Lita Silova
pirms 6 gadiem
Hm... Kamēr ir vasara un mazliet brīvāks laiks... Kur ir tā klints ar tajā iecirstajiem obligāti izlasāmajiem darbiem skolā? Varbūt vēl paspēšu iekļaut Latvijas apceļošanas listē? Jā, un vēl. No sirds un PATIESS PALDIES itin visiem sadarbības kolēģiem - šā gada absolventiem-, kuri noticēja man un domrakstos pauda tiešām savas domas, kā arī radoši domāja, rakstot pat par visvisjaunākās latviešu literatūras iespaidiem. Redzot CE rezultātus tieši domrakstu daļā, es LEPOJOS AR JUMS! Un pavisam noteikti zinu, ka arī turpmāk tiklab astrofiziķu vai sabiedrisko attiecību speciālistu, vai mediķu (utt., u.tjpr.) karjeras ietvaros noderēs prasmju un attieksmju kombinācija: ir DOMAS, kuras spēju RAKSTĪT, vai RAKSTU ar SAVU DOMU, vai arī DOMĀJU RAKSTOT. Protams, RAKSTĪT vietā reizumis jālieto arī citi pievilcīgi vārdi (piem., ieintriģēt, stāstīt, izklāstīt, pamatot).

ilze klavina
pirms 6 gadiem
Ja skolotāja mērķis ir sekmes atzīmju formā, nevis konkrētā cilvēka izpratne, tad virziens uz manipulējamu sabiedrību, kur cilvēks nepieciešams kā ražošanas līdzeklis un patērētspējīga vienība ar augstu/ zemu pirktspēju.
Par ko likt atzīmi radošumam, personībai? Par ko - plusus, mīnusus? Kā novērtēt cik attīstīts skolēns? Integrēts attiecībās, labdarībā vai pilnveidoties gatava un ar izaicinājuma drosmi apveltīta personība?
Neviens ministrijas ierēdnis neatteiksies no sava darba un neapstāsies izstrādāt sistēmu, metodiku. Varbūt rāmji ir iespējami citā dimensijā – bērna attieksme pret dažādiem priekšmetiem un savas vietas atrašana tajos. Diskusija, ceru, turpināsies.

Edvards Kuks
pirms 6 gadiem
Nesen lasīju AMA ar Bilu Geitsu, kurā viņš teica, ka tagad izglītība paver plašas izaugsmes iespējas ļoti motivētiem skolēniem, taču nekādīgi nav uzlabojusi mācības tiem, kuri tādi nav. Manuprāt, doma par bērna vietas mācību priekšmetos / priekšmetu nozīmes dzīvē atrašana ir nozīmīga, bet arī saskaras ar šo pašu problēmu, jo šāda izglītība prasa aktīvu iesaisti arī no izglītojamā.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!