Aktualitātes
30.08.2017

Foto: aizritējis Latvijas pirmais Vegānfestivāls

Komentē
0

Sestdien K. K. fon Stricka villā notikušais Vegānfestivāls, kas Latvijā norisinājās pirmoreiz, ir izraisījis plašu interesi — pēc organizatoru aplēsēm to apmeklējuši vairāk nekā 5000 cilvēku.

Īpaši liela piekrišana apmeklētāju vidū bijusi vegānisko ēdienu gatavošanas meistarklasēm, lekcijām, sarunām ar sporta treneriem, kā arī festivālā pārstāvētajām kafejnīcām. Vegāniskās kafejnīcas "Terapija" vadītāja un viena no festivāla vēstniecēm Elīna Dzelzskalēja norāda, ka viņas novērojumi liecina — lielāko interesi vegāniskie burgeri, kūkas un citi gardumi raisa tieši nevegānu vidū: "cilvēki nereti ir pārsteigti, cik daudzveidīga un garšīga ir virtuve, kurā netiek izmantoti dzīvnieku izcelsmes produkti. Un tas ir brīnišķīgi, jo mūsu misija ir ne tikai pabarot pašus vegānus, bet arī iepazīstināt ar šādu dzīvesveidu daudz plašāku cilvēku loku".

Vegāniska dzīvesveida festivāli ir iesakņojusies tradīcija Rietumeiropas zemēs, un to mērķi lielākoties ir līdzīgi — relaksētā atmosfērā iepazīstināt sabiedrību ar vegānisku dzīvesveidu, tā priekšrocībām cilvēka veselībai, dabai un dzīvniekiem. Taču Latvijas Vegānfestivāla tēmu loks bija plašāks, ietverot gan atkritumu samazināšanas un mežu aizsardzības iniciatīvas, gan arī mūziku. Dienas un vakara gaitā uz Vegānfestivāla skatuves kāpa grupas "Very Cool People", "My Radiant You", "The Coco’nuts", "The Big Bluff" un citi.

"Latvijas sabiedrībā joprojām pastāv daudz stereotipu par vegānismu. Šis festivāls apmeklētājiem ļāva pārliecināties, ka vegānisma dzīvesveidam ir arī citas šķautnes, ieklausoties kā pavāros, lektoros un meistarklašu vadītājos, tā ražotājos, sportistos un mūziķos. Mums kā organizatoriem apmeklētāju kuplais skaits rada motivāciju rīkot līdzīgus pasākumus arī turpmāk. Un nākamgad programma varētu būt vēl plašāka," norāda biedrības "Dzīvnieku brīvība" vadītājs Aivars Andersons. Jāpiebilst, ka interese par vegānisku dzīvesveidu Latvijā ar katru gadu palielinās. Šobrīd jau katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs apsver iespēju atteikties no gaļas ēšanas, liecina nupat publicētā socioloģiskā aptauja.

Fotogrāfi: Alfrēds Ulmanis, Juris Ceihners, Laura Rafaloviča

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!