JL
pirms 6 gadiem
Bet vienam gan es piekrītu - pārāk daudz mums ir teātra. Es zinu vienu otru cilvēku, kurš daudz var runāt (pļāpāt) par teātri, bet ir pilnīgi neko nevar pateikt par literatūru vai kino. Iet uz teātri pie mums ir "kruta". Tapat kā uz hokeju.

JL
pirms 6 gadiem
Kādu sviestu tu te dzen... Kopš kura laika kāda mākslas forma
ir provinciala tikai tapēc, ka tā ir "nepareizajā" valodā??? Tad, varbūt padalies, kad tā vairs nav provinciala māksla - angļu, franču valodās? Krievu valoda ir provinciala? Mandarīnu?


ieva_g
pirms 6 gadiem
Piekrītu, ka bērni jāmāca skatīties teātri un to var izdarīt tikai regulāri to apmeklējot. Savus bērnus esmu izaudzinājusi tā, ka bez teātra viņi nevar iztikt, kā bez elpošanas. Tas ir noticis bez piespiešanas, apmeklējot sākumā leļļu teātra, tad visas "pieaugušo" izrādes un pārrunājot, cik izrādes bija lieliskas.
Tagad esmu klases audzinātāja un trešo gadu pēc kārtas vedu skolēnus uz teātri. Tāpēc nepiekrītu, ka nav bērniem piemērotu izrāžu. Esam noskatījušies "Punktiņu un Antonu", "Vārnu ielas republiku" un šogad izvēlējāmies "Romeo un Džuljetu". "Vārnu ielas republika" pērn ieguva Labākās bērnu izrādes nosaukumu Spēlmaņu naktī un 1. vietu par scenogrāfiju, ko arī pārrunājām ar bērniem. Ir bērni, kuriem kolektīvais teātra apmeklējums ir vienīgais, bet ir tādi, kuri apmeklē izrādēs citos teātros un pārspriež ar mani izrādes režiju. Ir bērni, kuri ne reizi nav bijuši teātrī un nebrauc arī kopā ar klasi, diemžēl...
Bērniem patīk teātris, labas izrādes un tādas ir Dailes teātrī.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!