma tortēm un “zīmogu sava seksuālā derīguma sertifikātam”. Es varu dabūt abus. Tieši šī iemesla dēļ es neatļaujos kritizēt cilvēkus, kuri šo izvēli ir izdarījuši par labu vienam vai otram. Un arī Jums nevajadzētu kritizēt citus cilvēkus, kuri ir spiesti šo izvēli izdarīt, jo Jūs taču zināt, ka abi iespējamie izvēles varianti sagādā ciešanas.

Ieva Skrebele
pirms 6 gadiem
Atbildot uz: “Bet viens gan taisnība, vīrietis ar tādā veidā noformētām ekstremitātēm, kā raksta ilustrācijā, ja vien nav vecs onka mājas ballītē kādā lauku sētā, tomēr tomēr, daļā sieviešu raisīs ne tās cēlākās domas par viņa personību kopumā.”

Es Jums iesaku nevērtēt cilvēka personību pēc viņa ārējā izskata. Pasēdi pie tējas glāzes, parunā ar cilvēku vairākas stundas, tad varēsi sākt izdarīt pirmos uzmanīgos spriedumus. Pēc tam, kad šis cilvēks būs pazīstams jau vairākus mēnešus, tad tikai varēsi drošāk spriest par viņa personību.

Bet uzskats “apģērbs, kas neatbilst manai gaumei = slikta personība” ir visnotaļ muļķīgs.

P.S. Manu draugu lokā ir arī cilvēki, kuru ģērbšanās stils ārkārtīgi atšķiras no manējā un man šķiet vizuāli ne pārāk pievilcīgs. Neskatoties uz to, viņi vienalga ir brīnišķīgi cilvēki, ar kuriem labprāt pavadu laiku.

Ieva Skrebele
pirms 6 gadiem
Atbildot uz: “Kad es redzu sandalēs nemazgātas kājas, man liekas, tas ir signāls, ka viss nav kārtībā ar cilvēku”.

Vasarās karstā laikā es valkāju sandales. Un man šādā laikā patīk doties arī izbraukumos pie dabas. Tur, mežos, pļavās un pludmalēs, es mēdzu novilkt apavus un staigāt basām kājām. Rezultātā kājas kļūst netīras. Rezultāts: vakarā, dodoties uz mājām, es pārvietojos pa pilsētu sandalēs un netīrām kājām.

Vai tiešām ar mani kaut kas nav kārtībā? Kas tieši ir tik slikts tajā, ka es izbaudu dzīvi un nestresoju par to, ko citi par mani padomās?

Ieva Skrebele
pirms 6 gadiem
Es vēlētos nodalīt 2 dažādus diskusijas tematus.

1. Vai ir iespējams racionāli pamatot, ka viena cilvēka gaume ir pareizāka par kāda cita cilvēka estētiskajiem priekšstatiem? Par šo es jau teicu, ka, manuprāt, mēģinājumi racionāli paskaidrot, ka “mana gaume ir labāka, jo es izvēlos saskanīgu apģērbu”, ir visnotaļ nepārliecinoši. Katram “saskanīgs” var likties kaut kas cits.

2. Vai cilvēkam, izvēloties savu apģērbu, vajag ievērot sabiedrībā pieņemtās normas? Ja indivīda gaume sakrīt ar pieņemto normu, viss ir brīnišķīgi. Problēmas rodas tiem indivīdiem, kuru gaume atšķiras no tā, kas skaitās pieņemtā norma. Šie cilvēki ir grūtas izvēles priekšā: pakļauties normai vai pretoties tai. Pakļaušanās nozīmē valkāt apģērbu, kas pašam riebjas. Pretošanās nozīmē saņemt līdzcilvēku nosodījumu un kritiku. Grozies kā gribi, bet labi nebūs!

Es uzskatu, ka daudzas no normām ir sliktas. Par laimi vairs nepastāv norma, ka sievietēm jāvalkā korsetes, kā rezultātā varēja dabūt ribu deformācijas vai pat lūzumus. Par šo esmu ļoti pateicīga pirmajām drosmīgajām sievietēm, kas uzdrošinājās šo normu pārkāpt.
Bet arī mūsdienās ir gana daudz kaitīgu normu. Vaksēt kājas ir sāpīgi (es nudien nesaprotu, kāpēc spalvas uz vīrieša kājām izskatās labi, bet uz sievietes kājām – neglīti). Valkājot augstpapēžu apavus deformējas pēdas, kā arī tas ir sāpīgi. Dekoratīvās kosmētikas lietošana ir naudas un laika izšķiešana. Šīs ir normas, kas traucē man pašai.
Kādam citam varbūt traucē tas, ka bez zeķēm viņa iemīļotās sandales rīvē kājas un rada tulznas. Vai arī tas, ka 30 grādu karstumā uz darbu jāiet melnā uzvalkā un ar kaklasaiti.
Vai arī kādam indivīdam kaut kas no pieņemtajām ģērbšanās normām liekas neglīti.
Vai arī neatbilst viņa uzskatiem. Piemēram, ja kāds cilvēks atbalsta nūdistu vai svingeru dzīvesveidu, tad viņam būtu jāvalkā tik atkailināts un izaicinošs apģērbs, cik vien pieļauj attiecīgās valsts likumdošana (es nesaku, ka atbalstu vai pati izvēlētos šādu dzīvesveidu, es vienkārši uzskatu, ka ikvienam indivīdam ir tiesības brīvi izdarīt izvēli par to, kā viņš vēlas dzīvot). Un ja cilvēks grib, lai “pa visiem apģērba caurumiem veļas ārā miera” un nevēlas savu miesu pietaupīt tikai partnera acīm guļamistabā, tad tā ir šī cilvēka brīva izvēle.

Visbeidzot pastāv arī norma, ka “neglītiem cilvēkiem” ar lieko svaru karstā laikā labāk neatkailināties. To drīkst darīt tikai tie daži laimīgie, kam paveicās ģenētiskajā loterijā (savu izskatu cilvēki neizvēlas) un kuri vēl ir jauni. Visiem pārējiem vajag sutināties nosedzošā apģērbā. Teikšu kā ir: redzēt vecu, resnu vīrieti staigājam pa ielu bez krekla man nudien nešķiet nekās estētisks baudījums. Taču, ja ne tikai supermodeles, bet arī parastie cilvēki vasarās staigātu atsedzošā apģērbā, varbūt sabiedrība beidzot pierastu, ka ir normāli neizskatīties ideāli. Varbūt cilvēki ideālu ķermeni (kas ir tikai 1% sabiedrības) beigtu uzskatīt par normu, tiktu vaļā no saviem kompleksiem (vairums cilvēku ir apsēsti ar savu izskatu un mokās ar šādiem kompleksiem) un beidzot saprastu, ka ir normāli neizskatīties ideāli. Šī iemesla dēļ es apbrīnoju tos “neideālā ķermeņa” īpašniekus, kuri uzdrošinās nepakļauties šai normai.

Vārdu sakot, ja kāds indivīds izvēlas nepakļauties pieņemtajām normām, šajā rīcībā nav nekā nosodāma. Ikviens drīkst brīvi izvēlēties. Tas, ka es pati izdaru citādāku izvēli, vēl nenozīmē, ka es drīkstu nosodīt tos cilvēkus, kuri man nepiekrīt.

Ieva Skrebele
pirms 6 gadiem
Atbildot uz: "Labi un gadījumam atbilstoši ģērbtas sievietes Latvijā ir reta parādība, vismaz cik var redzēt pa ielu staigājot."

Kāpēc Jums šķiet, ka Jūs drīkstat šādi apgalvot? Kā Jūs varat pamatot, ka Jūsu gaume ir "pareiza", savukārt šo slikti un gadījumam neatbilstoši ģērbto sieviešu gaume ir nepareiza? Esmu pārliecināta, ka šīs, Jūsuprāt, slikti ģērbtās sievietes izvēlas apģērbu atbilstoši savai gaumei un pašas viņas sevi uzskata par labi ģērbtām. Līdz ar to rodas jautājums, kāpēc Jūsu gaume ir labāka vai racionālāka par šo sieviešu gaumi?

Ieva Skrebele
pirms 6 gadiem
Raksta autors ļaudīm pārmet savas subjektīvās un neracionālās gaumes uzspiešanu citiem cilvēkiem un tās pasludināšanu par “vienīgo pareizo”. Tai pašā laikā autors pats dara tieši to pašu. Citējot: “Nestrīdos, ka pie eleganta un smalka uzvalka noteikti nepiestāv apavi ar biezu zoli, kā arī par to, ka kaklasaitei piemērotākais garums ir tieši līdz jostasvietai. Es saprotu, kādēļ pie tumša apģērba nevar vilkt gaišas zeķes un otrādi. Nav jāskaidro, kādi ir izdilušu, izstaipītu bikšdibenu vai vaļēju bikšupriekšu trūkumi. Tie visi ir uzskatāmi trūkumi, kas ir balstīti saskanīguma principos – saskanīgumā starp dažādiem apģērba elementiem vai saskanīgumā starp apkārtējo vidi, starp sarunas mērķiem un apģērbu. Disharmonija to starpā novērš sarunbiedra uzmanību, tā traucējot saziņā.”

Kāpēc pie eleganta un smalka uzvalka noteikti nepiestāv apavi ar biezu zoli? Varbūt mana gaume un estētiskie uzskata saka tieši pretējo, proti, ka tie izskatās itin labi? Ir muļķīgi paziņot, ka “saskanīgumu” var racionāli konstatēt. “Saskanīgums”, “harmonija” un “estētisks izskats” nav objektīvi un racionāli jēdzieni. Tas ir individuālās gaumes jautājums. Katram cilvēkam skaists un saskanīgs var likties kaut kas cits.

Ikviena cilvēka estētiskie uzskati veidojas pieraduma rezultātā. Mēs pierodam pie tā, ko redzam ikdienā. Tiklīdz pieradums ir izveidojies, tā mums sāk likties, ka attiecīgais apģērbs izskatās skaisti un estētiski. Ja kāds deputāts atnāktu uz Saeimas sēdi ar 18 gadsimta stilā pūderētu parūku, tad raksta autors varētu sūdzēties, ka “trūkst saskanīguma starp dažādiem ārējā izskata elementiem”. Taču vēl pirms pāris gadsimtiem cilvēki ar tikpat dedzīgu pārliecību apgalvoja, ka pūderēta cirtota parūka pieskan jebkuram tērpam un ikviens cilvēks ar labu gaumi to valkā.

Tas, ka “pie eleganta un smalka uzvalka noteikti nepiestāv apavi ar biezu zoli, ka kaklasaitei piemērotākais garums ir tieši līdz jostasvietai, ka pie tumša apģērba nevar vilkt gaišas zeķes un otrādi” ir nevis absolūta patiesība, bet gan gaumes jautājums. Ja mēs ikdienā redzētu vīriešus staigājam uzvalkos un apavos ar biezu zoli un ar īsām kaklasaitēm, tad tieši tas iesēstos mūsu prātos kā “saskanīgi” un “skaisti” un “pareizi”.

Šī iemesla dēļ sarunas par to, kas izskatās “estētiski skaisti” ir pašos pamatos bezjēdzīgas. Katram “skaists” liksies tas, pie kā viņš ir pieradis. Tāpēc labāk būtu uzreiz izbeigt visas šīs ākstības un nemaz nemēģināt savu gaumi pasludināt par pareizo. Ja citi cilvēki to vēlas, lai staigā zeķēs un sandalēs vai uzvalkos un apavos ar biezu zoli.

Un skatīties uz kādu no augšas, attiekties pret viņu ar nicinājumu un nosodījumu tikai tāpēc, ka šī cilvēka estētiskie priekšstati atšķiras no savējiem, ir visnotaļ stulbi. Cilvēkus būtu jāvērtē pēc tā, kāda ir viņu personība un zināšanas. Vārdu sakot, ja mans draugs staigātu apkārt sandalēs ar zeķēm, uzvalkā un apavos ar biezu zoli vai saplēstās džinsu biksēs, tas man netraucētu, jo ikvienam cilvēkam ir tiesības uz savu gaumi, kura drīkst atšķirties no manējās.

polina
pirms 6 gadiem
Paldies, paldies par rakstu. Lieliska tēma.
Gribētu vērst uzmanību, ka šajā jautājumā nav nekādas nozīmes zeķu + sandaļu valkātāja dzimumam. Arī sievietes nedrīkst vilkt zeķes sandalēs vai kurpēs ar atvērtu purngalu, un jā, dāmas, arī plānās zeķubilses vai dekoratīvās mežģīņu pēdiņas!
Bet mītiskais tēls "vīriets ar zeķēm sandalēs" ir tāds mazliet tēlains apzīmējums konkrēta tipāža ilustrācijai. Manās acīs šim tēlam kā neiztrūkstošs aksesuārs rokās nez kapēc ir arī plastmasa maisiņš,



AntonsMozalevskis
pirms 6 gadiem
Paldies par rakstu! Es biju viens no tiem, kas arī nekādīgi nevarēja saprast, kāda vaina zeķēm sanadlēs un par ko ir histerija :D

pagale
pirms 6 gadiem
Aidis Tomsons vienmēr ir bijis uzticīgs zeķēm sandalēs. par to es viņu cienu.

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Kur tik ko tik negadās sastapt! Šogadsimt par Tevi nebiju dzirdējis.
"Zeķes sandalēs man saistās vēl ar padomju laiku"
Bez šaubām, tā es arī rakstīju. Tikai es nenosvītroju visu, kas bijis mūsu dzīvju ievadā.
"Tagad sievietes protestē pret šo vīriešu infantilismu, kad viņi joprojām ievēro mammas noteikumus."
Nekāds infantilisms, nekādas mammas. Ģērbjos, kā pašam patīk - un dažādi, nevis pēc priekšrakstiem. Man, piemēram, joprojām patīk sieviešu kaunuma apmatojums, un pilnīgi pofig, ka tas tagad skaitās nemoderni. Nebrīnīšos, ja piepeši par nemodernu izsludinās erekciju, un vīriešus, kas to lieto - par infantīļiem mammas pavadā, bet es tomēr no tās neatteikšos, kaut mamma man par to neko nemācīja.
"Un sievietes iet vēl tālāk - ne tikai nevelk zeķes sandalēs, bet arī rāda savas apakšveļas detaļas."
Un arī tas man patīk. Protams, ja smukas detaļas uz smukas sievietes.
"Ne viens ne otrs nav brieduma pazīme."
Līdz kam arī nonācām: ka jāģērbjas tā, lai tā būtu vai nebūtu kaut kāda pazīme. Bet pazīmes vienmēr ir kaut kam adresētas. Bet daļa cilvēku ģērbjas nevis tāpēc, lai kādu uzrunātu, vai ne tāpēc, lai uzrunātu tieši tos, kas saprot šādi, bet tāpēc, lai apģērbtos vai lai uzrunātu citus. Arī es uzspļauju tam, ko par mani domā tie, kam svarīgi demonstrēt savu briedumu ar visādām pazīmēm (un tā savukārt IR patiesa brieduma pazīme, kaut arī tas galīgi nav mans mērķis).
Turpināsim būt jauni!

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Lasot šo diskusiju, beidzot guvu atbildi uz jautājumu, kurš dzimums ir neglītāks un stulbāks. Lūk, atbilde: pretējais!

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Dzīve ātri mainās, tas nepārsteidz, toties pārsteidz tas, cik ātri iepriekšējais pilnībā aizmirstas.
Esmu uzaudzis padomju laikos, kad sandales vasarā valkāja kā kurpes pie akadēmiska apģērba un, protams, TIKAI zeķēs: ar plikām kājām sandalēs tāpat kā mājas čībās varēja tikai aizšļūkt līdz tuvējai dzeltenajai riteņmucai iestrēbt alu. Tās sandales gan arī pēc formas bija visai kurpīgas, tagad sandales pārsvarā ir gluži citas sugas veidojums, bet akadēmiskā stila sandales es joprojām mierīgi valkāju ar zeķēm un sūtu gudriniekus turp, kur padomju laikā viņu basās sandales gaidītu vien divi gareni paaugstinājumi ap šmucīgu acīti.
(Pilnīgi cita lieta - sieviete ar kapzeķītēm augstpapēdenēs: tas gan laikam vienmēr bijis pāķisms. Tomēr dažai pat tas ir sexīgi, kamēr citām, uz kuru kājām neviens neskatīsies nekādā noformējumā, atliek vien apņirgt zeķītes.)

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Murgs kaut kāds: pie tā, ka man agresīvi oponē ar manējam pretēju viedokli, esmu sen jau pieradis, bet pie tā, ka man agresīvi oponē, liekot manam viedoklim pretī to pašu manu viedokli, vēl tikai pierodu.

TomsA
pirms 6 gadiem
Beidziet nu māžoties par to, ka vīriešu zeķes nedrīkst rādīt sabiedrībā, smiekli nāk. Kad pie jums mājās sanāk ciemiņi, priekšnamā taču visi tāpat novelk kurpes, vai ne? Un turpmāko vakaru pavada čībās tie, kuriem čību pietiek, bet zeķēs tie, kuriem aptrūcies. Un zeķes (klusām un neuzkrītoši) novelk tikai tie, kuriem tās sasvīdušas vai kuriem tajās iemeties caurums.
Man vēl arvien nav skaidrs, kāpēc saskaņā ar labo toni šai vēsajai dienai ir tikai divas izvēles - sasvīdušas kājas (zeķēs un kurpēs) vai nosalušas (basas un sandalēs). Pie garajām džinsenēm, piebildīšu, kur zeķu garumu, potītes un stilbus tāpat neredz. Tāpēc man kājās ir zeķes sandalēs, kā vienmēr vasarās, ja laiks vēsāks. Priekā!

TomsA
pirms 6 gadiem
Priecājos, ka dzīvoju ārpus modes telpas un laika, jo par kategorisko aizliegumu vilkt zeķes sandalēs uzzināju tikai šovasar. Jā, bija daži pašizveidoti estētiski priekšstati, kuru dēļ pie šortiem un sandalēm nevilku, teiksim, melnas uzvalka zeķes, taču it nemaz nekautrējos sandalēs nēsāt (manuprāt) gaumīgas īszeķes vai arī vilkt zeķes sandalēs pie garajām vasaras biksēm. Atceros, ka savulaik esmu priecājies arī par japāņu iecienītajām zeķēm, kurām atsevišķi izadīts kājas īkšķis, lai varētu valkāt attiecīgā modeļa sandales.

Negrasos cīnīties pret šo labā toņa sargātāju ieviesto aizliegumu vai arī to atbalstīt. Vados pēc savu vecāku iemācītā principa, ka apģērbam (un paša miesai) jābūt tīram un sakārtotam, kā arī nevajadzētu pasaulei rādīt daudz plikas miesas, ja vien tās formas izteikti neatgādina antīkās Apollona vai Afrodītes skulptūras.

Tomēr varu norādīt uz gadījumu, kad velku un vilkšu zeķes sandalēs. Karstās vasaras dienās sandales ir piemērotākie apavi, lai nesvīstu kājas, nedz kurpes, nedz kedas šādu komfortu nenodrošina. Ejot pa ielu, nav arī vajadzīgas zeķes, jo laiks tāpat ir gana silts, asfalts arī uzkarsis. Viss mainās, tiklīdz esmu ieradies birojā un piesēdies pie datora. Raugi, šeit darbojas kondicionētāji, vaļēji logi un citi telpu vēdināšanas līdzekļi, ieskaitot durvju šķirbas, tāpēc pie pašas grīdas virsmas allaž cirkulē vēss vējiņš. Pusstundu pasēžot ar basām kājām sandalēs, viss komforts ir zudis, turklāt var saķert arī kārtīgas iesnas. Šādos brīžos mani vairs neinteresē stilistu ieteikumi, ņemu ārā no somas līdzpaņemtās zeķes, ja tās nav uzvilktas jau mājās, un velku sandalēs. Jo, kaut arī apģērbam nenoliedzami ir estētiskā un sociālā funkcija, tā primārais uzdevums, manuprāt, tomēr ir nodrošināt vajadzīgās ērtības savam lietotājam.

kvazikvazimodo
pirms 6 gadiem
par "seksistiem" dēvē cilvēkus, kas uzskata, ka starp vīrieti un sievieti ir atšķirības. tā ir feminisma ieviesta birka, feminisms, kā zināms, popularizē ģenderisma teoriju, kura apgalvo, ka "vīrietis" un "sieviete" ir fikcijas, ir tikai cilvēki ar atšķirīgām ģenitālijām. vai jūsu pieminētās sievietes ir seksistes, jo akcentē dzimumpiederību?

Spīdola
pirms 6 gadiem
Savukār, es atceros, ka biju Lielajā ģildē uz Carmina burana koncertu. Pirms kādiem 4 gadiem. Un man bija sajūta,ka es esmu nokļuvusi citā pasaulē - un nevis mūzikas, bet tieši publikas dēļ. Tik skaistām acīm un drēbēm bija cilvēki. To nekad neaizmirsīšu.
Vai Dailē bija teātra no Francijas izrāde, franču valodā. Tad tur bija franciski runājošā Rīgas publika - pamatā.
Tā kā, protams, apģērbs ir arī iespēja izteikt savu personību.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Ievai Skrebelei. Ne jau es,bet jūs piesauciet gēnus un veselību par attaisnojumu,ka par sevi nerūpējās. Un kas man ko kādu nosodīt - tā tik jūsu interpretācija. Un tie,kas izvēlējušies to putkrējumu - lai tad nepiesauc tos gēnus un veselību. Tas man drusku asini uzsita. Gandrīz vai lūpu uzmet,ka dakteris pasaka, ka svars jānomet. Vai,ja draudzenes kādreiz saka - o, tev labi, tu tieva, tad es tā arī saku - kas tev liedz aizliegt sev ēšanu? Tad apklust.
Bet nu vispār - gan vīrieši pusgarās zeķēs, gan liekā svara meituki un tā apsriešana -viss tāda laika nosišana vien ir.
Katram savs ceļš uz laimi,kam caur ērkšķiem, kam pa taisnu asfaltētu šoseju.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Ieva Skrebele, jā cilvēku savu izskatu neizvēlās. Tas tiesa, bet cilvēki ir atbildīgi par to, lai no tā,kas ir uztaisītu - iztaisītos uz to labāko.
Mana tante Imantu Ziedoni pazina no visagrākās jaunības un viņa saka, apgalvo, ka viņš ļoti ļoti "piestrādājis" pie savas elegances.

Es gaidu vecumdienas, jo tad es ēdīšu putukrējumu vismaz divreiz dienā. Uzšūšu skaistas kuplas kleitas, lai auguma aprises neizspiežās un dzīvošu laimīga. Bet šobrīd,lai būtu apmierināta ar sevi - es neļauju sev ēst putukrējumu, es no tā ciešu. Es neatļaujos piedzerties, es no tā ciešu un tā līdz bezgalībai.
Bet - tām ciešanām ir gandarījums - kad nāku uz darbu un vīrieši cenšas ieskatīties manās acīs, tad es to uztveru kā zīmogu sava seksuālā derīguma sertifikātam. Un man tas ir svarīgs, daudz daudz svarīgāks ,kā teiksim , tādām skaistām sievietēm " no dabas" kā Annai Rozītei, vai Žanetei Skarulei. Kuras pat maisā ieģērbtas un izplūkātiem matiem būtu skaistas tik un tā.
Tāpēc es vienmēr esmu noraidījusi atsaukšanos uz gēniem, uz veselību utt. Savu slinkumu var visvisādīgi attaisnot.
Labāk par Nīči jau nepateikt .
Tā problēma jau ir,ka nevienu nenosoda par neglītu, nevīžīgu utt. ģērbšanos , bet vajadzētu gan. Es skolā strādājot regulāri sprediķoju par tīrību. Man bija zvērīgs naids pret netīrīgiem jauniešiem.
Nu labi, viss, tūlīt aizrunāšos. Bet vienā teikumā - Ieva, es Tev nepiekrītu.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Jā, bet vispār - Latvijā ir ļoti ļoti skaistas un sievišķīgas sievietes.
ka vien būtu tie vīrieši,kuri spētu viņām "turēt līdzi."
Ļoti gribētos ,lai tas nemainās- Latvija - skaisto sieviešu zeme. Un sievišķīgam apģērbam te ir liela nozīme.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Un pilnīgi vienalga, ko par to domā citi.
Lūk, Daiga, man šķiet , ka tā ir tādas nekulturālības, nihilisma, pofigisma utt. kulminācija.
Apģērbs ir arī pašcieņas un cieņas jautājums.
Man ir 70 gadīgs onkulis. ļoti seksīgs, ļoti inteliģents un ļoti smuks. Kad esmu pie viņiem vasarnīcā - viņš uz brokastīm nāk sapucējies un iesmaržojies. Viņš ir iznesīgs, stalts, vienmēr koptiem matiem, bārdiņu un rūpīgi apģērbies. Kad mēs ar viņu un tanti kādreiz kopā aizejam uz kādiem koncertiem vai teātriem - man ir prieks un bauda būt kopā ar viņiem, jo viņiem dzirkstī ne tikai prāts, bet viņi paši ir skaisti sapucējušies.
Manai audžumeitai gaumes kā tādas nav. Cenšos to audzināt, bet nezinu vai tas izdosies.
Pazīstu materiāli trūcīgas sievietes,kuras ģērbjās izcili skaisti un pazīstu turīgas - kuras kā neprot tā neprot apģērbties.
Jā, novirzījos. Bet tā ir - šis manas kolēģes teiciens - a mņe fioļetovij - latviski - man visi citi ir pie kājas - man tas absolūti nav pieņemams. Tad ej dzīvo pie lopiem, pie dzīvniekiem mežā, ja tev pārējie sabiedrības locekļi ir pie kājas.
Protams, izņēmums ir,ja tai sievietei vilnas zeķēs ir veselības problēmas - kāda plakanā pēda vai kā. Bet es tomēr spriežu par veselu cilvēku.

Spīdola
pirms 6 gadiem
nevīžīgi ģērbties ir vīriešu šovinisms. Šausmīgi nepatīk.

Spīdola
pirms 6 gadiem
ak tu debess, cik seksīgas tautiešu diskusijas. Un bez manis ! Es te kaut kādu Dūdieviņu vienatnē klausos.
Mans spriedums gan ir nediskutējams- par vīriešiem,kuri velk zeķes valkājot sandales, riebīgāki ir tikai vīrieši ar slēgtajām kurpēm un šortos. Ja vēl kājas ir biezi spalvainas - krusts jāpārmet, tad varu dzīvot tālāk.

akmens
pirms 6 gadiem
Es nevaru neko teikt par autora pozīciju, bet kad Alberts Einšteins ieradās vizītē pie ASV prezidenta
kurpēs uz basu kāju (basām kājām), tas radīja sapratni, ka ģēniji ir... Es ļoti aizdomīgi skatos uz vīriešiem, kas nesā sandales uz basu kāju, jo man viņos rēgojas Alberts, bet tas ir individuāli. Sievietēm ir savādāk, jo super puper pedikīrs neparedz zeķes. Cilvēki ir ļoti konservatīvi, un kad es redzu sandālēs nemazgātas kājas, man liekas, tas ir signāls, ka viss nav kārtībā ar cilvēku.

Kaija Lielā
pirms 6 gadiem
Es te tā padomāju vēl par šo tēmu, un man škiet, ka tā nav īpašas apspriešanas vērta, vienkārši ir tādi apavu veidi, kuros zeķes nevelk, tas arī viss. Arī klasiskos mokasīnus pieņemts vilkt plikā kājā, tās pašas Crocs gumijas čības, baseina čības, nu un sandeles ir tajā pašā kategorijā. Un tas vienlīdz attiecas kā uz vīriešiem, tā uz sieviešiem. Bet katrs ir brīvs darīt kā vēlās, galu galā tas kā esam ģērbti signalizē citiem, ko mēs ar savu izskatu gribam citiem par sevi pateikt. Bet viens gan taisnība, vīrietis ar tādā veidā noformētām ekstremitātēm, kā raksta ilustrācijā, ja vien nav vecs onka mājas ballītē kādā lauku sētā, tomēr tomēr, daļā sieviešu raisīs ne tās cēlākās domas par viņa personību kopumā. Un nav jēgas te pieminēt augsto modi, tur ir ne tas vien redzēts kā zeķes sandalēs, ikdienā mūsu platuma grādos tomēr reti kurš vīrietis staigā svārkos un sievietes plikām bufetēm, kā tas ir redzēts uz mēles.

Kaija Lielā
pirms 6 gadiem
"Par gaumi nestrīdas, par gaumi smejas".
Autors nezināms.

Manuprāt temats "zeķes sandalēs" ir apspriežams izejot no situācijas konteksta. Vilnas vai baltas frotē zeķes līdz puslielam sportiskos zandaļetos, vakarā pie ugunsura, laivu braucienā pēc kārtīgas izlīšanas ir ok, pilsētā pa dienu apmeklējot iestādes vai sēžot vasaras kafenē- nav ok. Zeķes sandalēs staigājot pa lielpilsētas ievērojamākajām vietām savā atvaļinājuma ceļojumā, ja iepriekšējā diena noberzta kāja, piemēram, nu un otrā līdzpaņemtajā apavu pārī tādēļ vispār nevar paiet, nu nekas traks, tā ir dzīves diktēta nepieciešamība, gan jau nevienam estētam no tā skata slikti nepaliks. Un ja paliks, tā ir viņa problēma, jo tu te esi tūrists un nevienu tavs izskats neinteresē. Bet šī pati kombinācija, nu piemēram, kādas vēstniecības rīkotos dārza svētkos- zeme atveries! Tas pats uz ģērbšanos kopumā, svarīgi jau ir ne tas, kas mugurā, bet cik tas ir atbilstoši vietai un situācijai.

Kā te minēja, par jaunām sievietēm, kuras uz darbu dodas saģērbušās kā uz nakstklubu, ne jau viņas ir slikti vai ārkārtīgi bezgaumīgi ģērbtas, bet vienkārši neatbilstoši situācijai, vakarā palēkāt naktsklubā, lai pievilinātu pretējo dzimumu, dekoltē, kaujas krāsojums un minibrunči ir tas kas vajadzīgs. Mani arī vienmēr izbrīna tās meiteņu garās vakarkleitas ar plikajiem pleciem un mugurām, un stīvās frizūras skolu izlaidumos, nu mīlītes, nav tak Oskara ceremonijas sarkanais paklājs, bet gan dienas pasākums izglītības iestādē!

Kaija Lielā
pirms 6 gadiem
Atbildot uz: "Es Jums iesaku nevērtēt cilvēka personību pēc viņa ārējā izskata. Pasēdi pie tējas glāzes, parunā ar cilvēku vairākas stundas, tad varēsi sākt izdarīt pirmos uzmanīgos spriedumus. Pēc tam, kad šis cilvēks būs pazīstams jau vairākus mēnešus, tad tikai varēsi drošāk spriest par viņa personību.

Bet uzskats “apģērbs, kas neatbilst manai gaumei = slikta personība” ir visnotaļ muļķīgs.

P.S. Manu draugu lokā ir arī cilvēki, kuru ģērbšanās stils ārkārtīgi atšķiras no manējā un man šķiet vizuāli ne pārāk pievilcīgs. Neskatoties uz to, viņi vienalga ir brīnišķīgi cilvēki, ar kuriem labprāt pavadu laiku."



Laikam neprecīzi izteicos, sakot, ka daļai sieviešu šāds vīrieša kāju noformējums neradītu lielas simpātijas pēc pirmā acu uzmetiena, es biju domājusi situāciju, kādu piemin raksta autors, proti- pirmo iepazīšanos ar nodomu uz tālāku khmm... intīmu tuvināšanos, vai kā to lai precīzāk nosauc. Bet labā ziņa ir tāda, ka vienmēr jau līdzīgie sastop līdzīgos, domāju, ka tai dāmai, kura nodemonstrēja savas vilnas zeķes pārgājienu sandalēs, iespējams, nekas nebūs pretī tuvāk iepazīties arī ar zeķzandali un viņi viens otrā atklās dvēseliskos bezdibeņus un dzīvos kopā laimīgi, līdz nāve viņus šķirs (bez lielas ironijas, patiešām).

Bet man ir gana daudz gadu un dzīves pieredzes, lai es atļautos nevēlēties mēnešiem dzert tēju, lai šos dvēseles smalkumus iepazītu, ja gadījumā kāds, pēc manām domām, saģērbies kā āksts, to vēlētos. Te nav runa pat par zeķzandaļiem, bet ir daudz tādu tipisko ģērbšanās veidu, kuru adeptus it nemaz negribas iepazīt, jo tāpat viss ir skaidrs. Nu kaut vai biezās zelta ķēdes un zīmoggredzeni, vai tetovējumi un pīrsingi no vienas vietas kā pirmatnējo cilšu parstāvim, vai tas gejiskais rokeru ādas apģērbs ar bārkstiņām, vai, lai dies nogrābstās, ādas gabaliņu vestītes un džemperi biksēs un spēcīgs "Old Spice" aromāts kombinācijā ar alus, sviedru un cigarešu smārdu. Un man ir pilnīgi vienalga, ka varbūt viņi ir nu baigi kolosālie cilvēki. Ticu ka ir, bet man nav tik daudz laika atlicis, lai ar katru mēnešiem tējotu, man pietiek ar līdzšinējās dzīves laikā iepazītajiem frīkiem, kas ir mani tuvāki vai tālāki draugi, un kuri tici man, arī visi neģērbjas pēc kaut kādas vispārpieņemtas etiķetes, ir viņu vidū arī visai ekstrēmi gadījumi no šī skatu punkta raugoties, tā ka zeķes un sandales ir tīrais nieks, ko nav pat vērts apspriest.

Un jā, protams, ka uz savu un savu tuvo cilvēku ģērbšanās īpatnībām mēs pieveram acis, jo zinam kāpēc tā, vai vienkārši pieņemam ka tā. Piemēram andergraunda mūziķis Dambis, mans vienaudzis un sens draugs- nu ja viņs nodzītu savu ērkuli, noskūtos un uzvilktu smalku uzvalku, es viņu visticamāk nepazītu, bet ja pazītu, tad nobītos, ka viņš ir uzzinājis par nedziedināmu slimību un sajucis prātā. Mani, piemēram, arī nekaitina, ka mana 91 gadu vecā krustmāte pa savu piemājas dārzu rosoties, vaļējās kurpēs velk tās šaušalīgās miesaskrāsas elastāna pēdiņas, bet ja es tādas ieraugu kājās mana vecuma kādas ministrijas valsts sekretārei darba laikā un darba vietā, nu tad man par viņu kā par personu sāk veidoties viedoklis. Varbūt esmu aizspriedumaina snobe. Tad piedodiet man, pazemīgi lūdzu.


dute
pirms 6 gadiem
ļoti ceru, ka dažam labam komentētājam nav meitu

ikakulla
pirms 6 gadiem
Eh, nu, kā tādi mazi bērni! :)
Vīriešu zeķes ir visneseksīgākais apģērba gabals no visiem vīrieša apģērbiem (starp citu, ja neko nejaucu, par to pat pētījums veikts). It sevišķi melnās, ikdienas zeķes, kuras parasti, kurpes noģērbjot, sasvīdušas smird. Piedevām vīrieši ir makten praktiski, tādēļ nēsā arī izstaipītas zeķes, un, ko tur liegties, ne vienmēr laicīgi pamana caurumus. Sieviete uzsākot seksuālu rotaļu labprāt atpogās, noģērbs vīrieša kreklu, bikses un pat apakšbikses, bet diez vai vairums sieviešu sajūsmā murrājot un šķelmīgi smaidot vilks vīrietim nost zeķes. Vai sajūsmināsies par kailu vīrieti zeķēs.
Sandales zeķes nenoslēpj, tās ir redzamas un lielākoties izstaipījušās vai sašļukušas. Un sievietēm ir pietiekami laba iztēle, lai uzreiz iedomātos par smaku visu to, ko iepriekš uzrakstīju. Kā pārspīlēts salīdzinājums - biksīšu ieliktnītis- neseksīgākais (manuprāt) sieviešu atribūts, kurš būtu pielipināts biksēm no ārpuses, ko visi var redzēt un apskatīt.
Turpretim kailas kājas sandalēs vairumam sieviešu (arī manam) degunam neliek saraukties, jo asociējas ar atvaļinājumu, sāļu jūras smaržu un sauļošanos. Pat, ja vīrietim ir spalvaini kāju pirksti, nodrupuši nagi un plāksteri, putekļi kārtu kārtām un sasprēgājusi āda uz papēžiem, to sievietes nemanīs vai izliksies nemanām, tāpat, kā daudzus citus trūkumus vīriešos, jo tas ir tikai dabiski, vasarīgi, un, galvenais, gana brīvi, lai kājas izvēdinātu un tās nesmirdētu.

Wolfs
pirms 6 gadiem
atpakaļ pie pamatvērtībām! glavnoje chtobu xyj stojal, i ģengi biļi!

Wolfs
pirms 6 gadiem
īsāk sakot -- skatiet vīru pēc cepures! tfu! zeķēm zandāļos, gribēju teikt.

Wolfs
pirms 6 gadiem
jāāā, varbūt tā varam mērīt bezgaumību, cik tieši kurš ir bezgaumīgs -- centimetros. cik garas zeķes - tik bezgaumīgs. tie ar plikajām pēdām jāpasludina par gaumīgiem! ar sertifikātu... "GAUMĪGS!"

Wolfs
pirms 6 gadiem
Zeķes zandalēs patlaban nāk modē. Mani gan tas maz interesē. Vienīgi krīt uz nerviem cilvēki, kuri "zin kā jābūt", un pēc tam te izplatās, aizbildinoties, kā "tā ir smuki", un velk uz to, ka tas, droši vien, ir vēl arī inteliģenti.
Zeķes zandalēs es nevalkāju, bet nekavējoties tā darītu, ja būtu nepieciešamība. Zandalēs nesvīst kājas un var staigāt garus gabalus, jo neuzrīvēsi tulznas. Galvenais, ka esi tīrs un nesmirdi (pat, ja neesi iesmaržojies).

Wolfs
pirms 6 gadiem
Zeķes zandalēs patlaban nāk modē. Mani gan tas maz interesē. Vienīgi krīt uz nerviem cilvēki, kuri "zin kā jābūt", un pēc tam te izplatās, aizbildinoties, kā "tā ir smuki", un velk uz to, ka tas, droši vien, ir vēl arī inteliģenti.
Zeķes zandalēs es nevalkāju, bet nekavējoties tā darītu, ja būtu nepieciešamība. Zandalēs nesvīst kājas un var staigāt garus gabalus, jo neuzrīvēsi tulznas. Galvenais, ka esi tīrs un nesmirdi (pat, ja neesi iesmaržojies).

Patricija
pirms 6 gadiem
protams. un jācer, ka personības nav visas vienādās zeķēs un vienādiem smaidiem, pie vienas un tās pašas īpašās notikuma sienas sabildētas. pat kājas tagad tur, krietni piedomājot, kā bija tās pareizās pozas. brrr.. briesmīgi skatīties.

Patricija
pirms 6 gadiem
galīgi sasmējos par Bizantium komentāru. tad pamanīju līdzās Šlāpina šodienas redakcijas sleju. tagad esmu sabijusies - vei neiesmējos par agru..

Patricija
pirms 6 gadiem
patiess prieks, ka pasaulē ir tik prātīgi cilvēki kā Ieva Skrebele. (bez ironijas)
un varu tikai piebilst, ka arī "seksuālā derīguma sertifikātu" izsniedz ne tikai par pareizā vietā un laikā (ne)uzvilktām zeķēm vai dažiem kilogramiem plus vai mīnus. pat ne dažiem vien..
atceros, ka pirms pāris nedēļām nejauši vienu pēc otras skatījos foto reportāžas no kaut kādas glamūrīgās sabiedrības "krējuma" ballītes un pēc tam kādas mākslas izstādes atklāšanas. cik vienas bildes bija nenormāli garlaicīgas, tik otras valdzinošas un skaistas - ar ģērba dažādību, ar augumu siluetu atšķirībām un grimu vai tā neesamību, ar brīviem žestiem un dabiskām grimasēm. ar smieklu un noguruma krunciņām ap acīm un lūpu kaktiņos..

Patricija
pirms 6 gadiem
tak rimsties ar tiem agresijas meklējumiem. es Tavā komentārā pamanīju uzbraucienu kājām, uz kurām neviens nekad neskatīsies. un miermīlīgi piebildu. ;)

Patricija
pirms 6 gadiem
tikai nevajag par tām kājām, ja? esmu redzējusi palīkas apaļīgas kājas šikās kurpītēs un krāsainās īszeķēs un reāli apskaudusi par drosmi izskatīties citādāk un tai pašā laikā forši.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!