Aktualitātes
09.09.2017

Jaunajā kinolektoriju ciklā skolēni varēs uzzināt par Latvijas filmām

Komentē
0

Kinoteātris "Splendid Palace" sadarbībā ar jaunatnes organizāciju "Jest;" jau trešo gadu pēc kārtas piedāvā skolēnu un jauniešu kinolektoriju ciklu. Ņemot vērā tuvākajā laikā gaidāmo Latvijas kino ražu, kas saistāma arī ar Latvijas simtgades norisēm, šoreiz kinolektorijā tiks aplūkotas četras pavisam jaunas dažādu žanru Latvijas filmas.

Kinolektorijā "Latvijas filmas skolu jaunatnei" piedalīsies filmu režisori un radošo komandu pārstāvji. Viņi stāstīs par filmu uzņemšanas gaitu no ieceres līdz pabeigtai filmai, uzsverot katras filmas specifikai būtiskākos jautājumus. Sarunas moderēs un filmu kontekstos iedziļināsies jaunās paaudzes lektori un kino entuziasti – skolēnu vienaudži.

Lektorija sezona sāksies jau neilgi pēc Latvijas valsts svētkiem – ceturtdien, 23. novembrī ar Askolda Saulīša vēsturiski dokumentālo filmu "Astoņas zvaigznes", kura pēta latviešu strēlnieku bataljonu vēsturi, sākot no to izveides un pirmajām kaujām līdz Krievijas pilsoņu kara beigām, kad liela daļa strēlnieku atgriezās jaundibinātajā Latvijas valstī.

Tikšanos ar kino autoriem turpināsies trešdien, 13. decembrī, kad tiks rādīta režisora Jāņa Norda jaunais attiecību trilleris "Ar putām uz lūpām", kurā galvenās lomas atveido Vilis Daudziņš, Ieva Puķe un Raimonds Celms. Filma stāsta par Didzi – bijušo policistu un kaujas suņu treneri, kurš tur aizdomās sievu par neuzticību, kamēr viņa mīļotie suņi inficējas ar kādu bīstamu slimību.

Latvijas simtgades gadu kinolektorijs uzsāks ceturtdien, 8. martā ar Madaras Dišleres piedzīvojumu filmu "Paradīze 89", kas ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par 1989. gada vasaru, pēc kuras viss bija citādi gan filmas varones deviņgadīgās Paulas dzīvē, gan visā Latvijā.

Sezona noslēgsies ceturtdien, 12. aprīlī ar visiem pazīstamā Vizmas Belševicas romāna "Bille" ekranizāciju, ko piedāvās režisore Ināra Kolmane. Šī ģimenes filma ir stāsts par sešgadīgās Billes pieaugšanu un attiecībām ar pieaugušo pasauli. Uz sadzīviski kolorītā vēstures fona atklājas, ka cilvēciskās attiecības un bērnu sapņi ir tādi paši kā šodien.

Kinolektoriju cikls piemērots skolēniem no 8. līdz 12. klasei. Abonementu uz visiem četriem lektorijiem var iegādāties par vienotu cenu – 16 eiro. Pavadošajiem skolotājiem ieeja bez maksas. Atsevišķiem interesentiem biļetes būs pieejamas kinoteātra "Splendid Palace" kasē īsi pirms lektoriju cikla sākuma.

Abonementus uz skolēnu kinolektorijiem iespējams iegādāties kinoteātra "Splendid Palace" mājaslapā un kasē. Kinolektoriju moderatoru vārdi tiks izziņoti atsevišķi.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!