Ilustrācijas autors: Reinis Pētersons
 
Raksti
12.11.2016

Kāpēc jūs ziedojāt Satori?

Komentē
0

Šodien, 11. novembrī, ir pēdējā diena "Satori" ziedošanas kampaņā, kuras laikā lūdzam "Satori" lasītājus un draugus atbalstīt portāla darbību un palīdzēt nodrošināt tā finansiālo neatkarību. Līdz šim esam savākuši jau 15 077 eiro, taču joprojām ceram sasniegt mūsu mērķi – 20 000 eiro. Lai uzzinātu, kas mudina cilvēkus palīdzēt "Satori", un iedvesmotu to darīt arī citus, uzdevām mūsu ziedotājiem divus jautājumus: kāpēc uzskatāt par svarīgu ziedot "Satori" un ko Jums nozīmē "Satori" interneta žurnāla pastāvēšana un neatkarība?

Dace Melbārde, Latvijas Republikas kultūras ministre: Interneta žurnāls "Satori" ir aktīva atpūta prātam. Tas apvieno izklaidi ar izglītošanu, kultūru un zināšanas ar atslodzi, rosina domas dažādību un atbalsta viedokļu brīvību. Tā ir lieliska iespēja gaišiem prātiem rakstīt un lasīt par aktuālām norisēm sabiedrībā un kultūrā, formulēt idejas un pavērt jaunus apvāršņus. Pat ja mēs ne vienmēr piekrītam autoru paustajam viedoklim, šī vietne rosina domāšanu, kas mūsdienu informatīvās paviršības apstākļos ir kļuvusi no pašsaprotamas parādības par nepieciešamību.

Inga Žolude, rakstniece: Es ziedoju, jo "Satori" ir senākais kultūras portāls Latvijā, visus šos gadus esmu tam sekojusi līdzi – tajā tiek publicēti raksti, teksti un jaunumi, kas ir aktuāli un paplašina viedokļus un domāšanas telpu. Turklāt tik liela summa ir izaicinājums pat organizācijai, bet daudzi ar savu līdzdalību, kaut vai pa mazumiņam, var palīdzēt to savākt.

Ināra Kehre, fonda "Viegli" līdzdibinātāja: Man liekas, ka cilvēkus no ziedošanas attur doma – mani pieci eiro tāpat neko nevar panākt. Bet var. Tāpēc ir svarīgi piedalīties kaut vai ar mazāko iespējamo summu, ko mans bankas konts spēj nepamanīt. Es esmu priecīga, ka "Satori" mērķtiecīgi runā par tām tēmām, kas ikdienas "ziņu" portālos pazūd: par nevalstisko organizāciju lomu sabiedrībā, par līdzdalību, par līdztiesību un demokrātiju. Par diskusiju kā vērtību. Un es domāju, ka arī vislielākajiem entuziastiem ir jāsaņem atalgojums par savu darbu.

Edgars Mākens, mūziķis grupās "Manta" un "Gaujarts": "There ain’t no such thing as free lunch." Varbūt novēloti, bet esmu sapratis, ka šī paruna ir patiesa arī interneta satura ziņā. Tāpēc uzskatu, ka ir vērts un vajag personīgi atbalstīt kvalitatīvu interneta saturu. Aicinu to darīt arī citus.

Rūta Dimanta, "Ziedot.lv" vadītāja: Ziedot nav pienākums, ziedot ir gods! Atbalstīt "Satori" nozīmē atbalstīt arī savas tautas un valsts nākotni, jo tikai kritiski domājošai un spriest spējīgai nācijai ir nākotne. Ar savu ziedojumu es izvēlos nākotni! Ar savu ziedojumu es novērtēju to, ko dara "Satori" komanda. Ar savu ziedojumu es parādu, ka man nav vienalga.

Lita Silova, literatūrzinātniece un skolotāja: Daudzskaitlīgo dienišķo problēmu gaisotnē man ir svarīgi pieredzēt atelpas brīdi. Interneta žurnāla "Satori" daudzveidīgais domu klāsts mani uzmundrina spriest līdzi vai strīdēties pretī, kā arī ieraudzīt no trešās vai ceturtās puses. Iespēja trenēt domāšanu, manuprāt, ir pievilcīga nepieciešamība, nevis vilinoša greznumlieta. Jā, tāpēc esmu ar mieru ziedot žurnāla radoši intelektuālai attīstībai. Ir pilnīgi droši un pārbaudīti aprēķini – mans nelielais ieguldījums atmaksājas daudzkārtīgi.

Mārtiņš Vaivars, "QUO tu domā" līdzdibinātājs: "Satori" ir izdevies radīt vidi brīvām, atvērtām sarunām par Latvijas kultūru un sabiedrību, tajā pašā laikā neupurējot šo sarunu kvalitātes standartus. Man šķiet, ka šī kombinācija ir pietiekami reta un nozīmīga, lai to būtu vērts atbalstīt ar ziedojumu.

Toms Ķencis, pētnieks: "Satori" ir iespēja publicēties man pašam un lasīt mūsdienīgāko, svaigāko kultūras kritiku bez drukātās preses senilitātes un citu interneta mediju sekluma.

Henrieta Verhoustinska, kultūras žurnāliste: "Satori" piesaista labus autorus, kuru tekstus man patīk lasīt un kuri man ir autoritātes, pat ja tiem ne vienmēr piekrītu. Kā redaktore arī novērtēju portāla pārdomāto struktūru, tēmu un žanru daudzveidību. "Satori" ir kvalitāte, kuru būtu žēl zaudēt.

Helēna Demakova, mākslas zinātniece: ""Satori" lasu katru dienu, tā ir daļa no manas dzīves jau daudzu gadu garumā. Man mīļi un toreiz ļoti, ļoti jauni cilvēki portālu dibināja, arī tagad tas ir labās rokās. Es ziedoju egoistisku iemeslu dēļ – lai man būtu ko lasīt par Latvijas kultūrtelpu.

Sarmīte Ēlerte, politiķe: "Satori" ir biedrisks plecs cilvēkiem, kuri grib domāt. Mēs uz tā balstāmies, mums tas jāatbalsta.

Ziedo arī Tu!

Satori aptauja

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!