nazis
pirms 6 gadiem
Grieķi ir malači. Kādam taču jāprotestē pret ES politiku. Mēs latvieši esam pārāk pakļāvīgi. Eiropas politikai ir tikai divi "dievi" - budžeta deficīts un valsts ārējais parāds, un štrunts par tautas vajadzībām. Mēs, latvieši, tam piekrītam, pat esam lepni, balsojam ar abām rokām un vēl ar saviem vēderiem, jo mēs ar taupību un konsolidāciju it kā esam no krīzes izrāpušies un pat līdz kārtējai nākamajai krīzei aizrāpojuši. Bet nabadzība kā bijusi, tā ir. Katru gadu sastādot budžetu, meklējot papildus naudu veselībai, skolotājiem, policistiem, aizsardzībai un vēl citiem visnotaļ cienījamu profesiju pārstāvjiem, viņu vārdā veicam (vai atliekam) izmaiņas nodokļu politikā, bet pēc budžeta pieņemšanas kārtējo reizi šiem ļaudīm atkal jāiet protestēt, jo viņiem no gaidītā pielikuma nekas nav palicis. Bet problēmas tikai aug augumā un risinājumi tiek vilkti garumā.
Kāpēc nevarētu aizņemties vairāk, lai risinātu valsts sasāpējušās problēmas? Grieķijai nebūtu nekādas problēmas aizņemties naudu un dzīvot mierīgi tālāk, ja vien ES nesaceltu traci un neklaigātu par iespējamo maksātnespēju. Tāpat Latvija varētu aizņemties par pāris procentiem vairāk un sakārtotu savu aizsardzību, lai nav nespēkā jādreb kaimiņa priekšā un jāzīlē vai NATO līguma 5. pants darbojas vienmēr, jeb tomēr reizēm nē.

Guntis Kārkliņš
pirms 6 gadiem
Problēma ir tā ka visa rietumu pasaule dzīvoja uz parāda. Tas viss nebūtu tik traki ja tai naudai ko aizņēmās, un vēl joprojām aizņemas būtu jel kāds segums, bet kopš 1970. visa rietumu valūta patiesībā ir nevērtīga makulatūra, kuras emisiju kontrolē dažas baņķieru ģimenes. Diemžēl Latvijas pie šī dzīru galda nebija, bet grieķi labi padzīroja. Latvieši pie galda piesēdās kad tas jau bija tukšs un faņķiku dalītāji prasa par savu makulatūru atdot reālus aktīvus, kas atrodas jebkuras tautas ekonomiskās patstāvības un izdzīvošanas pamatā. Latvieši ar entuziasmu pat neēduši metas apmaksāt rēķinus, bet grieķi pamatoti norāda ka aizdevēji ir blēži Risinājums ir atkulakot visa veida rotšildus, diemžēl nav neviena kas to varētu izdarīt, jebkura institūcija kam teorētiski būtu tāda iespēja ir ar panckām nopirkta jau sen un piedalās kopīgā laupīšanas plāna izpildē.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!