Aktualitātes
02.07.2020

Festivāls "Komēta" izziņo trīs papildu pasākumus šovasar

Komentē
0

Brīvdabas festivāls "Komēta", kas šogad notiks no 31. jūlija līdz 2. augustam, Daugavgrīvas cietoksnī šovasar rīkos trīs papildu pasākumus – 25. jūlijā "Komētas akadēmiju", 8. augustā "Komētas kopienas dienu" un 15. augustā "Komētas dejas". Pasākumi tiek rīkoti, turpinot ideju par festivāla ilgtermiņa mērķi – atdzīvināt Daugavgrīvas cietoksni un tai pieguļošās apkaimes kā kultūras un domāšanas vietu.

"Komētas akadēmija", kas notiks 25. jūlijā, jau kopš festivāla pirmsākumiem ir vieta domu eksperimentiem, dzīvām diskusijām un aizliegto jautājumu uzdošanai. Kā raksta organizatori, "savā veidā tā ir prāta ekoloģijas praktizēšana – caur darbnīcām, lekcijām un sarunām dalībnieki tiks aicināti kopīgi radīt un dalīties zināšanās. Tā ir vieta, kurā kolektīvi domāt par to, ko nozīmē dzīvot sabiedrībā, uzņemties atbildību, atjaunot saiknes pašiem ar sevi, savām sajūtām, citām dzīvām būtnēm, kā arī veidot attiecības vienam ar otru, kas balstās savstarpējā cieņā, pieņemšanā un novērtēšanā."

Šogad festivāla Akadēmijas tēma ir "ķermenis". "Tevī esmu es: manu ķermeni veido citi ķermeņi; kas veido manu ķermeni, veido arī tavējo, un spēks, kas iedzīvina visus šos procesus un ķermeņus, ir viens un tas pats," festivāla rīkotāji kā moto izvēlējušies Vanesas de Oliveiras Andreotti teikto.

"Komētas kopienas dienā", kas notiks 8. augustā, festivāla organizatori aicina "kopīgi izsapņot Daugavgrīvas cietokšņa nākotni, svinēt un atdzīvināt cietoksni kā kultūras, domāšanas un kopienas vietu. Tā ir diena, kurā satikties pāri paaudzēm, valodām, interesēm un iepriekšējām pieredzēm. Veidot jaunas, kopīgas, kultūras un mākslas norisēs sakņotas pieredzes, kas stāv pāri atšķirībām, vienlaikus ļaujot saglabāt katram savu identitāti." Kopienas dienā būs vairākas aktivitātes – gan koncerti, gan performances un dīdžeju pasākumi. Īpaši tiek aicināti vietējo apkaimju iedzīvotāji, ģimenes ar bērniem un seniori.

"Komētas dejas" būs 15. augustā, un tā būs vesela diena, kas atvēlēta dejošanai un vietējo dīdžeju mūzikas baudīšanai. Kā raksta rīkotāji, "Komētas deju" skanējumā saplūdīs etniskās mūzikas motīvi un organiski elektroniskās mūzikas elementi – no izjusti melodiska skanējuma līdz aizraujošiem deju ritmiem. Tāpat būs atvēlēta vieta dažādiem elektroniskās mūzikas žanriem, sākot ar deju mūziku līdz pat eksperimentālām kompozīcijām.

Ieeja uz "Komētas akadēmiju", "Komētas kopienas dienu" un "Komētas dejām" būs bez maksas. Katras dienas programma tiks izziņota drīzumā.

Festivāls "Komēta" ir unikāls brīvdabas festivāls – sociāls un kultūras eksperiments triju dienu garumā, un tas aicina praktizēt prāta brīvību, klausoties lekcijās un piedaloties darbnīcās, dejojot un baudot mūziku no visas pasaules, atrodoties uz salas Daugavgrīvas cietoksnī no 31. jūlija līdz 2. augustam. Biļetes uz festivālu par 40 eiro vienai personai var iegādāties festivāla mājaslapā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!