anti degeneracy !
pirms 6 gadiem
Nākošā liberastu partija, kas bīdīs visādu zilo faggotu, krieveļu un bēgļu pravdas

Edge
pirms 6 gadiem
Viens no atzītākajiem divdesmitā gadsimta otrās puses politikas zinātniekiem "Džovanni Sartori jau 1987. gadā pamatoja, kāpēc tas, ko Rietumu pasaulē sauc par demokrātiju, īstenībā ir liberāla demokrātija."
================================================================
Viens no atzītākajiem divdesmitā gadsimta otrās puses loģiķiem un sociologiem («Alexis de Tocqueville Prize», 1982) A.Zinovjevs savā 1999.g. intervijā franču l/a Figaro ne tikai apstiprina Dž.Sartori teikto, bet atklāj Rietumu pasaulē notiekošās pārmaiņas. Notikušais pēc 1999.g., kā arī pašlaik notiekošais (G20 Hamburgā) pilnībā apstiprina sociologa 1999.g. atziņas:"Rietumvalstīs patiesa demokrātija bija Aukstā kara laikā. Politiskajām partijām tad bija īstas ideoloģiskas atšķirības un patiešām atšķirīgas rīcības programmas. Preses izdevumi tolaik arī ievērojami atšķīrās viens no otra. Tas viss atstāja ietekmi uz vienkāršo cilvēku dzīvi, veicinot to labklājību. Tagad tam visam ir pienācis gals. Demokrātiskais un uzplaukstošais kapitālisms ar sociāli orientēto likumdošanu un darba garantijām savai eksistencei lielā mērā varēja pateikties bailēm no komunisma. Pēc komunisma sagrāves Austrumeiropā, Rietumos sākās totāls uzbrukums pilsoņu sociālajām tiesībām. Šodien sociālisti, kuri atrodas pie varas lielākajā daļā Eiropas valstu, praktiski realizē sociālās aizsardzības sistēmas demontāžas politiku, iznīcinot visu sociālistisko, kas bija kapitālistiskajās valstīs.
Rietumos vairs neeksistē politisks spēks, kurš būtu spējīgs aizstāvēt ierindas pilsoņus. Neskaitāmo politisko partiju eksistence ir vistīrākā formalitāte. Ar katru dienu starp šīm ķeksīšpartijām būs arvien mazāk atšķirību.
.....šodien būt par liberāli ir absurdi. Liberālās sabiedrības vairs nav. Liberālā doktrīna nekādi neatbilst mūsdienu laikmeta realitātei, kad ir notikusi cilvēces vēsturē vēl nepieredzēta kapitāla koncentrācija. Gigantisku finansu līdzekļu kustība nekādi nerēķinās ar atsevišķu valstu un tautu, kuras sastāv no atsevišķiem indivīdiem, interesēm." A.Zinovjevs:"Demokrātija pamet Rietumus / Александр Зиновьев: демократия покидает Запад
http://zinoviev.info/wps/archives/1741

Rūdolfs
pirms 6 gadiem
Liberālisms tiek uztverts kā neobligāta un ne īpaši vēlama Rietumu demokrātijas sastāvdaļa. Kaut kas, bez kā var lieliski iztikt un turpināt saukt sevi par demokrātisku valsti.
Tieši tāpat demosa iesaiste kratikas procesā tiek uzskatīta par savdabīgu hobiju tiem, kam par daudz laika.

Seneka Morteza
pirms 6 gadiem
kamēr demoss ļauj darboties pašpasludinātai elitei tikmēr tas ir tikai normāli. Tomēr atbildot autorei, kas vispār ir liberālisms? Nav tāda viena vienīga pareizā liberālisma, visur kur tas izpaužas, tas ir pietiekami savdabīgs. Starp citu Ungārijai vai Polijai absolūti netiek pārmests par kaut kādu mistisku atkāpšanos no liberālisma, bet gan uzņemtu saistibu nepildīšanu. Var gan būt, ka tās saistības bija ļoti ''liberālas''... bet nu te jau atkal ir apmests viens loks un jāatgriezas pie sākuma jautajuma, kas tad isti ir tas liberālisms...

black_data
pirms 6 gadiem
Es pieņemu, lai arī cik abstrakts būtu liberālisma jēdziens, tomēr caurmērā varam vienoties, ka pat liberālismam ir kaut kādu neatņemamu īpašību kopums, kuru apšaubīšana jau robežojas ar demogoģiju. Piemēram, vārda brīvība. Ja reiz šeit vairākas reizes tiek pieminētas Rīdzenes sarunas, ir muļķīgi apšaubīt, ka sarunās iesaistīto vēlme iegūt absolūto kontroli pār mediju telu, ir vērtējama kā mērķis šo pašu vārda brīvību ierobežot. Vai Aivaram bija par maz ar Neatkarīgo? Vai "trīs ruksīši" nedarīja visu, lai būtu masimāli sarežģīti noskaidrot patiesos Dienas Mediju īpašniekus?

Seneka Morteza
pirms 6 gadiem
Ta gluži nav, jo lai gan liberālisms ir saderīgs ar preses (ne vārda brīvību, ar ko saprot ko citu, skat Satversmi utt.) brīvību, tas nevienā bridī to nedefinē. Liberalisms tas drīzak nozīmē paiet garam bezpajumtniekam ar domu, ka mēs visi esam vienlīdzīgi un ka mums visiem ir bijušas vienlīdzīgas iespējas... . Otrkārt, ne jau tas ka x vai y vēlas nopirkt avīzi nozīmē, ka preses brivibai būs beigas, jo pastāvēs, piemēram, satori u.c. Ists liberalis drīzak teiktu - lai viņi pērk tās avīzes - jo pēc liberalajām zinam izslāpušais lasītajs sāks pirkt citas ...

black_data
pirms 6 gadiem
Jā, ja reiz preses brīvība nav tiekšanās pēc vārda brīvības, un bezpajumtniekam ir vienādas tiesības ar miljonāru, tad patiesi šis trauciņš, kura formu mēs tik labi pārzinam un mākam precīzi aprakstīt, nudien ir tukšs un tālu skan. Pēc likuma un papīriem mums viss ir vislabākajā kārtībā.

Edge
pirms 6 gadiem
Vējonis atkārtoti aicina "oligarhu sarunu" dalībniekus pašus vērtēt savu atbildību ....(Rīga, 13.jūl., LETA.)
Mums viss kārtībā arī ar liberālajiem demokrātiem, taču oligarhu publisku "pašpēršanos" ( kādu reiz veica komunists A.Kauls) var nākties ilgi, ilgi, bezgalīgi ilgi. "Liberālā doktrīna nekādi neatbilst mūsdienu laikmeta realitātei, ....," tā par absurdām darbībām jau 1999.g. izteicās sociologs A.Zinovjevs.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!