Aktualitātes
01.07.2017

Izsludina pieteikšanos kino festivāla "Riga IFF" jauniešu žūrijai

Komentē
0

Rīgas Starptautiskā kino festivāla "RIGA IFF" sadarbībā ar laikmetīgās mākslas centra "kim?" platformu "young kim?" izsludina pieteikšanos jauniešu žūrijai, kas festivālā pasniegs balvu #YOUTH_MATTERS!

Ik gadu Rīgas Starptautiskā kino festivāla "RIGA IFF" pilnmetrāžas filmu konkursa filmas vērtē ne vien starptautiska ekspertu žūrija, bet festivāla jauniešu žūrija, un labākajam kinodarbam piešķir #YOUTH_MATTERS! balvu. Šogad, lai izraudzītos jauniešu žūrijas dalībniekus, festivāls sadarbojas ar laikmetīgās mākslas centra "kim?" jaunizveidoto platformu "young kim?", ar kuras līdzdalību žūrijas izveides laikā – līdz festivālam, kas šogad norisināsies no 7. līdz 17. septembrim – notiks vairākas sarunu sesijas par kino, kritiku, kino veidošanu.

Lai pieteiktos dalībai žūrijā, pretendentiem jāuzraksta recenzija, kur jāizklāsta viedoklis par kādu šobrīd aktuālu, Latvijā veidotu filmu, kura skatāma portālā "filmas.lv". Recenzijas maksimālais rakstzīmju skaits – 4000. Pieteikums līdz 4. augustam jānosūta "Riga IFF" kuratorei Kristīnei Simsonei uz e-pasta adresi [email protected].

Savukārt, katru ceturtdienu no 6. līdz 27. jūlijam laikmetīgās mākslas centrā "kim?" (Rīgā, Sporta ielā 2) interesentiem būs iespējams uzzināt to, kālab kino labāk ir skatīties kinoteātrī, kā saredzēt filmās iestrādātos jēdzienus, kas ir jēgpilna kino apskata stūrakmeņi un kā noris paaudžu maiņa Latvijas kino. Ik ceturtdienu laikā no plkst. 14:00–17:00 jaunieši ir aicināti piedalīties sarunās un radošajās darbnīcās, kuras vadīs "Riga IFF" kuratoru komanda, režisore Liene Linde un "kim?" pārstāvji. Aicināti piedalīties ir gan tie jaunieši, kuri vēlas pieteikties žūrijai un caur šo lekciju ciklu gūt iemaņas recenziju rakstīšanā, gan arī visi citi interesenti.

"Riga IFF" #YOUTH_MATTERS! žūrijas dalībniekiem būs iespēja:

  •  iegūt festivāla akreditācijas karti;
  • skatīties konkursa filmas no īpaši žūrijai rezervētām vietām;
  • apmeklēt citus festivāla seansus pēc izvēles;
  • apmeklēt festivāla atklāšanas un noslēguma ceremonijas

"Riga IFF" #YOUTH_MATTERS! žūrijas dalībnieku pienākumos ietilps:

  • konkursa filmu seansu apmeklējums;
  • dalība "Riga IFF" jauniešu žūrijas apspriedēs;
  • kopā ar pārējiem žūrijas pārstāvjiem izvēlēties labāko filmu un tās veidotājiem pasniegt balvu;
  • pārstāvēt festivālu komunikācijā ar medijiem.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!