Foto no "Dzīvās bibliotēkas" pasākuma
 
Aktualitātes
17.06.2017

Rīgā atzīmēs Pasaules bēgļu dienu

Komentē
0

20. jūnijā, atzīmējot Pasaules bēgļu dienu, Rīgā jau septīto reizi notiks pasākums "Dzīvā bibliotēka", kurā šoreiz piedalīsies ne tikai rīdzinieki, patvēruma meklētāji un bēgļa statusu ieguvušie, bet arī cilvēki, kuru vecāki vai vecvecāki dažādu iemeslu dēļ bijuši spiesti pamest Latviju, kā arī tie, kuri bijuši iesaistīti patvēruma sistēmas ieviešanā Latvijā 1990.gados.

Pasākums norisināsies otrdien, 20. jūnijā, plkst. 15:00 Rīgas Ekonomikas augstskolā, un to organizē kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem" un domnīca "Providus" sadarbībā ar ANO Bēgļu aģentūras Ziemeļeiropas biroju un Rīgas Ekonomikas augstskolas Mediju centru.

Pasākuma ietvaros būs iespējams arī virtuāli apmeklēt bēgļu nometni ar īpašu virtuālo briļļu palīdzību, uzzināt par jaunākajām migrācijas tendencēm pasaulē, kā arī nogaršot Tuvo Austrumu ēdienus, kurus gatavojusi "Humusa komanda". Pēc "Dzīvās bibliotēkas" stāstu uzklausīšanas apmeklētāji varēs uzdot jautājumus, bet pasākuma noslēgumā paredzēta apļa saruna par gūtajiem iespaidiem un sajūtām.

Pasākuma programma:

15:00–15:30 Ierašanās un iepazīšanās

15:30–15:45 Ievadvārdi no pasākuma organizatoriem

15:45–17:15 Dzīvā bibliotēka

Visu pasākuma laiku: Humusa komandas gardumu nogaršošana, virtuālā tūre bēgļu nometnē, bērnu stūrītis.

Pasaules bēgļu diena tiek atzīmēta ik gadu 20. jūnijā, lai radītu izpratni par patvēruma jautājumiem pasaulē, kā arī lai izteiktu atbalstu un solidaritāti tiem, kas dažādu iemeslu dēļ atstājuši savas mājas un uzsākuši dzīvi svešumā. Ir ļoti svarīgi mācīties no pagātnes pieredzes un identificēt šodienas izaicinājumus un iespējas, tādēļ cilvēku dzīvesstāsti, kas izskanēs "Dzīvajā bibliotēkā", ir nozīmīgs avots, lai saskatītu patvēruma jautājumā cilvēcisko un individuālo.

Ieeja ar iepriekšēju pieteikšanos līdz 18. jūnijam.

"Dzīvā bibliotēka ar rīdziniekiem, patvēruma meklētājiem un bēgļiem" tiek līdzfinansēta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!