Aktualitātes
21.07.2017

Spīķeri un kinoprojekts "Spektrs" izziņo brīvdabas kinoseansu programmu

Komentē
0

Arī šovasar Spīķeri un kinoprojekts "Spektrs" aicina uz brīvdabas kino – sešos seansos visas vasaras garumā tiks demonstrēta programma "Pasaules kino kaleidoskops" ar filmām no Lielbritānijas, Īrijas, Norvēģijas, Dānijas, ASV un Jaunzēlandes.

Spīķeru kvartāls sadarbībā ar kinoprojektu "Spektrs" brīvdabas kinoseansus rīko jau trešo gadu. Šogad kinoprogrammas tēma ir "Pasaules kino kaleidoskops": skatītājiem tiks demonstrēta daudzpusīga kinoprogramma ar filmām no visas pasaules, kuras vieno universālas, mūsdienu skatītājam saprotamas vērības.

Kā jau iepriekšējos gados ierasts, brīvdabas kinoseansus ievada jauno latviešu režisoru īsfilmas, izceļot un atrādot pašmāju kino nākamās zvaigznes, starp kurām šogad Lienes Lindes, Adrianas Rozes, Ivo Skanstiņa, Kārļa Lesiņa un citu jauno režisoru īsfilmas.

21. jūlijā Spīķeru kvartālā tiks demonstrēta filma "Vilnis" ("The Wave"). Sākums plkst. 22:00. Nākamais kinovakars norisināsies 3. augustā.

Šogad kinoprogrammā paredzētas sekojošas filmas:

"Vai viegli būt jaunam un bez atbildības" ("The Young Offenders", Īrija, 2017. gads)

Konors un Džoks ir tipiski īru slaisti, kuri diendienā triec aliņus, niekojas ar zāli un vizinās ar zagtiem velosipēdiem pa dzimto Korku. Taču labāko draugu dzīves strauji mainās, kad netālu avarē narkotiku tirgotāju laiva, krastā izskalojot kokaīnu 440 miljonu eiro vērtībā. Lai tiktu pie kārotā kumosa, abiem draugiem ir jāpaspēj nokļūt avārijas vietā pirmajiem, apsteidzot fanātisku policistu, psihopātisku narkobaronu, vietējo bandītu un savus vecākus. Ir tikai viens āķis – tas ir jāpaspēj izdarīt, kamēr abi vēl nav 16 gadus veci.

"Vilnis" ("The Wave", Norvēģija, 2015. gads)

Geirangeras ciemats Norvēģijas piekrastē ir apdraudēts, kad milzīgs klints masīvs iegāžas fjordā, saceļot 80 metrus augstu cunami vilni, kurš dodas taisnā ceļā pretim ciematam. Tā iedzīvotājiem ir tikai 10 minūtes, lai kalnos paglābtos no tuvojošās katastrofas, bet ne visiem būs lemts paglābties laikā. Kristiana sieva, dēls un meita ir iesprūduši viesnīcas pagrabā, un Kristianam ir vien pāris mirkļu, lai pieņemtu pareizos lēmumus.

"Gausie rietumi" ("Slow West", Jaunzēlande/Lielbritānija, 2015. gads)

Ir 19. gadsimts. Sešpadsmitgadīgais Džejs no Skotijas ir devies uz Ameriku, lai uzmeklētu savu pirmo mīlestību Rozu. Jaunekli savā paspārnē paņem Silass Selleks, noslēpumains un pieredzējis ceļotājs. Abi kopā dodas uz mežonīgajiem rietumiem, un, izrādās, sapņotājam un ciniķim ir vienam no otra ko pamācīties.

"Komūna" ("The Commune", Dānija, 2016. gads)

Kopenhāgena, 70. gadi. Mantojuma ceļā milzīgai dzimtas mājai nonākot Ērika un viņa sievas Annas īpašumā, abi saprot, ka tā ir par lielu, lai to apdzīvotu viņi vien. Anna izsaka priekšlikumu pieaicināt draugus un paziņas. Ēriks sākotnēji ir skeptisks pret šādu ideju, bet sievas entuziasms drīz vien pielīp arī viņam, aktīvi iesaistoties komūnas biedru atlasē un pārrunās. Drīz vien "būda sāk rūkt" – komūna aug, bohēma kūsā, kolektīvs kopīgi vakariņo, izklaidējas, kā arī demokrātiskā ceļā pieņem saimnieciskos un citus lēmumus. Tomēr drīz vien komūnas iemītnieku raksturi sāk savstarpēji konfliktēt, uz āru izvelkot cilvēku slēptākās vēlmes un iekāri.

"Kapteinis Fantastika" ("Captain Fantastic", ASV, 2016. gads)

Viņi prot vairākas valodas un ir izglītoti dažādās zinātnēs. Viņi prot medīt un rīkoties ar ieročiem. Viņi dzīvo mežā un atrodas pilnīgā harmonijā ar dabu. Un tikai apstākļu sakritība liek viņiem pamest savu paradīzi un doties uz lielo pilsētu. Kas notiks tad, kad viņi sastapsies ar civilizāciju un visiem modernās dzīves plusiem un mīnusiem?

Visi kinoseansi ir bez maksas (sēdvietu skaits ir ierobežots), filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!