Aktualitātes
08.06.2017

Pieci pasākumi, ko šonedēļ apmeklēt kino cienītājiem

Komentē
0

Lai arī nedēļa jau pusē, atlikušajās dienās Rīgā notiek vairāki interesanti pasākumi ar un par kino. Esam sagatavojuši sarakstu ar pieciem apmeklēšanas vērtiem notikumiem kino cienītājiem.

  1. Ceturtdien, Eiropas Savienības mājā ar kinokritiķes Ditas Rietumas stāstījumu par pasaules kino vēsturē nozīmīgām īsfilmām un šo īsfilmu seansiem norisināsies kinolektorijs "Mūsdienīgi par kinoklasiku", kura uzmanības centrā būs trīs klasikas īsfilmas: Edvina S. Portera "Vilciena lielā aplaupīšana" (1903), Valta Disneja "Tvaikonis Villijs" (1928), kā arī Luija Bunjuela un Salvadora Dalī "Andalūzijas suns" (rež., Francija, 1929. gads).
  1. Zinātkārajiem ceturtdien iesakām apmeklēt Rīgas Kinomuzeju, kur norisināsies Kino teorijas vakarskolas trešā cikla "Autora teorija" noslēdzošā nodarbība kopā ar kino režisoru, teorētiķi Jāni Putniņu. Bezmaksas lekciju-nodarbību papildinās Jāņa Putniņa izvēlēti filmu fragmenti.
  1. Piektdien Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā būs iespējams noskatīties Pētera Krilova filmu "Maestro", kas uzņemta pēc Anšlava Eglīša tāda paša nosaukuma stāsta un iepazīstina ar mākslas pasauli Rīgā 20. gadsimta 30. gados. Kino seansā aicināts piedalīties arī Pēteris Krilovs, kurš skatītājus iepazīstinās ar filmas tapšanas aizkulisēm un radīšanas procesu, savukārt pirms seansa varēs apskatīt LNMM aktuālo izstādi "Romans Suta – 120. Universālā mākslas formula".
  1. Sestdien Kalnciema kvartāls aicina uz brīvdabas seansu – Viljama Vailera komēdiju "How To Steal A Million" (1996) ar Odriju Hepbernu galvenajā lomā. Filmas skatīšanos varēs apvienot ar dažādu dzērienu un uzkodu baudīšanu
  1. Savukārt svētdien iesakām novērtēt filmas "Monstrs" režisores Petijas Dženkinsas jaunāko darbu – fantastikas filmu "Brīnumsieviete" ("Wonderwoman", 2017), kurā ekranizēts populārs amerikāņu komikss ar tādu pašu nosaukumu. Filma ir pirmais Holivudas lielbudžeta fantastikas grāvējs 12 gadu laikā, kurā galvenā varone ir sieviete, un jau paspējusi saņemt kritiķu atzinību par seksistisku aizspriedumu laušanu supervaroņu kino žanrā (vairāk par šo aspektu drīzumā varēs lasīt arī portālā "Satori").
Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!