Attēla nosaukums: First ladybird sex of the year. Autors: rjp. Avots: Flickr.com
 
Lekcijas
01.04.2016

Dzimums? Dzimte?

Komentē
2

Sadarbībā ar Labklājības ministriju piedāvājam noskatīties video ierakstu no akadēmiskas starpdisciplināras diskusijas par dzimumu līdztiesības jēdzieniem – "Dzimums? Dzimte?", kas 11. martā norisinājās Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē. Diskusija sastāv no trīs paneļiem. 

Lai izprastu dzimumu līdztiesību, vispirms ir svarīgi noskaidrot pamatprincipus un jēdzienus, kas tiek izmantoti, runājot par dažādiem dzimumu līdztiesības jautājumiem. Kad atšķiras pamata priekšstati par to, uz ko attiecas dzimumu līdztiesība, nevar sagaidīt plašākas sabiedrības iesaisti problēmas aktualizēšanā, un reālas situācijas uzlabojumi ir apgrūtināti.

Diskusijā "Dzimums? Dzimte?" filoloģijas, lingvistikas, tiesību zinātnes, pedagoģijas, psiholoģijas, filozofijas, sociālās antropoloģijas, politoloģijas un komunikācijas eksperti dalās zināšanās un cenšas rast atbildi uz jautājumu – vai spējam vienoties par vienotu jēdzienu interpretāciju? Ar priekšlasījumiem uzstājas dažādu augstskolu mācībspēki: Prof. Dr.philol. Ausma Cimdiņa, Mg.transl. Jekaterina Čelnova, Dr.jur. Kristīne Krūma, Prof. Dr.habil.med. Māris Baltiņš, Prof.Dr.art. Deniss Hanovs, Prof. Dr.psych. Ivars Austers, Dr.sc.admin. Andrejs Mūrnieks, Asoc.Prof. Dr.paed. Linda Daniela, Dr.Phil. Ivars Neiders, Mg.Phil. Ginta Vēja, Asoc. Prof. Dr.sc.pol. Iveta Reinholde, Dr.hist. Ineta Lipša, Mg.sc.soc. Marita Zitmane.

Akadēmiska diskusija

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
2

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!