Aktualitātes
11.12.2017

Par Eiropas gada labāko filmu atzīst zviedru "Kvadrātu"

Komentē
0

9. decembra vakarā Berlīnē nosaukti Eiropas Kinoakadēmijas balvas (European Film Awards) ieguvēji. Par aizvadītā gada Eiropas labāko filmu atzīta zviedru režisora Rubena Estlunda filma " Kvadrāts" ("Kvadrāts"), kas pirms tam ar galveno balvu – "Zelta palmas zaru" – godalgota arī Kannu kinofestivālā.

"Kvadrāts" atzīta arī kā labākā komēdija, savukārt Rubens Ostlunds nosaukts par Eiropas labāko režisoru. Filma saņēmusi balvu arī par labāko scenāriju, bet galvenās lomas atveidotājs Klāss Bangs godalgots kategorijā "Labākais aktieris".

Filma "Kvadrāts" vēsta par Kristiānu – cienījamu modernās mākslas muzeja direktoru un filantropu. Vīrietis gatavojas jaunam mākslas projektam – konceptuālai instalācijai "Kvadrāts", kurai jāstāsta par altruismu un sociālo atbildību. Tomēr tas, kas tiek pārliecinoši deklarēts teorijā, ne vienmēr attaisnojas dzīvē.

Rubena Ostlunda iepriekšējā filma "Force Majeure" (2014) arī pretendēja uz Eiropas Kinoakadēmijas balvu, taču ceremonijā, kas notika Rīgā, galveno balvu ieguva Pāvela Pavļikovska filmai "Ida".

Šogad Eiropas labākās filmas balvai bija nominēts arī krievu režisora Andreja Zvjaginceva darbs "Nemīlestība" ("Loveless"), kurā filmējies arī Andris Keišs, ungāru režisores Idiko Eņedi filma "Par miesu un dvēseli", kā arī franču filma "120 sitieni minūtē" ("120 Beats per Minute") un somu režisora Aki Kaurismeki jaunākais darbs "Cerības otrā pusē" ("The Other Side of Hope").

EFA ceremonijā Berlīnē 9. decembrī FIPRESCI jeb balvu kā EFA atklājums saņēma Viljama Oldroida filma ("Lēdija Makbeta") ("Lady Macbeth"), savukārt balvu kā labākā aktrise saņēma Aleksandra Berobelija par galveno lomu ungāru filmā "On Body And Soul" ("Par miesu un dvēseli").

Ar pilnu laureātu sarakstu iespējams iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!