Video
12.07.2012

Katru dienu es satieku jaunas klavieres

Komentē
0

Foto: Ģirts Raģelis

Hiromi, kura pagājušajā nedēļā sniedza koncertu festivālā "Rīgas ritmi", ir viena no spilgtākajām mūsdienu pianistēm pasaulē. Viņai piemīt iespaidīga spēja paļauties uz savu intuīciju un radīt unikālus klavierspēles eksperimentus. Pati māksliniece sevi sauc par "mazo japānieti", bet uz skatuves viņa ir mežonīga sieviete ar dinamisku priekšnesumu un veikliem pirkstiem. 

"Džezā viņa ir viena no virtuozi drosmīgākajām pianistēm," tā par Hiromi raksta izdevums "JazzTimes".

Foto: Ģirts Raģelis

"Tā ir ļoti jauka īpašība, kas piemīt mūzikai. Visas negatīvās emocijas, izejot cauri mūzikas filtram, kļūst pozitīvas. Neviens negrib piedzīvot kaut ko skumju, taču cilvēki grib klausīties skumjas dziesmas. Kāpēc? Tāpēc, ka tās sniedz pozitīvas emocijas. Pat ja to izcelsme ir skumji notikumi. Caur mūziku tie kļūst pozitīvi. Tāda ir mūzikas burvība.

Japāna – tas ir kaut kas, kas dabiski piemīt manai mūzikai. Es nekad necenšos to mākslīgi kultivēt. Tieši tāpat kā es klanos, sasveicinoties ar cilvēkiem. Ne jau tāpēc, ka cenšos uzsvērt to, ka esmu japāniete. Es klanos, jo es esmu japāniete. Un es domāju, ka tā tas ir arī mūzikā. Manā mūzikā kaut kādā veidā var sajust to, ka esmu japāniete. Es nezinu, kā, taču esmu pārliecināta, ka tai kaut kas tāds piemīt."

Interviju skatieties šeit:

Pēc intervijas ar "Satori" Hiromi piegāja pie loga un teica: "Re, kāds foršs velosipēds! Vienmēr esmu gribējusi sev tādu velosipēdu – ar saldējuma ratiņiem aizmugurē!"

Hiromi Uehara

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!