Aktualitātes
20.06.2017

Latvijā radīta galda spēle bērniem atzīta par labāko pasaulē

Komentē
0

Šī gada 19. jūnijā Hamburgā, Vācijā, notika pasaulē prestižākās galda spēļu balvas "Spiel des Jahres" pasniegšanas ceremonija, kurā par gada labāko galda spēli bērniem atzīta Latvijā radītā spēle "Ice Cool", ko izdevis "Brain Games".

22. maijā tika paziņots, ka "Ice Cool" ir nominēta kā viena no trim gada labākajām bērnu galda spēlēm. Šī nominācija to jau iecēla bērnu galda spēļu panteonā, taču 19. jūnijs, kad apbalvošanas ceremonijā Hamburgā "Ice Cool" ieguva galveno balvu, kļuva par spēles panākumu virsotni. Uz apbalvošanas ceremoniju bija ieradušies arī spēles autori no Latvijas: Egils Grasmanis, Jānis Grunte, Edgars Zaķis un Reinis Butāns. Kopā šie četri "Brain Games" darboņi strādā ar pseidonīmu "Brian Gomez", ko var lasīt uz spēles kastes vāka, savukārt spēles ilustrators ir Latvijā zināmais mākslinieks Reinis Pētersons.

Viens no spēles radītājiem un "Brain Games" valdes priekšsēdētājs Egils Grasmanis "Spiel des Jahres" balvu pielīdzina ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars": "Mums bija liels prieks un lepnums jau brīdī, kad uzzinājām, ka "Ice Cool" nominēta kā viena no trim gada labākajām bērnu galda spēlēm. Saņemt galveno balvu, patiesi ir milzīgs gods – tā ir augstākā atzinība mūsu spēles kvalitātei un vērtībai. Kaut kas tads notiek vienreiz mūžā! Esam lepni, ka nu Latvijas vārdu pasaulē nes arī galda spēles."

"Spiel des Jahres" ("Gada labākā spēle") ir apbalvojums galda un kāršu spēlēm, kas tika radīts 1978. gadā un šobrīd tiek uzskatīts par pasaulē prestižāko apbalvojumu galda spēļu nozarē. "Spiel des Jahres" mērķis ir apbalvot dizainā un kvalitātē izcilas spēles, kas izdotas pēdējo 12 mēnešu laikā Vācijā, kura ir viena no lielākajām un senākajām galda spēļu industrijām. Nominācija "Kinderspiel des Jahres (Gada labākā spēle bērniem) tika ieviesta 1989. gadā.

Balvai tiek izvirzītas spēles, kas izdotas Vācijā pēdējo 12 mēnešu laikā. Spēle "Ice Cool" ir radīta un izdota Latvijā, kur tās izdevējs ir "Brain Games", savukārt Vācijā to izdod un izplata "Brain Games" sadarbības partneris Vācijā "Amigo Spiele". Pateicoties ārvalstu partneriem, spēlei "Ice Cool" jau ir 15 starptautiski izdevumi, tā ir tulkota vairāk nekā 20 valodās un pieejama aptuveni 40 valstīs. Visā pasaulē ir pārdoti jau 100 000 spēles "Ice Cool" eksemplāri.

Pirmo reizi spēle tika prezentēta 2016. gada 3. jūnijā Lielbritānijas galda spēļu izstādē "UK Games Expo 2016", kur tā kļuva par vienu no ievērojamākajiem jauninājumiem un uzreiz ieguva balvu "UK Games Expo Award 2016" kā labākā bērnu galda spēle 2016. gadā. Gada laikā spēle ir ieguvusi vairāk nekā 10 starptautiskas balvas un nominācijas.

Spēles aizraujošākais elements ir veids, kā pingvīnu figūriņas tiek virzītas pa spēles laukumu: spēlētāji var likt tām slīdēt, virpuļot, atsisties pret sienām un pat lēkt tām pāri. Spēlei ir arī unikāls laukuma izkārtojums 3D formātā, ko veido kastes, kas pēc spēles beigām sakārtojamas cita citā un kopā veido kompkatu iepakojumu vienā kastē. "Ice Cool" ir galda spēle 2-4 spēlētājiem no 6 gadu vecuma, un vienas izspēles vidējais laiks ir 30 minūtes. Katrā raundā viens no spēlētājiem ir pingvīnu ķērājs, kamēr pārējie pingvīni cenšas izspraukties cauri durvīm un noķert zivis. Uzvarētājs ir spēlētājs ar lielāko punktu skaitu uz zivju kartītēm. Vairāk informācijas par spēli pieejams šeit.

Par "Brain Games"

"Brain Games" pirmsākumi meklējami 2004. gadā, kad trīs galda spēļu entuziasti apņēmās attīstīt galda spēļu kultūru Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. "Brain Games" sāka ar pasaulē populārās spēles "Katanas ieceļotāji" lokalizēšanu un izplatīšanu un šobrīd jau ir lielākais galda spēļu izplatītājs Baltijas valstīs. 2014. gadā tika dibināta SIA "Brain Games Publishing", kas nodarbojas ar jaunu galda spēļu izstrādi un jau ir radījusi 8 jaunas galda spēles, kuras šobrīd pieejamas vairāk nekā 40 valstīs.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!