Helmuts Caune
pirms 6 gadiem
Esamības atraisīšanās, tāpat neatraisīšanās valodā ir leģitīms pārspriedumu temats, un šis portāls, manuprāt, tam ir itin labi piemērots. Turklāt VFF ikdienā tiek skarts krietni plašāks tēmu loks.

Ilze Katrīna Meženiece
pirms 6 gadiem
Labs pārskats par labi padarīto!

Ja pirms pāris gadiem es tikai retu reizi šeit ieklīdu, lai palasītos dzeju, tad pēdējā gada laikā Satori ir kļuvis lasāms, klausāms un ikdienā uztverams. Sevišķi jauka bija intervija ar Vestardu. Paldies par to!

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Vai Satori.lv sasniedz 100% no tā, ko no šā portāla varētu sagaidīt? Nevar spriest, jo nav ar ko salīdzināt: nekā līdzīga nav. Vienīgais, ar ko salīdzināt, ir tas, kāds šis portāls bija pirms īpašnieku maiņas. Un tad nu jāsecina, ka tas no pilnīgi privātas bodīes ir kļuvis par vismaz daļēji publisku resursu. Ja to vairāk pamanītu publiskais lietotājs, nevis laikam jau pārsvarā joprojām tas pats pašaurais loks, kas te maisījās iepriekš, būtu vēl labāk. Manuprāt, portālam trūkst reklāmas. Nevis nav nemaz, bet nekaitētu vairāk.

kuģis
pirms 6 gadiem
Esmu tikai un vienīgi par VFF un par 'esamības atraisīšanos valodā' un transcendentālām apodikcijām!
Jo runāšana par lietu arī ir tīrā teorija, labāk nevajag, ja.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Sveiks, sveika - I.M. Saprotu, ka Tu par mani un uzskatu,ka tas ir negodīgi un netaisnīgi. Neglīti. Un galu galā - gļēvi. Fuj!

Spīdola
pirms 6 gadiem
Labrītiņ. Skatos,ka puiši kā restorānā sāk veikt pasūtījumus. Tad jau man arī jāsarosās.
Lūk, pagājušā gada sākumā satori.lv bija raksts un pēc tam diskusija par naidīgo attieksmi pret homoseksuāļiem Latvijā. Mani pārsteidza un tieši negatīvā nozīmē,ka izrādījās, ka viņi tikai 2012.gada janvārī bija iesnieguši Saeimā savus priekšlikumus kādu vajadzētu likumdošanu viņu tiesību nodrošināšanā. Es to uztvēru kā milzīgu netaisnību. Tik garus gadus vaidēt un nēsāties apkārt ar saviem aizvainojumiem un nespēt kā godīgi pilsoņi par savām tiesībām cīnīties. Man ļoti tieši un konkrēti gribētos zināt, kāda ir virzība šajos jautājumos. Ziņu portālos lasu,ka viņi - homoseksuālisti organizēs kaut kādu starptautisku praidu , kaut kad tuvākā laikā. Es teiktu - tracinās cilvēkus, bet kur ir informācija, kā savas lietas viņi virza varas gaiteņos. Te man gribās konkrētību. Jo mana pārliecība, ka sabiedrībai ir daudz lielākas problēmas kā neiecietība pret citādu seksu un ka sabiedrības neiecietība un nevērība teiksim pret bērniem ir daudz daudz traģiskāka, tikai par to neviens neuztraucās. Kā tad bērni sevi aizstāvēs?
Un vēl. Noskatījos Hanekes filmu Amour un sapratu, ka ļoti gribētu, lai Latvijā tiktu nokārtoti juridiskie jautājumi attiecībā uz eitanāziju. Viss tas konteksts, kad ,piemēram, mūsu valsti turpina izlaupīt un skaidrs, ka maz būs tādu , kas spēs apmaksāt civilizētu apkopšanu vecuma nespējas un slimību gadījumā, jā, tad arī te vajadzētu skaidrību.
Jā un gribās nevis vairāk nesaprotamu svešvārdu, bet vairāk orģinālu domu, par ko tiešām ir ko padomāt.

Spīdola
pirms 6 gadiem
Vispirms jāsaka tā, ak Laimīgais Šlāpin, strādāt un gūt no tā vienu vienīgu baudu, tas jau ir stipri līdzīgi, tam, ko es saprotu ar vārdu satori. Īsi sakot - ļoti apskaužami.
No sirds to novēlu sev un visiem citiem arī.
Mans ieguvums no lasīšanas un rakstīšanas satori.lv ir tas, ka esmu no pirmavotiem sapratusi daudz labāk , kāda mēs esam sabiedrība un kāds ir tas patiesais stāvoklis ar to sabiedrības daļu, kas sevi dēvē, vai ko mēs visi dēvējam par inteliģenci.
Lūk, šķiet janvārī, kāds cietējs uzrakstīja, ka ja jau es atkal te rakstīšu, tad jau šis portāls nekādu satori līmeni nemūžam nesasniegs. Ar zemtekstu, ka viens piliens dubļu sabojā visa dzidrā avota ūdensglāzi. Tad es sapratu,kādi esam un kur savā attīstībā esam. Šādu neiecietību un nicinājumu esmu ievērojusi ne tikai pret saviem , kā izbanotais vērtē - dumjajiem komentāriem, bet arī pret vienu otru citu rakstītāju, kurš iesācis paust interesantas domas, bet tad oponents , tā "uzbrauc", ka nekāda tālāka domu apmaiņa nenotiek.
Citādi seksuāli orientētie visu laiku žēlojās,cik viņi jūtās nesaprasti, bet tas nav godīgi no viņu puses, neiecietību nākās izjust visām iedzīvotāju grupām - gan pabalstu saņēmējiem, gan pensionāriem, gan seksistiem, gan neseksistiem, gan komentāru rakstītājiem. jautājums tikai - cik katrs par to prot un nekautrējās skaļi žēloties.
Ai, nu labi, man apnika te mocīties ar rakstīšanu. Neprotu īsi pateitk domu, bet - pat ja te raksta , ļoti dāžadas inteliģences un zināšanu un viedokļa cilvēki - "baigi" gribētos lielāku iecietību, neatkarīgi no tā vai es novēlu zilu vai seksīgu dieniņu.

nestandarts
pirms 6 gadiem
Ir lieliski, ja cilvēks dara tieši to, ko gribētu darīt, rezultāts ir sajūtams! Ja visiem būtu dota tāda iespēja, pasaule mainītos uz labo pusi. :)

nestandarts
pirms 6 gadiem
Nedomāju, ka tas kāds snobisms vai kas līdzīgs. Komentārus, manuprāt, raksta divas kategorijas - tie, kam ir kas piebilstams vai iebilstams par tēmu, un tie, kas gatavi izteikties vienmēr un par visu. Diemžēl, pirmie nav vairākumā.

Vents Sīlis
pirms 6 gadiem
Satori tiešām ir mainījies; savā iepriekšējā variantā, tas bija atbilstošs tā laika redaktoru interesēm, priekšstatiem un gaumei. Līdz ar to portālam bija raksturīga lielāka uzdrīkstēšanās un kopējā noskaņa bija anarhiskāka. Šis vērtējums gan nepretendē uz objektivitāti.
Pēc tam sekoja periods, kuru raksturot nemaz neņemos, jo tajā laikā ielūkojos šeit tikai pāris reizes gadā, kas savā ziņā arī ir raksturojums.
Šodienas portāls ir, ja tā varētu teikt, mazāk lecīgs, vismaz ne tik demonstratīvi izaicinošs. Taču tas nenozīmē, ka publikācijas nerosinātu uz domu apmaiņu, tieši otrādi. Materiāli ir dažādi gan tematiski, gan saturiski - šajā ziņā redakcijas paveiktais darbs ir pelnījis visu veidu komplimentus. Laba ideja ir gan video intervijas, gan arī redakcijas rīkotās tematiskās ekspertu diskusijas. Varētu vēlēties vairāk tieši filosofijai veltītu publikāciju, tādēļ varbūt ir jēga apjautāties VFF maģistriem un doktorantiem, vai viņiem nav kas sakāms saistībā ar savām akadēmisko interešu sfērām.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!