Publicitātes foto
 
Aktualitātes
16.09.2017

Tiešraidē no Parīzes operas būs skatāms iestudējums ar Elīnu Garanču

Komentē
0

19. oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace" uz lielā ekrāna tiešraidē no Parīzes Nacionālās operas varēs novērtēt Džuzepes Verdi muzikālo drāmu "Dons Karloss", kas šogad svin 150 gadu jubileju. Greizsirdīgās princeses Eboli lomu tajā dziedās latviešu operdziedātāja, mecosoprāns Elīna Garanča.

"Verdi un dramatiskais repertuārs vienmēr ir bijusi mana sirds lieta, bet līdz šim vajadzīgā brieduma, manuprāt, pietrūka gan balsij, gan tehniskajām spējām. Manam liriskajam mecosoprānam un romantiskajai būtībai, jo īpaši karjeras sākumā, piestāvēja puišeļu lomas un Bel Canto, tomēr vienmēr sapņoju par lielajām operām un lomām. Uz skatuves esmu jau gandrīz 20 gadus un, dziedot Eboli partiju, kā arī, gatavojot Amnerisas, Dalilas vai Kundrijas lomas, jūtos kā dziedātāja, kura tuvojas savam maksimumam," savu dalību izcilajā operā komentē dziedātāja Elīna Garanča.

Četru stundu un 50 minūšu vēsturiskās drāmas "Dons Karloss" sižetā attēlotas reālas 16. gs. personības – Spānijas karaļa Filipa II, viņa sievas Elizabetes Valuā un dēla prinča Karlosa dzīvesstāsti, kas meistarīgi atainoti itāļu komponista Džuzepes Verdi vēlīnā posma darbā. Parīzes Nacionālās operas jauniestudētā opera "Dons Karloss" ir gaidīts šīs sezonas notikums, jo šogad aprit 150 gadi kopš operas pirmizrādes Parīzē 1867. gadā.

"Dziedot vienu un to pašu repertuāru tik daudzus gadus, šķiet, ka gan psiholoģiski, gan vokāli esmu atdevusi skatītājiem to, ko vēlējos pateikt, tādēļ gribējās kaut ko jaunu. Pie "Dona Karlosa" ar pedagogu strādājam jau pusotru gadu. Mūzika un emocijas ir tas, kas šajā operā mani saviļņo visvairāk. Tik lielā darbā, gandrīz kā maratonā, pats svarīgākais ir pareizi sadalīt spēkus un nenodarīt sev pāri. Ar savu balsi man šis tēls ir jātver ļoti personiski – ja tiek rakstīts, ka princesei Eboli bija tikai viena acs un viņa bija skaista, bet tomēr neglīta, tad visas šīs nianses meklēju arī es," iejušanos princeses Eboli lomā vērtē slavenā operdziedātāja.

Kopā ar Elīnu Garanču uz skatuves kāps tādi pasaulē zināmi operdziedātāji kā Jonass Kaufmans (Jonas Kaufmann), Sonja Jončeva (Sonya Yoncheva), Ildars Abdrazakovs (Ildar Abdrazakov) un Ludoviks Tezjē (Ludovic Tézier). "Dons Karloss" jauniestudējuma diriģents Filips Jordans (Philippe Jordan), režisors Kšištofs Varlikovskis (Krzysztof Warlikowski).

Biļetes uz operu nopērkamas kinoteātra "Splendid palace" kasēs, kā arī internetā. Opera būs franču valodā ar subtitriem angļu valodā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!