Redakcijas sleja
01.10.2012

Kultūras jaunumi

Komentē
0

Pagājušo nedēļas nogali sagaidījām ar priecīgām ziņām – gadskārtējā PrintArt Award konkursā, kas sumina glītākos un inovatīvākos Latvijas drukas dizaina darbus, mūsu Satori Vasaras avīze un Satori Dzejas dienu burtnīca ir uzvarējusi žurnālu kategorijā – sīvā konkurencē ar (atļausimies šo vaļību un nosauksim sāncenšus vārdā, jo tā patiesi bija cienījama kompānija un godīga cīņa) Veto Magazine, IR, žurnālu DEKO, Popper Magazine un recepšu katalogu "Pie GALDA!" Apsveicam reklāmas aģentūras Mccann Worldgroup Riga mākslinieku Olafu Abzalonu, kurš ir veidojis ne tikai avīzes un burtnīcas dizainu, bet arī Satori logo un jauno mājas lapas dizainu.

Pāreja uz jauno dizainu notika visai dabiski un pakāpeniski, kas izraisīja daža laba lasītāja neizpratni un sašutumu. Mēs vēlreiz atvainojamies par sagādātajiem pārdzīvojumiem un to, ka daļa labojumu notika "dzīvajā tiešraidē", taču pieredze rāda, ka tieši tā ir iespējams labāk pamanīt problemātiskās vietas un nepieciešamās izmaiņas. Paldies arī visiem, kas palīdzēja ar pamanītajām nepilnībām un izmēģināja jauno dizainu dažādās pārlūkprogrammās.

Šonedēļ ir sagaidāma spraiga un kultūras notikumiem piesātināta dzīve. Apsveicam visus tos, kas ir paspējuši iegādāties biļetes uz Dilana Morana šīvakara izrādi, jo tas ir cilvēks, kurš noteikti jāsatiek – būsim atklāti, viņa harizma un dzīvesziņa ir atstājusi neizdzēšamu iespaidu uz mūsu vērtību sistēmu.

Rīt, ap 11:00 Berga bazāra Birojnīcā notiks jaunās mūzikas festivāla "Arēna" ievaddiskusija, kuru vadīšu es, bet dalībnieku krēslos sēdēs Kaspars Putniņš, Normunds Šnē, Rolands Kronlaks un Kristaps Pētersons. Mēs runāsim par jaunas mūzikas nepieciešamību un iespējamību mūsdienās. 17:00 notiks preses konference, ar kuru tiks atklāts cits (ne mazāk jaunās) mūzikas festivāls "Skaņu Mežs". Viens no šī festivāla viesiem ir komponists Kristians Volfs, ko esam iecerējuši arī aicināt uz sarunu. Vienlaikus apgriezienus uzņem festivāls "Māksla+Komunikācija", kurā nozīmīgu daļu aizņem mūzika un ar to saistītā mūsdienu māksla, Rīgā viesosies un koncertēs mums jau labi pazīstamais džeza mūziķis un filozofs Deivids Rotenbergs (koncerts Spīķeros notiks piektdien). Ar viņu ceram parunāt ne tikai par to, kāpēc putni dzied, bet arī par noslēpumaino skaistuma izdzīvošanu sugu konkurences apstākļos.

Itin kā ar to vēl būtu par maz, šonedēļ sākas vēl viens mākslas festivāls – Starptautiskā tēlniecības kvadriennāle, kuras ietvaros pusotru mēnesi Rīgā būs aplūkojami provocējoši vides objekti.

Ilmārs Šlāpins

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!