Foto: Alvils Ronalds Bijons
 
Aktualitātes
18.04.2017

Latvijas Leļļu teātrī top izrāde pieaugušajiem "Kazanova" Andra Kalnozola režijā

Komentē
0

Ar Andra Kalnozola iestudējumu "Kazanova", kura pirmizrāde gaidāma 26. maijā, Latvijas Leļļu teātra repertuārā atgriezīsies izrādes pieaugušajiem.

Marionešu izrādē netiks ielaisti skatītāji, jaunāki par 16 gadiem. Galveno lomu izrādē atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Ģirts Krūmiņš, izrādes vizuālo noformējumu veidojis Purvīša balvas laureāts mākslinieks Andris Eglītis un leļļu māksliniece Anita Znutiņa-Šēve, savukārt pikantā stāsta noskaņas ar dzīvo mūziku papildinās "The Sound Poets" čelliste Undīne Balode.

Izrādes veidotāji stāsta: "Džakomo Kazanova dzīvojis 18. gs pārmaiņu laikā. Bijis abats Venēcijā, jurists Neapolē, loterijas direktors Parīzē, cietumnieks, trimdinieks, spiegs, fantasts, mūziķis, aktieris, mistiķis, literāts un galu galā cilvēks ar atvērtu sirdi un dvēseli, kurā bija vieta visam un visiem. Kazanova nepazina robežas – ne ģeogrāfiskās, ne garīgās. Mūsu uzdevums ir godīgi pastāstīt par šo moderno eiropieti."

Par izrādes moto radošā komanda izvēlējusies paša Kazanovas teiktos vārdus: "Es paziņoju savam skatītājam, ka liktenis mani ir pamatoti sodījis par visu to labo un ļauno, ko esmu savas dzīves laikā paveicis, tāpēc man ir tiesības sevi uzskatīt par brīvu cilvēku. Visu mūžu esmu bijis savu jūtu vergs, izjutu baudu, nepārtraukti dzīvojot nepareizi, un mans vienīgais mierinājums bija tas, ka es godīgi atzinu savas vājības un grēkus. Es pat smejos par tiem, un, ja vien Jūs esat labsirdīgs, es aicinu Jūs smieties kopā ar mani."

Tuvākās izrādes: 26., 28. maijā, 7., 8. jūnijā. Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!