Anda Baidekalna
pirms 6 gadiem
Labojums komentārā- ja uzbrucējs ir tās pašas tautības pārstāvis kā upuris

Anda Baidekalna
pirms 6 gadiem
Ziņošanai par izvarošanu ir ļoti daudz aspektu, to nav tik viegli izmērīt.
Tā, piemēram- ja upuris ir savas tautības vai rases pārstāvis, tad ir lielākā iespējamība, ka par to netiks ziņots, kā tad, ja uzbrucējs ir bijis citas rases vai tautības pārstāvis.
Tas ir saistīts ar upura uztveri, jo uzbrukums no savas tautības pārstāvja upurim var šķist vieglāk pārdzīvojams kā uzbrukums no citas tautības vai rases pārstāvja, tāpēc pastāv iespējamība, ka par pēdējo tiks ziņots biežāk.

Anda Baidekalna
pirms 6 gadiem
Nav tikai viena iespējamā izvēle- vai nu multikulturālists vai imigrācijas pretinieks.

Ļaut reliģijai pastāvēt līdzās nenozīmē pieļaut situācijas, kurās ierobežo kāda cita indivīda brīvību, apdraud dzīvību vai veselību pret viņa gribu. Reliģijas interpretācija mēdz būt dažāda, tāpēc ir likums, kas regulē savstarpējas attiecības, kā arī nosaka robežas.
Jebkurai personai, kas atrodas valsts teritorijā, ir vai nu jāpieņem valsts likumi un jāizvērš sava reliģiskā/kultūras tradīciju darbība likuma ietvaros, vai arī jārēķinās ar to, ka var tikt saņemts sods likumā paredzētajā kārtībā.


Paraža nevis paraša- kļūdas labojums iepriekšējam komentāram.

Anda Baidekalna
pirms 6 gadiem
Nav runa par vēršanos pret kultūras parašām.
Runa ir par to, lai nepieļautu, ka kultūras parašas ir kā pamats vai attaisnojums cilvēktiesību vai vietējās likumdošanas pārkāpumam.
Kā arī- tolerances robežas ir norādītas likumdošanā- tajā netiek dalīts dzimumos vai piederībā pie noteiktas rases vai tautības.

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Kaa atziimeejis Viesturs Rudziitis, sievietes kjermenis ir teritorija, par kuru noris ciinja. T.i., tas ir resurss, liidziigi zemei, uudenim, naftai. Resurss, kas nepiecieshams izdziivoshanai. Visa cilveeces veesture ir ciinja par resursu paardali. Everything is about reproduction, kaa reiz teica viens Snobelja preemijas laureats.

martell
pirms 6 gadiem
Paturpinot Jūsu loģiku...
1. Te nesen iekšlietu ministrija informēja, ka vairs neizmantos policijas spēkus, lai risinātu un novērstu mazos noziegumus. Tā harasēšana, jau vien tāds mazais noziegums ir, un nav tur daudz ko iespringt.
2. Marihuāna ir tāda pavisam viegliņa realitāti kropļojoša lietiņa, tādēļ nav saprotams, kādēļ tai jābūt nelikumīgai. Nu lai jau..
3. Sidriņi un kokteilīši nav izskatāmi par īstu alkoholu, tamdēļ vecuma cenzu var nolaist līdz 14 gadiem to iegādei.
4. Meitenēm mēnešreizes sākas 12...14 gadu vecumā. Tātad daba ir paredzējusi tām radīt pēcnācējus tieši tad, tāpēc sekss ar 12 gadu vecu meiteni nekādi nevar būt nosodāms un nelikumīgs. Kāpēc gan likumi lai būtu pretrunā ar dabas likumiem. Pat korānā rakstīts, ka drīkst!
utt...utt...utt

Otrkārt, izvarošana ir jāpierāda tieši tāpat, kā safabricēta izvarošana.

Treškārt, ar imigrantiem turpmāk drīkst apzīmēt tikai pagāniskos latviešus vai katoliskos poļus. Visi pārējie ir kara bēgļi, kuri savus vecajos, sievietes un bērnus ir atstājuši zem raķešu paklājiem.

martell
pirms 6 gadiem
Tā, piemēram- ja upuris ir savas tautības vai rases pārstāvis, tad ir lielākā iespējamība, ka par to netiks ziņots, kā tad, ja uzbrucējs ir bijis citas rases vai tautības pārstāvis.
==================
Tātad oficiālajā statistikā parādās lielākoties pret eiropiešiem pastrādātie noziegumi, bet savā kopienā tā aina ir daudz drūmāka, vai tā?
Tad kas tur bija par jautājumu saistībā ar rasistiem un idiotiem?

martell
pirms 6 gadiem
Kā arī- tolerances robežas ir norādītas likumdošanā- tajā netiek dalīts dzimumos vai piederībā pie noteiktas rases vai tautības.
===========
Zviedri beidza izdalīt statistikā noziedzniekus zviedri/imigranti vēl tālajā 1996.gadā. Atvainojiet manu cinismu, bet kādēļ tā?

Nu laikam jau tādēļ, ka imigranti un 2.paaudzes imigranti ar seksualitāti saistāmo noziegumu sadaļā laika posmā 1984-1996 sastādīja 61% no kopskaita. Pagājušogad Zviedrijā bija 17.6% imigranti no kopējās populācijas. Pieņemu, ka 1996.gadā diez vai bija vairāk par 10% (uz sitienu nevaru atrast datus).
Abet politiķiem tak vajag dzīt "humāno demagoģiju", tamdēļ statistikas dati tiek noslepenoti to "jutīgajā" daļā. Un vai mēs brīnīsimies dažu gadu perspektīvā, ka nacionālsociālisms būs bez maz vai vienīgā politiskā izvēle.
Reku Nekas 1 ir sameklējis datus par seksuāla rakstura noziegumiem Somijā. Ļoti uzskatāmi. Un "Īstenajiem Somiem" jau ir ~20% vietu parlamentā.

Marta avens
pirms 6 gadiem
"Vispirms jau pašai vācu tautai – ir acīm redzams, ka kara sekas nekur nav pazudušas ..." - iespējams, viens no iemesliem, kāpēc tieši vācieši ir (bija?) tik atvērti bēgļu uzņemšanai, ir tautas egregorā mītošā vainas apziņa par Hitlera nodarīto.

Marta avens
pirms 6 gadiem
Vai tiešām vēl nav pienācis laiks attapties??
Kas tas ir - aklums vai stulbums?

"...bet izskatās, ka dažas lietas kļūst par problēmām tikai uz to īso brīdi..." - ļoti atvainojos, bet ja jūs esat sieviete, gandrīz gribētu novēlēt Jums ietrāpīt "uz to īso brīdi" vairāku attiecīgo ļaužu ielenkumā. Ja citādāk nevarat attapties, varbūt tas palīdzētu.

Man nupat sanāca parunāt ar vienu no sievietēm, kas atradās gana tuvu klāt Helsinku notikumiem. Vismaz es noteikti nevēlos šādu Eiropu!

Marta avens
pirms 6 gadiem
Baidos, ka tas ko rakstāt: "Jebkurai personai, kas atrodas valsts teritorijā, ir vai nu jāpieņem valsts likumi un jāizvērš sava reliģiskā/kultūras tradīciju darbība likuma ietvaros..." ir neiespējami.

Pirmkārt, tāpēc, ka reliģijas un kultūras tradīcijas attiecīgās grupas vērtē augstāk par likuma ietvariem.
Otrkārt, pēdējie notikumi rāda, ka attiecīgajiem ļaužiem vispār ir pastiprinātas problēmas ar "likuma ietvariem".

Līdz ar to vidusceļa diemžēl nav. Kā reiz tika sacīts - mēs varam būt vai nu rasisti vai idioti.

Dead Bull
pirms 6 gadiem
Atmiņā atausa kāda epizode no Ziemeļāfrikas arābu pasaules, un tik atšķirīgā sabiedrības reakcija.

Apspiežot protestus pret H. Mubaraka valdību, divus demonstrantus policisti vilka pa zemi un slānīja ar nūjām. Vienam no viņiem norāva drēbes, un izrādījās, ka tā ir sieviete. Pēc īsa brīža viens no policistiem apsedza viņas puskailo ķermeni, bet ikoniskais BlueBraGirl foto jau aplidoja pasauli. Tam sekoja nepieredzēts protestu kāpums, kurā sievietes skandēja saukli: "Velkat mani, izģērbjat mani – manu brāļu asinis mani aizsegs."

Jā, musulmaņu sabiedrībā ir goda kodekss, un tas attiecas gan uz sievietēm, gan vīriešiem. Sabiedrībai sievietes ir resurss, bet arī vīriešu dzīvības ir resurss – tērējams resurss, neskopojoties ar izmaksām, ja apdraudētas sievietes. Protams, goda kodeksam ir arī otra puse, par kuru raksta autore.

Sieviešu masveida seksuāla pazemošana ir viens no sabiedrību demoralizējošākajiem psiholoģiskās vardarbības līdzekļiem. Tas ir izmantots neskaitāmos karos, Vāciju nesenā vēsturē ieskaitot. Pretēji dženderistu potētajai idejai par dzimumlomām kā sociālu konstrukciju, arī mūsdienu rietumu sievietes, nonākot ekstrēmās situācijās kā katastrofas, izjūt vīriešu pienākumu viņas aizsargāt, un nicina gļēvumu un mazspēju. Savukārt vīriešiem situācija, kad atliek bezspēcīgi noskatīties no cenzūras izsprukušajās ziņās, kā tika pazemotas viņu tautas sievietes, līdzinās psiholoģiskai emaskulācijai.

Jaungada naktī īstenotajam musulmaņu terora aktam būs tālejošas sekas. Vispirms jau pašai vācu tautai – ir acīm redzams, ka kara sekas nekur nav pazudušas, vienīgi psiholoģiski salauztus zaudētājus pazemo nu jau citi ienācēji. Otrkārt, ir redzams, kurš šajā kardināli atšķirīgo kultūru sadursmē gūst virsroku. No musulmaņu patriarhālas kultūras perspektīvas raugoties, Eiropas vīrieši ir vāji un nicināmi. To pašu, domājams, izjutīs arī emancipētās, neatkarīgās vācu sievietes. Visbeidzot, iesētas bailes ir iedarbīgs līdzeklis – nav formāli jāievieš šaria likumu normas, lai sievietes sabiedriskajā telpā sāktu tiem piemēroties. Uz kaut ko līdzīgu jau aicināja Ķelnes mērs – radikāli kreisi noskaņota imigrācijas politiku atbalstoša sieviete.

Dead Bull
pirms 6 gadiem
Integrācija multikulturālisma ideoloģijas ietvaros nozīmē visu indivīdu – imigrantu, bēgļu un pamatiedzīvotāju, vispārēju iekļaušanos jaunajā multikulturālajā sabiedrībā, kura ir tikai tapšanas procesā. Jāmainās, jāpielāgojas un jāiekļaujas ir visiem. Tas, kur galarezultātā iekļauties, ir tapšanas procesā.

Ja par likumiem runā juristi, jāsaprot, ka runa ir nevis par aprakstošiem likumiem, kādi ir fizikas zinātnē, kas pēta fundamentālas dabas likumsakarības, bet tā teikt normatīviem priekšrakstiem – nepastāv fundamentālu ierobežojumu, kas principā atturētu cilvēkus no fiziski iespējamas rīcības. Cilvēki nevis pakļaujas likumiem, bet tos ievēro. Vai arī neievēro. To, ka pieņemto normu pārkāpumi ir izņēmums, nevis ikdiena, nodrošina sodu sistēma un to piemērojošā tobrīd pastāvošās sociālās struktūras (cilts, valsts u.tml.) vara. Savukārt rīcība, kas vienā sabiedrībā var būt noziegums, citā – leģitīms soda veids; rīcība, kurai vienā sabiedrībā tās locekļiem tiek dota izvēles brīvība – citā tiek kvalificēta kā noziegums. Sabiedrībā pieņemtās normas ir pašas sabiedrības organizēšanās galarezultāts.

Apvainojot kardināli atšķirību vērtību sistēmu un etnosu cilvēkus, sabiedrībā sarūk sociālais kapitāls – fenomens, ka cilvēki ievēro likumus (piem., nodod policijā atrastu maku utt.) "tāpat vien", jo svešinieks, kuru, iespējams, nekad dzīvē otrreiz nesatiksi, ir "savējais". Sociāla kapitāla noārdīšanās dēļ likuma autoritātes nodrošināšanai būs nepieciešama aizvien lielāka un dārgāka varas iejaukšanās un kontrole. Varas īstenošana pati par sevi ir sprādzienbīstama, bet varas un kontroles iztrūkums nozīmē, ka sabiedrība pārorganizējas, varas vakuumā ievieš savas normas, kuru izpildi arī kontrolē.

Ko es vēlos pateikt? Turpinoties Eiropas uzņemtajam kursam, mēs piedzīvosim vai nu aizvien lielākus brīvības ierobežojumus, vispārēju novērošanu, kopš padomju laikiem nepieredzētu runas brīvības izskaušanu, lai tikai novērstu un savlaicīgi apspiestu spontānus konfliktus sociāli sprādzienbīstamā vidē, vai arī totālā kontrole nespēs kompensēt spriedzes kāpumu, ko rada Lielās Tautu sapludināšanas process. Sabiedrības likumi ir pašas sabiedrības organizēšanās galarezultāts. Un ar lielu skepsi ir jāuztver juristu teiktais, ka kaut kādā likumā noteiktajā kārtībā var tik nodrošināta likuma ievērošana, un tā tam būs būt mūžīgi mūžos. Āmen!

Dead Bull
pirms 6 gadiem
Šis teksts, ka (arī musulmaņiem) jārēķinās ar to, ka var tikt saņemts sods likumā paredzētajā kārtībā, ilustrē mūsu nākotni, un ceļu kā tas notiks. Kā jūs pati izsākaties, sods var tikt saņemts, un attiecīgi – var arī izpalikt, bet "likumā noteiktā kārtība" jeb precīzāk tās trūkums ataino situāciju uz Eiropas robežām un musulmaņu pārņemtajos pilsētu rajonos – valsts vara pasīvi nolūkojas uz procesu, bezcerīgi meklējot ceļu, kā iedzīt atpakaļ džinu pudelē, nekļūstot par rasistiem un islamofobiem.

Dead Bull
pirms 6 gadiem
Reliģiju interpretācija var būt dažāda, bet kas jūs ir iecēlis par īstenās interpretācijas paudēju? Līdz Kalifāta izveidei ar kalifu tā virsvadībā Islāmā pagaidām nav centrālas reliģiskās autoritātes, un arī nevajag – Korānā viss ir pateikts gluži nepārprotami. Interpretēt, piemēram, var to, vai darbības ar kaklu vai locekļiem tiešām jāveic burtiskā nozīmē, vai arī tās ir simbols neticīgo nogalināšanai vai sakropļošanai kā tādai.

Protams, Islāms līdzīgi mikroorganismu izdzīvošanas stratēģijām paredz ticības praktizēšanas režīmu izdzīvošanai svešā vidē, kas nozīmē sadzīvošanu izdzīvošanas vārdā. Tomēr no šī režīma ticīgajiem ir reliģisks pienākums pāriet uz aktīvu Islāma izplatīšanas fāzi, tiklīdz apstākļi to ļauj. Nepastāvot centrālai reliģiskai autoritātei, šie centieni noskaidrot, vai ir sasniegta kritiskā masa, lai atkārtotu Muhameda un pirmo kalifu veikumu, būs spontāni, bet tie tik un tā veido neapstrīdamu, fundamentālu ticības praktizēšanas kodolu.

Dead Bull
pirms 6 gadiem
Multikulturālā Eiropa ir pasaules tautām, reliģijām un kultūrām (paražas, vērtības, likumi utt.) atvēra teritorija, un tādēļ nebūs uzspiest savu cilvēka un viņa tiesību definīciju. Jo var būt arī citāds viedoklis: cilvēks tas ir ticīgs musulmanis, kurš strikti seko Allāha noteiktajai sabiedrības hierarhijai un to iedibinošajām uzvedības normām. Pārkāpjot šīs robežas, pienākas sods, un kas gan tas ir par likumu bez sodu sistēmas – vienai reliģijai un kultūrai viena, citai cita. Nu nevar konsekvents multikulturālists selektīvi atvērties cittautu virtuvei un modei, bet norobežoties no bagātināšanās ar citu vērtību un tiesību sistēmu. Vismaz šī paplašinātā dažādība ir jāpiecieš sev līdzās. Vai nu tu to akceptē Eiropas bagātināšanu ar islāmu ar visām no tā izrietošajām sekām, vai arī laipni lūgta mūsu – imigrācijas pretinieku rindās!

Dead Bull
pirms 6 gadiem
"Ir svarīgi saprast, ka ļoti atšķirīgu kultūru pārstāvju integrācija neaprobežojas tikai ar valodas iemācīšanu, mājokļa un pabalsta piešķiršanu."

Nē, kultūrmarksisma dienaskārtībā tas nozīmē tieši to. Vēršanās pret "apspiestās" musulmaņu kultūras parašām ir nepieļaujama. Multikulturālisms nozīmē tieši to, ka vienā ekonomiskā telpā pastāvēs daudzas kultūras visā to izpausmju dažādībā. Nu, vismaz līdz brīdim, kad vitālākā gūs virsroku.

"Tā nav neiecietība pret imigrantiem vai nespēja pieņemt atšķirīgo. Visam ir savas robežas – arī tolerancei."

Tolerance mūsu laikmeta diskursā nozīmē Markūzes atbrīvojošo toleranci, kas kultūru un paražu kontekstā nozīmē iecietību pret progresīviem procesiem, kuri "apspiesto" minoritāšu kultūras normas nostāda līdzās Eiropā pašlaik dominējošajām paražām, ko papildina neiecietība pret progresīvo procesu oponentiem. Tātad tolerances robežas droši vari norādīt baltajiem vīriešiem, bet nejaucies ar savu pamācošo priviliģētās baltās personas viedokli minoritāšu kultūru jautājumos!

kvazikvazimodo
pirms 6 gadiem
dzimumpiederība autorei aizmiglo acis. eiropa realizē savus ideālus, veidojot jaunu cilvēku kopu, multikulturālu cilvēci, kas atstājusi pagātnē rasu un nāciju sociālos konstruktus. šajā kontekstā rūpes par atsevišķu dzimti ir tikai latenta islamofobija. terors un varmācība ir vēsturisko pārmaiņu neizbēgami pavadoņi, un tos pilnībā izpirks ekonomiskais uzplaukums, ko atnesīs bēgļi.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
"Tāpēc jautājums, kāds ir valsts plāns, lai novērstu vardarbību pret sievietēm" - Baidos ka nekāds. Vai tad jau ir izveidota Saeimas komisija, vai vismaz apakškomisija šā jautājuma pacelšanai un iznešanai apspriešanai?

fzss
pirms 6 gadiem
valstīm tas var maksāt arī naudā dārgi- ja upuri , nesaņemdami morālo kompensāciju no pāridarītāja, kompensāciju var prasīt no valsts !
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!