Foto: Krists Luhaers
 
Aktualitātes
08.12.2017

Foto: sākusies spēlfilmas "Jelgava 94" uzņemšana

Komentē
0

Šonedēļ sākusies spēlfilmas "Jelgava 94" uzņemšana, kas tiek veidota pēc tāda paša nosaukuma Jāņa Joņeva romāna motīviem. Pirmā posma laikā filmēšanas komanda strādā Cēsu pusē, filmējot bijušajā Jāņmuižas tehnikumā. Filmēšanā tiks iesaistīti 22 aktieri, kā arī vairāk nekā 200 masu skatu dalībnieki.

Filmas producente Antra Cilinska atklāj, ka ļoti veiksmīgs filmēšanai izrādījies bijušais Jāņmuižas tehnikums, kurā apbrīnojami saglabājies deviņdesmito gadu šarms: "Galvenā varoņa skolu meklējām visā Latvijā, jo bija skaidrs, ka jāatrod vieta, kuru pēc iespējas mazāk būtu skāruši eiroremonti. Tas patiesi nebija vienkāršs uzdevums, bet laimīgā kārtā atklājām Jāņmuižas bijušā tehnikuma telpas, kurās patiesi rodas sajūta, ka esam atgriežusies 25 gadus senā pagātnē. Jāsaka paldies arī vietējiem cilvēkiem, kas ar atsaucību uzņēmuši filmēšanas grupu. Sākām ar skolas ainu filmēšanu, kurās galvenais varonis Jānis iepazīstas ar jauno klasesbiedreni Kristīni, notiek skolas sporta stunda, sadursmes ar skolasbiedriem, kā arī parādās Jāņa pirmie mēģinājumi kļūt par metālistu. Tāpat šajā filmēšanas periodā filmēsim skolas diskotēkas ainu, kā arī notikumus Jāņa mājās. Pirmais filmēšanas periods noslēgsies 16. decembrī.

Spēlfilma "Jelgava 94" stāstīs par četrpadsmitgadīgo pusaudzi Jāni pagājušā gadsmita deviņdesmitajos gados Jelgavā. Tas ir laiks, kas 1994. gadā Jelgavā kļūst leģendārs izbēgušo cietumnieku dēļ. Savukārt pasaulē jaunieši steidz pielūgt mirušo Nirvanas solistu Kurtu Kobeinu. Vietējās skolas devītajai klasei, kurā mācās Jānis, pievienojas Kristīne. Viņa nezina, ka viņš ir bijis pats neievērojamākais, pats neinteresantākais skolas puisis. Lai viņas acīs izceltos, Jānis pievēršas alternatīvajai kultūrai – metālmūzikai. Viņam ir vajadzīgi īstie draugi, īstā mūzika un īstās drēbes.  Jānim ir jāspēlē grupā.

Jāņa Joņeva romāns "Jelgava 94", kas ir filmas scenārija pamatā, tulkots norvēģu, igauņu, franču un citās valodās, kā arī ieguvis dažādas balvas, tai skaitā ES Literatūras balvu un "Autortiesību bezgalības balvu 2017".

Spēlfilmas "Jelgava 94" galveno varoni Jāni atveido jūrmalnieks Matīss Barons. Citās jauniešu lomās Elizabete Zviedre, Alekss Tauriņš, Endijs Žuks, Mārcis Broks un citi. Filmā būs redzami arī iemīļoti latviešu aktieri. Galvenā varoņa vecākus atveidos Ieva Puķe (VDT) un Kaspars Gods (Liepājas teātris). Guna Zariņa (JRT) būs skolas direktore, fizkultūras skolotājs būs Andris Keišs (JRT), savukārt bioloģijas skolotāja – Elīna Vaska. Citās lomās iejutīsies Jānis Jarāns, Lāsma Kugrēna, Brigita Stroda un citi.

Filma tiek veidota "Jura Podnieka studijā". Režisors Jānis Ābele, scenārija autors Matīss Gricmanis, operators Aigars Sērmukšs, mākslinieks Aivars Žukovskis, producente Antra Cilinska. Filma saņēmusi Nacionālā Kino centra finansējumu. Tās tapšanu atbalsta Jelgavas pilsētas pašvaldība. Filmas pirmizrāde plānota 2019. gada pavasarī.

Jaunumiem par filmu var sekot feisbukā un instagramā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!