Skats no operas "Karmena"
 
Aktualitātes
04.05.2017

LNO jauniestudējumu "Karmena" varēs bez maksas noskatīties internetā

Komentē
0

No 6. maija līdz 4. jūnijam starptautiskajā digitālajā vietnē "Operas platformavisā pasaulē bez maksas varēs noskatīties Žorža Bizē operas "Karmena" pirmizrādes ierakstu no Latvijas Nacionālās operas.

Ieraksts tiks demonstrēts festivāla "Operas panorāma" (Opera Panorama) ietvaros, kas tiek rīkots par godu Starptautiskajām Operas dienām, ko pasaules operteātri svin jau desmito gadu. Šogad Operas dienas pirmo reizi notiks desmit dienu garumā vairāk nekā 70 operteātros 18 pasaules valstīs.

"Karmenas" jauniestudējuma pirmizrāde Latvijas Nacionālajā operā notika šī gada 2. martā. To veidoja muzikālais vadītājs, diriģents Jānis Liepiņš un režisore Marija Eva Sinjerola.

Līdz ar operas "Karmena" iestudējumu festivāla "Operas panorāma" ietvaros no 5. līdz 14. maijam "Operas platformā" varēs noskatīties arī Lionas operas iestudēto Žorža Bizē "Karmenu", Alberto Hinasteras operu "Bomarso" no Madrides "Teatro Real", Antonio Vivaldi "Farnači" no Strasbūras operas, Džoakīno Rosīni "Turku Itālijā" no Bergenas Nacionālās operas, Klaudio Monteverdi "Popejas kronēšanu" no Lilles operas, Marka Antuāna Šarpentjē "Mēdeju" no Bāzeles operas, Gunnara Tordarsona "Ragnheiduru" no Islandes operas, Volfganga Amadeja Mocarta "Burvju flautu" Oslo operas iestudējumā.

Starptautiskā "Operas platforma" izveidota 2015. gadā ar mērķi radīt vienotu mediju operas mākslas popularizēšanai Eiropā un pasaulē. Divu gadu laikā "Operas platforma" ir sasniegusi trīs miljonus skatītāju visā pasaulē. Līdz šim tajā bijuši skatāmi 60 operu iestudējumi no 28 operteātriem un prestižākajiem Eiropas operas festivāliem. "Operas platforma" interesentiem piedāvā arī tematiskās kolekcijas, kas veltītas dažādiem laikmetiem operas mākslā un dižāko operu komponistu – Mocarta, Verdi, Pučīni un Vāgnera daiļradei.

Projekta veidotāji ir Eiropas operu un festivālu asociācija "Opera Europa", 15 izcili Eiropas operteātri, kuru vidū ir arī VSIA "Latvijas Nacionālā opera un balets", kā arī starptautiskais prestižais kultūras un mākslas kanāls "ARTE". Starptautiskā "Operas platforma" tiek veidota ar Eiropas Savienības programmas "Radošā Eiropa" atbalstu.

Līdz šim "Operas platformā" bijuši skatāmi trīs Latvijas Nacionālās operas iestudējumi – Artura Maskata opera "Valentīna" (2015. gadā), sasniedzot 18 434 skatījumu, Džakomo Pučīni opera "Manona Lesko" un Džuzepes Verdi opera "Makbets" (abi 2016. gadā), gūstot vērienīgu Eiropas un pasaules skatītāju atsaucību – sešu mēnešu laikā "Manonas Lesko" ierakstu noskatījušies 34 308 cilvēku, savukārt "Makbets" piesaistījis 39 800 skatītāju. Projekta realizāciju Latvijā konkursa kārtībā atbalstījusi arī LR Kultūras ministrija.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!