Aktualitātes
06.07.2017

Astoņi notikumi, kurus vērts redzēt festivālā "Komēta"

Komentē
0

No 7. līdz 9. jūlijam Daugavgrīvas cietoksnī Bolderājā atgriežas kosmiskais kultūras festivāls "Komēta", kas maina festivāliem ierasto formātu, māksliniekus uzņemot nevis uz skatuvēm, bet gan ciematos. Mēs iesakām ciematus, uz kuriem doties, un māksliniekus, kas tajos jāredz. 

Ajo Volesas lekcija (performance) "Komētas akadēmijā" piektdien plkst. 19:00 un sestdien plkst. 18:00

Akadēmiju atklās spoken word māksliniece un aktīviste Ajo Volesa jeb "Golden Blue", kura tādas tēmas kā identitāte, kultūra, sociālā iekļaušana un cilvēktiesības aplūkos ar mūzikas, dzejas un stāstu palīdzību, pievēršot uzmanību gan izaicinājumiem, gan alternatīviem uzskatiem par to, kāpēc mēs nereti jautājumus par rasi, dzimti un koloniālismu turam apslēptus.

Muzikālās improvizācijas sesijas "Higgs Boson" ciematā piektdien no plkst. 21:00, sestdien no plkst. 16:00, svētdien no plkst. 00:00 un 12:00

Čārlijs Vaskezs, Dimas Bencomo Taoro, Rihards Lībietis, Semjons Haņins, Mixmaster AG, Storm Dunder, Rūdolfs Macats, Sig, Artis Orubs ir tikai daži no mūziķiem, kas dažādos sastāvos uzstāsies improvizācijas sesijās. "Higgs Boson" tik tiešām būs nepārtraukta improvizācija, tāpēc precīzi noteikti ir tikai sesiju sākuma laiki.

Mārgaretas Amakas Ohja-Novākas lekcija "Rasisma un seksisma neredzētās puses" un darbnīca "Komētas akadēmija" sestdien plkst. 12:00

Ohja-Novāka ir mediju analītiķe un vada starpkultūru un starppersonu prasmju mācības. Lekcijā tiks aplūkoti intersekcionalitātes izaicinājumi caur kritiskās analīzes prizmu, izmantojot vizuālus mūsdienu publiskās komunikācijas piemērus.

"Jazar Crew" koncerts ciematā "Aware House" sestdien plkst. 00:00

Palestīniešu apvienība "Jazar Crew" kas izveidojās pirms septiņiem gadiem Haifā kā DIY projekts, reaģējot uz reģionā pastāvošo sociālo klimatu, šobrīd uzstājas visā pasaulē, spēlējot elektroniku, slow beat, oriental un arabic skaņu sajaukumus.

Apvienības "Library of People" performance "f(un)eral" svētdien plkst. 12:00

"f(un)eral" ir interaktīva pieredze, kas rada telpu, kurā reflektēt, sajust un vienoties sarunās par nāvi. Šī intīmā performance izmantos bēru formu un rituālus, lai pētītu cilvēku attiecības ar dažāda veida beigām no neierastāka skatpunkta.

"Iffriqqiya Electrique" ceremonija ciematā "Pasaule" svētdien plkst. 18:00

"Ifriyya Electrique" no Sahāras tuksneša Tunisijā ir transcendentāla un postindustriāla ceremonija. Tas ir unikāls mūziķu projekts, kas, apvienojot industriālo un elektronisko mūziku ar nepārtrauktiem, atkārtotiem Banga rituāla ritmiem un tradicionāliem instrumentiem, savu uzstāšanos padara par šamanisku pieredzi klausītājiem.

"TweniTweni" izrādes Cirka ciematā piektdien un sestdien plkst. 22:00, svētdien plkst. 17:00

Cirka mākslinieki Bens Smits (Lielbritānija) un Aleksis Akrovataki (Grieķija) radījuši projektu "TweniTweni", kas apvieno klasisko modi ar bezgaumīgo, šokējošu akrobātmākslu un sadopavēlniecisku garu. Augsti papēži, pustumsa un papilnam neķītrības pūrā – Bens noteikti gribēs šokēt komētiešus. Katru festivāla dienu visā teritorijā notiks improvizēti cirka priekšnesumi un meistardarbnīcas, tāpēc ir vērts turēt acis vaļā, lai nepalaistu garām šos māksliniekus.

Darbnīca bērniem "Kā radoši izmantot iepakojumu?"

Arī bērniem "Komētā" būs, ko darīt. Šajā darbnīcā "Homo Ecos" brīvprātīgo vadībā bērni no dažādiem materiāliem (tetrapakām, auduma atgriezumiem, bundžām) mācīsies veidot praktiskas lietas, dekorus un dažādus tēlus. Darbnīca piemērota visām vecuma grupām.

Atgādinām, ka svētdien ieeja festivālā visiem ir bez maksas (no plkst. 12:00). Vairāk informācijas par festivālu "Komēta" meklējiet festivalskometa.lv.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!