Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Tam blakus ir māksla, ko vieni sauktu par "vienkāršu un ģeniālu", bet citi neuzskatītu par mākslu, jo mākslai tāču jāparāda pianista pirkstu veiklība. Ja pianists apsēžas pie klavierēm un nospēlē trīs notis - kas tas ir? To taču var bērns... Lai nu kā, Zeļģis nav arī šis gadījums, kad nospēlē trīs notis, Zeļģis ir vēl kaut kas cits.

Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Mēģinot pašai-sev saprast, kur manā vērtību sistēmā ir tāda dzeja kā Zeļģa - tā ir blakus visām tām mūsdienās radītajām lietām, kas man šķiet skaistas un gaumīgas - gleznām, skaņdarbiem, drēbēm, traukiem, viedokļiem. Vai tas nozīmē, ka māksla tiek pazemināta līdz interjera dizaina līmenim? Nepareizs jautājums. Skaistas lietas nav "tikai dizains", tas ir domāšanas veids. Dzīves patiesību var atklāt gan bļoda, gan dzejolis, bet neviens no tiem nekad nepateiks galavārdu, pat ja podnieks ir Gēte.

Anda Baklane 1
pirms 6 gadiem
Antiģeniāls ir nevis ne-ģeniāls, bet tāds, kas ir antitēze "ģēnija mākslai", kas savukārt ir saistīta ar romantisko priekšstatu par dzejnieku, kurš ir pravietis, šamanis. Tāds, kurš spēj izteikt kādu lielu, absolūtu, noslēpumainu patiesību - ne tikai spēj - šo patiesību izteikt ir viņa misija un pienākums. Šis dzejnieks ir valodas virtuozs; tas nozīmē, ka, lasot ģēnija dzeju, cilvēki sastingst apbrīnā, gluži kā klausoties virtuoza pianista priekšnesumu.

akmens
pirms 6 gadiem
visa latvju dzejnieku brandža ir raksturojama, kā ANTIĢENIĀLA. es to andas baklānes apzīmētāju nesaprotu. es skatos, vai dzejoļi ir dāvināti, vai aprēķināti. ir ievērots, jo mazāks talants, jo lielākas ambicijas.

Par dienas citātu - Dzejnieks - tā ir mūžīga nepabeigtība. kaut ko idiotiskāku grūti pateikt. kārlītis vērdiņš domā, ka viņš ir dzejnieks. lai domā. bet es gribu redzēt dzeju, nevis ledlažus.

LPSR bija PSRS Rietumi, tagad tā ir ES nomale.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!