Foto: Elizabete Ezergaile
 
Aktualitātes
23.05.2017

Fotogalerija: 10 Latvijas labāko jauno fotogrāfu darbi

Komentē
3

9. maijā starptautiska žūrija piešķīra trešo "FK balvu" labākajam jaunajam Latvijas fotogrāfam, kuru 10 autoru konkurencē saņēma Juris Zemītis. Sadarbībā ar festivālu "Rīgas Fotomēnesis" "Satori" piedāvā iepazīties ar visu balvai nominēto fotomākslinieku darbiem.

"FK Balvas" šīgada laureāts Juris Zemītis (1984) pašlaik mācās ISSP Skolā, bet ikdienā strādā par gaismu mākslinieku kino uzņemšanas laukumos, kur arī tapusi viņa sērija "So Fake, It's Real". "Šajā fotogrāfiju sērijā es piedāvāju paskatīties, kas notiek, kad kamera ir izslēgta," savus darbus komentē Juris.

Adelīna Darviņa (1995) šobrīd apgūst fotogrāfiju Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātē. Fotogrāfiju sēriju "American Dream" viņa sākusi veidot 2015. gadā, apceļojot ASV. Fotogrāfes portfolio apskatāms šeit.

Annemarija Gulbe (1997) šobrīd apgūst apģērba dizainu Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā, bet fotogrāfiju mācās ISSP Skolā. Sērijā Baltā kaza viņa dokumentē notiekošo viņas dzīvesvietā – vidusskolas kojās. Fotogrāfes portfolio apskatāms šeit.

Arta Kauliņa (1987) studējusi dramaturģiju Latvijas Kultūras akadēmijā, bet šobrīd apgūst fotogrāfiju ISSP Skolā. Sērijā "Riska vadība" viņa veido mizanscēnas par ikdienas darbu auditoru firmā.

Elīna Semane (1991) apguvusi fotogrāfiju TJN "Annas 2" pie Andreja Granta, bet šobrīd turpina mācīties ISSP Skolā. Sērijā "I Had No Babysitter" viņa izmanto arhīvu fotogrāfijas, ko pati uzņēmusi 7–8 gadu vecumā.

Elizabete Ezergaile (1994) studējusi reklāmu LU Sociālo zinātņu fakultātē, bet fotogrāfijas pamatus apguvusi Rīgas skolēnu pilī pie fotogrāfa Andra Kozlovska. Fotosērijā "Grow a pair!" viņa reflektē par sievietas dabu 21. gadsimtā.

Laima Vainiņa (1990) studējusi audiovizuālās un skatuves mākslas teoriju Latvijas Kultūras akadēmija, bet fotogrāfiju – ISSP Skolā. Viņas sērija "Breathe The Fire" tapusi šogad Grieķijā, kur Laima piedalījās slavenā franču fotogrāfa Antuāna d'Agatas meistarklasē.

Santa Spīlberga (1978) fotogrāfiju mācījusies Jošibu Mākslas un dizaina universitātē Japānā, kā arī apmeklējusi dažādas meistardarbnīcas Latvijā un ārzemēs. "Manis te nav" ir fotogrāfiju sērija, kas uzņemta pavadot četrus mazpilsētas iedzīvotājus to ikdienas gaitās. Fotogrāfes portfolio apskatāms šeit.

Toms Šķēle (1990) studējis kino Baltijas Filmu un mediju skolā un šobrīd stādā par operatoru-inscinētāju. Viņa ikdienas notikumu vērojumi un iespaidi apkopoti fotosērijās "Letters Unorganized" un "I Don't Trust People Who Don't Drink".

Veronika Geida (1993) studē jauno mediju mākslu Liepājas Universitātē, bet iepriekš fotogrāfiju apguvusi Latvijas Kultūras koledžā. Fotogrāfijās viņa aizraujas ar dažādām manipulācijām un eksperimentiem.

"FK Balvu" organizē žurnāls "Foto Kvartāls", un tās mērķis ir piedāvāt platformu jaunajiem fotogrāfiem, lai ar saviem darbiem sasniegtu plašāku auditoriju. Šīgada darbus vērtēja starptautiska žūrija – žurnāla "Bird in Flight" (Krievija) fotoredaktore Olga Osipova, žurnāla "The Calvert Journal" (Anglija) redaktore un žurnāliste Liza Premjaka un žurnāla "FK" galvenais redaktors un Rīgas Fotomēneša direktors Arnis Balčus.

"FK balva" norisinās jau trešo gadu, 2015. gadā to ieguva Viktorija Eksta, bet pērn – Luīze Nežberte, kuras darbi tiks publicēti šīgada izdevumā "Latvijas fotogrāfija 2017". "FK balva" ir viens no festivāla "Rīgas fotomēnesis 2017" notikumiem.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
3

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!