Skats no izrādes "Emmijas laime"
 
Aktualitātes
15.08.2017

Valmieras teātris viesosies Rīgā ar izrādēm "Emmijas laime" un "Džeina Eira"

Komentē
0

Ikgadējās Valmieras teātra viesizrādes Rīgā noritēs no 16. līdz 22. augustam, skatītājiem piedāvājot divus dažādos gadsimtos tapušus stāstus par cilvēku vientulību un satikšanās mēģinājumiem – "Džeina Eira" un "Emmijas laime".

Viesizrādes sāksies JRT Muzeja zālē, Talsu ielā 1, kur no 16. līdz 20. augustam varēs noskatīties iestudējumu "Emmijas laime" Māras Ķimeles režijā, kas kopš pirmizrādes Valmierā tiek spēlēta izpārdotās zālēs.

Izrāde tapusi pēc vācu kinorežisora Rainera Vernera Fasbindera scenārija "Bailes saēd dvēseli" motīviem. Galvenajās lomās: Inese Ramute un Jānis Znotiņš.  

Iestudējuma darbība risinās mūsdienu Berlīnē – Eiropas sirdī, kurā saplūst visdažādāko tautību cilvēki, katrs ar savām vajadzībām un ieražām. Tur notiek liktenīgā vācietes Emmijas un jaunā marokāņa Ali satikšanās. "Vai laikā, kad zūd jebkādas robežas, Eiropa tuvojas savai bojāejai vai tomēr jaunām iespējām? Kas tādā gadījumā notiek ar katru indivīdu atsevišķi?" tā par izrādi atklāj režisore Māra Ķimele.

Pārējās lomās: Elīna Vāne, Aigars Apinis, Dace Everss, Ināra Ieviņa, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Juris Laviņš, Mārtiņš Meiers, Ilze Pukinska, Ieva Puķe, Ģirts Rāviņš, Baiba Valante, Māra Vīgante.

Izrādes radošo komandu veido scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa un komponists Emīls Zilberts.

Savukārt, Dailes teātra Lielajā zālē tikai divas reizes – 20. augustā plkst. 18.00 un 22. augustā plkst. 19.00 – pasaulslavenā romāna "Džeina Eira" iestudējums, kas vēsta par jaunās guvernantes Džeinas Eiras un mistera Ročestera sarežģītajām attiecībām.

"Džeina Eira". Foto: M. Markovskis

Galvenajās lomās: Inga Apine (Džeina Eira) un Ivo Martinsons (misters Ročesters).

"Izrāde ir mākslinieciski psiholoģisks pētījums par cilvēka jūtu dabu. Stāsta uzsvaru esmu licis uz divu – Džeinas Eiras un mistera Ročestera – dzīves apbrāztu un cilvēcisko attiecību siltuma pieviltu cilvēku neprātīgajām alkām un bailēm vienam no otra. Respektējot rakstnieces romāna gotiskā stila iezīmes, izrādē nozīmīgu vietu ieņems cilvēka kompleksu, atmiņu, ilgu, zemapziņas un sapņu pasaule," par izrādi stāsta režisors Reinis Suhanovs.

Pārējās lomās: Rūta Dišlere, Januss Johansons, Agris Māsēns, Kārlis Neimanis, Skaidrīte Putniņa, Agnese Rutkēviča, Madara Rutkēviča, Krišjānis Salmiņš, Laura Siliņa, Megija Dzene vai Anete Kalniņa.

Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfe Evija Pintāne, kostīmu mākslinieki MAREUNROL’S, komponists Jēkabs Nīmanis un gaismu mākslinieks Kevins Vins-Džonss (Lielbritānija).

Biļetes uz viesizrādēm var iegādāties visās "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!