sm.
pirms 6 gadiem
Bet, kā teiktu Artuss: Es neuztraucos, jo zinu, ka man ir taisnība.

sm.
pirms 6 gadiem
Krimināltiesībās ir tāds termins kā "soda neizbēgamība". Latvijas civildienestā ir reāls soda neizbēgamības deficīts. Amatpersona no augšas tev liek darīt prettiesiskas vai nelietderīgas lietas kādas privātpersonas interesēs, kura viņai piezvanījusi. Šā gada Ziemassvētku ballē jutos kā Valpurģu naktī. Tu vari ziņot De Facto, Nekā Personīga vai pietiek.com; tu vari vērsties Valsts kontrolē, KNAB, citās institūcijās. Nekas nenotiek, visi ir savstarpēji saistīti, tikko runa ir par šīm "zvanošajām personām".

sm.
pirms 6 gadiem
Nesapratu raksts jēgu, bet nu labi. Iesaku izlasīt Jurista Vārdā rakstu "Paradoksālie lietuvieši". Tā ir redaktora sleja par to, ka Lietuvā veica pētījumu, lai noskaidrotu, cik ļoti cilvēki, kas ikdienā saskaras ar korupciju, kļūst nelaimīgāki. Atklājās pretējais - ka šādi cilvēki Lietuvā ir kopumā apmierinātāki ar dzīvi, finansiālo situāciju, profesiju u.c. Ikdienā valsts pārvaldē novēroju tieši to - negodīgi vai vienaldzīgi cilvēki ir laimīgāki, bet godīgam cilvēkam valsts pārvaldē piemetas depresija un viņš vai nu aizbēg, vai pielāgojas. Tas neattiecas uz visām iestādēm, bet tām, kas dzīvojas pa ziņu virsrakstiem. Man arī šobrīd ir daudzmiljonu lieta, ko risinu no pagrīdes, ikdienā tēlojot pašu pakļāvību. Sistēma iet burtiski pret likumu; ministrijas savstarpēji koalīcijas padomes sēdēs vienojas par barteru - tev tas, mums tas; kur tiek dalīta nauda, iedzīvotāju intereses 0. Patstāvīgi domājošus cilvēkus sistēma nemīl - ar savu cēlo mērķi sagandēsi pats savu dzīvi, jo nevienam to nevajag. Valsts pārvaldē vajadzētu pieņemt cilvēkus, kas pierāda, ka ir informējuši par vismaz vienu nelikumību - tik ļoti sasmērējusies visa sistēma Latvijā ir. Un to uztur pavisam vienkārša lieta - bailes zaudēt darbu. Turklāt tie negodīgākie bieži vien saņemt tieši vislielākās algas un ir sistēmā pavadījuši vislielāko laiku. Vajadzētu izveidot anonīmo ierēdņu portālu ierēdņu saucieniem pēc palīdzības.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!