Kisus Bite
pirms 6 gadiem
Autors kļūdaini pieņem ka migrantu domāšana ir racionāla un pielīdzināma LV ekonemigranta domāšanai. IQ līmenis migrantiem ir krietni zemāks. Domāšanas klātbūtni nekādi nevar novērot. Toties nicinājumu pret neticīgajiem, sievietēm un eiropiešu tradīcijām var novērot bezgalīgi. Pat trešā kebabu paaudze neintegrējas, bet veido širiāta geto, kur neticīgajiem ieeja liegta. Kapēc eiropiešiem tas būtu vajadzīgs?

edu
pirms 6 gadiem
Nepievienojos autora viedoklim, jo uzskatu, ka liela daļa (diemžēl manā rīcībā nav precīzas informācijas, lai varētu minētā kādu konkrētu skaitli) tā saukto "bēgļu" ir nevis bēgļi, kas bēg no kara un vardarbības savā mītnes zemē, bet vienkārši ekonomiskie imigranti, kas dodas uz Eiropu labākas dzīves meklējumos.

Pirmkārt un galvenokārt to apliecina fakts, ka lielākā daļa tā saukto "bēgļu" nevis paliek pirmajā valstī (tai skaitā Turcijā, Grieķijā un Itālijā), kur tiem nedraud nekāda vajašāna, bet gan dodas tālāk uz sociāli izdevīgākām valstīm, kā piemēram, Vāciju un Lielbritāniju. Turklāt šīs darbības nereti tiek veiktas apzināti pārkāpjot pirmatnējās valsts tiesību aktus (atsakoties sniegt identificējošu informāciju par sevi, izmantojot viltotas Sīrijas pases u.c.).

Tāpat, manuprāt, kritiski vērtējams autora 1., 3. un 4.pamatojums.

Pirmkārt, 1.pamatojumā atsauce uz to, ka nav konkrētas statistikas par viltus bēgļu daudzumu patvēruma meklētāju vidū nevar būt par pierādījumu kaut kādam argumentam, tieši otrādi - statistikas neesamība norāda uz to, ka mēs vispār nevaram statistiku izmantot, lai argumentētu jebkādu viedokli.

Otrkārt, autors, 3.pamatojumā, izmantojot viņa rīcībā esošo statistiku par ANO datiem un Eurostat datiem ir nonācis maigi izsakoties nelielās pretrunās. Kā norādījis autors, tad "No ANO skatpunkta, lielākajai daļai šo migrantu būtu jāsaņem oficiālais bēgļu statuss Eiropā", taču faktiskā situācija jeb Eurostat dati liecina, ka kopumā 2014. gadā Eiropā apstiprināti vairāk nekā 50% patvēruma meklētāju lūgumi, no kā var secināt, ka vidēji 40% lūgumi nav apstiprināti, no kā loģiski varētu secināt, ka vidēji 40% arī ir viltus bēgļi.

Treškārt, 4.pamatojumā autors apelē pie loģikas, sakot, ka normālos apstākļos viltus bēģļi neriskētu ar tādiem draugiem savai dzīvībai, salīdzinot šo personu darbības ar Latviešu izbraucējiem uz Īriju. Šīs premisas faktiskā kļūda ir šo personu pielīdzinājums Latviešiem. Es uzskatu, ka nav šaubu, ka šīs personas ir dzīvojušas daudz sliktākos dzīves apstākļos, kā paši nabadzīgākie Latvijas iedzīvotāji, līdz ar to loģiski, ka šīs personas ir gatavas uzņemties arī lielākus riskus, lai dzīvotu (tai skaitā arī lai viņa ģimene dzīvotu) labāk, pat ja to dzīvībai nav tiešu draudu mītnes zemē.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!