Aktualitātes
13.11.2017

Pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma par Ēriku Ešenvaldu

Komentē
0

Kinoteātrī "Splendid Palace" 14. novembrī festivāla "Lielais Kristaps" ietvaros notiks filmas "Ziemeļu gaisma. Komponista dienasgrāmata" pirmizrāde. Filmas režisors ir Renārs Vimba, kurš kopā ar komponistu Ēriku Ešenvaldu devās ziemeļblāzmas meklējumos, lai taptu simfonija.

Filma vēsta par komponista ceļu no idejas līdz skaņdarba pirmatskaņojumam. Par ceļu, kas ziemeļblāzmas un iedvesmas meklējumos vijas cauri Arktikas tālēm Norvēģijas ziemeļos, Islandē, Grenlandē un Aļaskā. Savdabīgs road movie, kurā mākslinieka ekspektācijas saduras ar realitātes prozaismu.

Simfonijas "Ziemeļu gaisma" pirmatskaņojums Latvijā notika 2015. gada aprīlī, multimediālā uzveduma pirmatskaņotājs un producents bija Valsts Akadēmiskais koris Latvija. Simfonijas tapšanas procesā komponists vāca folkloras materiālus par ziemeļblāzmu dažādu tautu folklorā, tikās ar stāstniekiem no Norvēģijas, Somijas, Aļaskas, Grenlande, Jakutijas, Igaunijas, Latvijas un citām valstīm. Simfonijas tapšanas laikā piedzīvoti arī dažādi komiski pārpratumi un ķibeles.

Ēriks Ešenvalds ir viens no pasaulē pazīstāmakājiem Latvijas komponistiem, īpaši kormūzikā. Viņa komponēto kormūziku dzied gan amatieru, gan profesionālie kori visā pasaulē.

Ēriks Ešenvalds ir komponējis mūziku arī R. Vimbas filmai "Es esmu šeit".

Nākamie filmas "Ziemeļu gaisma. Komponista dienasgrāmata" seansi notiks 16., 17., 18., 20., un 22. novembrī. Biļetes pieejamas kinoteātra "Splendid Palace" kasēs.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!