kuģis
pirms 6 gadiem
Snaidera izpratnē Hitlers nav bijis nekāds nacionālists, ja ar to saprot cilvēku, kurš aizstāv kādas tautas tiesības pašnoteikties zināmā teritorijā. Viņš ir bijis kaut kas cits, proti, rasists, kuram Vācijas valsts un pat vācu tauta ir bijuši tikai instruments globālā rasu sacensībā.
Lūk, tas arī atceļ vairumu Snaidera publicistisko izlēcienu; labējiem parasti piesien partikulārismu, bet Hitlera projekts jau kopš Mein Kampf ir tīri universāls un internacionāls, viņš paņem vienu partikulāriju - āriskumu, rasi un to vispārina uz visu pasauli. Kuram normālam nacionālistam vispār nāktu prātā doma par "Lebensraum", turklāt austrumos? Vēl viens aspekts, kam ļoti maz pievērš uzmanību šodien - Hitlera kreisums, antiburžuāziskums un "nacionāl-SOCIĀLISMA" vienādojuma otras puses ignorēšana (lai gan Hajeks savā pazīstamākajā darbā jau vairāk nekā pirms pusgadsimta pievērsās un kritizēja tieši nacisma "sociālistiskos" aspektus). Neērta skabarga akadēmiski kreisā establišmenta acīs, kuriem pa visiem galiem visur jāmedī "Rechtsextreme".
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!