Aktualitātes
15.06.2017

Festivāls "Komēta" izsludina programmu

Komentē
0

No 7. līdz 9. jūlijam Daugavgrīvas cietoksnī Bolderājā jau otro gadu notiks kultūras festivāls "Komēta", kas šoreiz aicinās apmeklētājus ieraudzīt neredzamo un praktizēt brīvību caur mūziku, dejošanu, lekcijām, darbnīcām, performancēm, laikmetīgo cirku un sarunām.

Festivāls notiek Daugavgrīvas cietoksnī, un tā ilgtermiņa mērķi ir atdzīvināt Daugavgrīvas cietoksni kā vietu kultūrai un veicināt vietējo kopienu integrāciju un sadarbību. Šī gada festivāla vadmotīvs ir "ieraudzīt neredzamo", tāpēc "Komētā" nebūs līdz šim festivālos pierastās skatuves, bet gan septiņi saturiski vienoti ciemati, kuros satiksies mūziķi un mākslinieki no visas pasaules:

"Cirka ciematā" sastapsies vienpadsmit laikmetīgā cirka mākslinieki no Spānijas, Francijas, Polijas, Igaunijas un Latvijas, lai radītu Daugavgrīvas cietokšņa iedvesmotu cirka izrādi. Katru dienu viņi vadīs meistarklases dažādās cirka tehnikās, kā arī demonstrēs monoizrādes.

"Biesentales zvaigžņu ciemats" pulcēs aptuveni četrdesmit cilvēku lielu kopienu no Berlīnes, kas sev līdzi vedīs skaņas sistēmas, gaismas instalācijas un mūziķus, lai dalītos ar Latvijas publiku ne tikai ar pārsteidzošiem priekšnesumiem, īpašu auru un mūziku, bet arī ar idejām, kā neiespējamo padarīt iespējamu.

"Aware House" deju zālē elektroniskā mūzika skanēs vismaz četrdesmit stundas no vietas. Atbilstoši festivāla vadmotīvam "ieraudzīt neredzamo" mūzika nav nākusi no Detroitas, Ibizas vai Berlīnes, bet gan no Tbilisi, Palestīnas, Ķelnes un tepat – Rīgas.

"Sapņu kinoteātrī" katru vakaru būs iespējams vērot režisora un žurnālista Ramina Aryaie (Vācija/Irāna) ceļojuma piezīmes, kas tapušas, trīs gadu garumā ceļojot apkārt pasaulei.

Uz salas ieradīsies arī unikāls mūziķu kolektīvs, festivāls un ierakstu izdevniecība "Nomade" no Čīles, kuri sniegs ieskatu Latvijā reti dzirdamajā, bet citviet plaukstošajā Dienvidamerikas etnoelektroniskās mūzikas scēnā kopā māksliniekiem no Argentīnas, Brazīlijas, Čīles, Ekvadoras, ASV, Kolumbijas un tuvākām valstīm.

"Komētas akadēmija", turpinot pagājušajā gadā aizsākto, pulcinās aktīvistus, lektorus un domātājus no visas pasaules, lai pievērstu uzmanību vietām, attiecībām un idejām, kas bieži paliek neredzamas, taču ietekmē to, kā mēs uztveram pasauli un viens otru.

"Higgs Boson" tunelis būs muzikāla improvizācija par tēmu, ko izpildīs vairāk nekā četrdesmit Latvijas un citu valstu mūziķi

Svarīga "Komētas" daļa ir atbildība un rūpes par vidi un tās ilgtspējīgu attīstību nākotnē. Festivālā netiek lietota vienreizlietojamā plastmasa un tiek šķiroti atkritumi, pasākuma infrastruktūra tiek būvēta no otrreiz pārstrādātiem vai ziedotiem materiāliem, lai skatuves, ekoloģiskās tualetes un dušas varētu tikt izmantotas citiem pasākumiem, ko rīko vietējā kopiena, kā arī turpmākajiem "Komētas" festivāliem.

Komētā darbosies trauku bibliotēka, kurā katrs varēs aizņemties traukus, lai pēc iespējas samazinātu radīto atkritumu daudzumu. Tāpat apmeklētāji ir aicināti ņemt līdzi savus traukus un ūdens pudeli, jo tiks nodrošināts bezmaksas dzeramais ūdens un ūdeni plastmasas pudelēs nopirkt nevarēs.

Festivāla laikā cietokšņa teritorijā būs paredzēta vieta bezmaksas telšu pilsētiņai.

Lai festivāls būtu pieejams plašākai sabiedrībai, svētdienā "Komēta" būs atvērta bez maksas ikvienam interesentam. Apmeklēt festivālu "Komēta" īpaši aicināti vietējie Bolderājas un Daugavgrīvas iedzīvotāji, seniori un ģimenes ar bērniem: tā būs iespēja ieraudzīt Daugavgrīvas cietoksni citā gaismā.

Festivālu organizē biedrība "Festivāls Komēta" sadarbībā ar biedrībām "Kaņepes Laikmetīgās kultūras centrs" un "Bolderājas grupa". Festivāls ir nekomerciāls, tā mērķis nav gūt peļņu, visi iegūtie līdzekļi tiks izmantoti festivāla norises nodrošināšanai un Daugavgrīvas cietokšņa attīstībai.

Festivāla sākums meklējams 2016. gadā, kad sapņojot par kultūras notikumu, kur mūzika, māksla un cilvēki ir līdzsvarā ar dabu, radās "Komēta". Festivālā piedalījās vairāk nekā 100 mūziķu, izpildītāju, mākslinieku un akadēmiķu no vairāk nekā 20 valstīm, un tas tika nominēts LSM kultūras balvai kā 2016. gada pārsteigums.

Vairāk informācijas festivāla mājaslapā un feisbukā. Biļetes nopērkamas interneta vietnē "Bezrindas.lv".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!