Aktualitātes
15.06.2017

Sestajā "TEDxRiga" pulcēsies vairāk nekā 20 runātāji un mākslinieki

Komentē
0

16. jūnijā notiks sestā "TEDxRiga" konference, kurā visas dienas garumā kinoteātrī "Splendid Palace" uzstāsies vairāk nekā 20 runātāji un mākslinieki, tostarp pētnieciskā žurnāliste Inga Spriņģe, dizainers un uzņēmējs Miķelis Baštiks, piedzīvojumu improvizators Kārlis Bardelis, veterinārārste un pētniece Ilze Matīse-Van Houtana un citi.

"TEDxRiga" ik gadu pulcē dažādu nozaru profesionāļus no Latvijas un ārzemēm – zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus, kuri dalās ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem. Šī gada konferences vadmotīvs ir "Klausies!". Cilvēka mute ir veidota tā, ka to var aizvērt, bet ausis turpretī ne. Šodien ignorēt visu, ko nevēlamies dzirdēt, ir vienkāršāk nekā jebkad agrāk. Taču atvērt ausis nozīmē dzirdēt, just, domāt un radīt kaut ko jaunu, uz ko aicina šī gada konferences organizatori.

Pasākuma apmeklētājus sagaida ar ideju apmaiņu un tīklošanos piesātināta atmosfēra, kā arī iespējas izbaudīt "TED" konferences pieredzi sesiju starplaikos. Konferences oficiālās valodas ir angļu un latviešu valoda. Ar pilnu pasākuma norises programmu var iepazīties "TEDxRiga" mājaslapā, kur arī iespējams iegādāties biļetes.

Konferences programma sadalīta četrās tematiskās sesijās.

1. sesijā, kas sāksies plkst. 9.30, uzstāsies grupa "Tautumeitas", psiholoģijas zinātņu doktore, pasniedzēja un terapeite Līga Ruperts, pētnieciskā žurnāliste un televīzijas personība Inga Spriņģe, sociālais inženieris Agnis Stibe, piedzīvojumu improvizators Kārlis Bardelis, veterinārārste un pētniece Ilze Matīse-Van Houtana.

Plkst. 11.30 sāksies 2. sesija, kurā būs dzirdami Miķelis Putniņš un grupa "Ezeri", pētnieciskā žurnāliste Olga Dragiļeva, mākslīgā intelekta attīstītājs Juris Pūce, valstu veidošanas pētnieks un praktiķis Miks Muižarājs, surdotulce Elza Volonte, politikas zinātnieks un komentētājs Mārtiņš Hiršs.

3. sesijā plkst. 14.30 uz skatuves nāks bundzinieks, perkusionists un komponists Kaspars Kurdeko, zinātnieks, inženieris Kārlis Agris Gross, izpletņlēcējs un uzņēmējs Ingus Augstkalns, aktīvists un dzīvnieku tiesību eksperts Sandris Ādminis, dizainers un uzņēmējs Miķelis Baštiks, sociālā uzņēmēja, antropoloģe Ieva Raubiško.

Noslēgumā, 4. sesijā, plkst. 16.30 uzstāsies mūziķe un māksliniece Elizabete Balčus, rakstnieks un žurnālists Miks Koljērs, režisors Matīss Kaža, publiskās runas speciālists Dāvis Golds, kā arī muzikāls duets "Kaktiņš un stūrītis".

Visas dienas garumā konferences tiešraidi būs iespējams vērot uz lielā ekrāna līdzās pasākuma norises vietai – kinoteātrim "Splendid Palace" un tiešraidē "Lattelecom" televīzijas pop-up kanālā 360TV IDEJA, neatkarīgi no atrašanās vietas – TV, datorā un mobilajās ierīcēs, kā arī "TEDxRiga" mājaslapā. Konferencei veltītais kanāls "360TV IDEJA" pieejams lietotnē "Shortcut" un "Lattelecom" interaktīvās televīzijas 118. kanālā. Konferences starpbrīžos tikai kanālā "360TV IDEJA" varēs skatīt intervijas ar "TEDxRiga" runātājiem. Turklāt visas "TEDxRiga" 2017 runas līdz 25. jūnijam būs skatāmas "Shortcut", kas pieejams gan internetā, gan mobilajā lietotnē. Tāpat "Shortcut" ir iespējams noskatīties vairāk nekā 100 iepriekšējo gadu "TEDxRiga" runu.

Konferencē dzirdēto ideju apmaiņu un diskusijas sociālajos tīklos veicinās "TEDxRiga" galvenais partneris, kas nodrošinās ātru bezvadu internetu un konferences tiešraidi. Savukārt sinhrono tulkojumu kā tiešraidē tā pasākumā nodrošinās atbalstītājs Tilde. Lai atgūtu iztērēto enerģiju starp konferences sesijām, "TEDxRiga" partneris "LIDO" konferences viesus priecēs ar uzkodām un pusdienām.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!