Sarunas
01.11.2013

Reizēm es izvēlos neko neteikt

Komentē
0

"Ikreiz, kad atveru muti, no tās nāk ūdens. Tas apgrūtina runāšanu" – tā saucas zviedru mākslinieka Matiasa Kristersona performance, kas notiks 1. novembrī plkst. 20:00 Kaņepes Kultūras centrā. Rīgā Matiass ieradies Jevgēnija Pastora rezidences programmā, lai pēc tekstgrupas "Orbīta" uzaicinājuma piedalītos projektā "Rīgas dzejas karte". Sarunā ar "Satori" mākslinieks stāsta par savām attiecībām ar tēlotājmākslu, skaņu, dzeju, performancēm un citām mākslas formām; par jautājumiem, uz kuriem viņš meklē atbildi ar saviem mākslas darbiem, un par brīvību un nepieciešamību radīt. Intervija un video  Alise Zariņa.

"Es pat nezinu, vai mani interesē atbildes. Atbilde nozīmē vairāk jautājumu. Un tā rodas jauni darbi. Es nedomāju, ka pasaulē... tu jebkad saņem atbildi. It sevišķi uz jautājumiem, kas mani interesē – tipiskajiem, tradicionālajiem, filozofiskajiem jautājumiem, piemēram, kāpēc pastāv dzīvība. Un mēs nekad nesaņemsim atbildi, un es nedomāju, ka atbilde ir svarīga. Labi, mēs dabūtu atbildi, kas notiktu tad? Mēs apsēstos un domātu, labi, tagad mēs zinām. Tas arī viss. Tas mani neinteresē."

Matiass Kristersons

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!